Blokada emaila, twitcha, fb
Dzien dobry,

Nie wiem czy udzielana jest tu jeszcze pomoc, bo ostatni post był rok temu, ale mam poważny problem z jakimiś hakami na laptopie.
Zaczęło sie z tydzien temu gdy wszedlem na Facebook a tam usunięte został materiały, które wstawiłem. Oczywiście nie ja je wstawiłem, tylko ktoś ma dostęp do haseł? Post został usunięty a ja przez miesiąc nie mogę kilku rzeczy robić na FB. Dodany został przez kogoś nowy email z USA, który usunąłem, zmieniłem hasło. Mój email został zablokowany przez interię, bo wysyła spam, na drugi z interii również nie mogę się zalogować, ale ten nie jest zablokowany.
Posiadam Keepassa. Haslo głowne ma ponad 30 znaków, które ja tylko znam i nigdzie nie zapisywałem.

Najgorsze w tym, że dzisiaj w nocy zablokowano mi twitcha - za aktywność bota...
Każdej nocy kładę się spać z twitchem w tle a tu neispodzianka rano

[Aby zobaczyć linki, zarejestruj się tutaj]

Załączone pliki
.txt   FRST.txt (Rozmiar: 28,84 KB / Pobrań: 16)
.txt   Addition.txt (Rozmiar: 37,48 KB / Pobrań: 17)
.txt   Shortcut.txt (Rozmiar: 50,05 KB / Pobrań: 14)
SSFW + Sbie
Odpowiedz
Bardziej wyciek hasła na interii niż włam na kompa bym podejrzewał.

[Aby zobaczyć linki, zarejestruj się tutaj]

Człowiek, któremu zazdroszczą najlepszych pomysłów na sygnatury...
Odpowiedz
Rzeczywiście, te dwa adresy email są jako "pwned".
Do interii napisałem kilka dni temu, ale żadnej odpowiedzi. Nie wiem czy odpiszą w oogóle.

Chociaż adres email który mam na FB jest na gmailu i nie jest "pwned", także nie wiem jak ktoś zrobił sobie włam.
SSFW + Sbie
Odpowiedz
to jest tylko informacja o "znanych" atakach. nikt nie mówił, że hasło do gmaila nie wyciekło gdzieś, ale ta informacja nie trafiła do wiadomości publicznej.

Interia i twitch jeśli nie masz płatnych kont pewnie cię zleją.
Zastanowiłbym się jak w takiej sytuacji zająć się kontami w innych miejscach, gdzie zakładałeś konto na mail interii. Szczególnie sklepy, banki, urzędy.
Człowiek, któremu zazdroszczą najlepszych pomysłów na sygnatury...
Odpowiedz
Nic tu nie widać ciekawego, drobne poprawki.

Uruchom FRST. Z klawiatury CTRL+Y, zostanie otworzony plik fixlist.txt. Wklej do pliku następującą treść:

Kod:
CloseProcesses:
HKLM\...\Policies\Explorer: [NoWindowsUpdate] 1
HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate: Ograniczenia <==== UWAGA
HKLM\Software\Policies\...\system: [EnableSmartScreen] 0
IFEO\EOSnotify.exe: [Debugger] /
IFEO\InstallAgent.exe: [Debugger] /
IFEO\MusNotification.exe: [Debugger] /
IFEO\MusNotificationUx.exe: [Debugger] /
IFEO\remsh.exe: [Debugger] /
IFEO\SihClient.exe: [Debugger] /
IFEO\UpdateAssistant.exe: [Debugger] /
IFEO\upfc.exe: [Debugger] /
IFEO\UsoClient.exe: [Debugger] /
IFEO\WaaSMedic.exe: [Debugger] /
IFEO\WaasMedicAgent.exe: [Debugger] /
IFEO\Windows10Upgrade.exe: [Debugger] /
IFEO\Windows10UpgraderApp.exe: [Debugger] /
Tcpip\..\Interfaces\{826da71a-c37b-46c4-ad9f-a94ae49d3ebb}\75966696F5357525236584844465E4: [DhcpNameServer] 5.8.8.8
EmptyEventLogs:
EmptyTemp:

Z klawiatury CTRL+S, by zapisać zmiany. Następnie w oknie FRST klik w Napraw (Fix).
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości