passwordboss
#1
Witajcie
Mam problem z wypełnianiem haseł przez passwordboss. Stało się to po ostatniej aktualizacji przed aktualizacją miałem zapisane hasła do np komputronika i logowanie automatyczne działało a po aktualizacji nie chce automatycznie wypełniać formularzy. Na części stron automatyczne logowanie działa. Wydawało mi się że to dzieje się tylko na niezabezpieczonych stronach -https i brak kłódki, jednak nawet niektóre strony z kłódką nie działają-np mbank.

Na pewno nie jest to infekcja ten trop był już sprawdzony-https://safegroup.pl/showthread.php?tid=11078


Nie wiem czy wszystkie hasła uzupełnić na nowo czy da się to jakoś naprawić?

Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie czy zna ktoś możliwość "zmuszenia" programu by nie "klikał" zaloguj? Mianowicie problem wygląda tak że na jednej ze stron passwordboss wypełnia dane logowania i zamiast "kliknąć" zaloguj "klika" odzyskiwanie hasła
Odpowiedz
#2
Nie wiem, w czym problem jest dokładnie, jakiej przeglądarki używasz i na jakim systemie, ale ja też mam jakiś dziwny problem z automatycznym logowaniem. U mnie dzieje się to przy próbie sprawdzania i otwierania ewentualnie skrzynki za pomocą dodatku X-notifier na Firefoksie...kiedy konto jest podłączone to nazwa użytkownika jest pogrubiona, a teraz jest wyszarzona i przy próbie otwarcia wyskakuje mi błąd związany z certyfikatem
SEC_ERROR_OCSP_INVALID_SIGNING_CERT
Znalazłem rozwiązanie i kilka wątków na kilku forach związanych z podobnym błędem podczas logowania do różnych serwisów.
Mozilla oficjalnie sugeruje zmianę w ustawieniach
https://support.mozilla.org/pl/questions/1013172
"Bezpieczeństwo jest podróżą, a nie celem samym w sobie - to nie jest problem, który można rozwiązać raz na zawsze"
"Zaufanie nie stanowi kontroli, a nadzieja nie jest strategią"
Odpowiedz
#3
Windows 7-ze wszystkimi aktualizacjami.
Problem jest na operze, firefoxie, chrome i explorer - wszystkie w najnowszych stabilnych wersjach- nie bety

U mnie niestety brak błędu program zachowuje się tak jak by nie miał zapisanych danych logowania do danej strony- nawet jak daną stronę otworzę z passwordboss a nie przez przeglądarkę. A najdziwniejsze jest to że na części stron czy to z https czy z http działa a na części nie- nie działa między innymi komputronik, mbank.
Odpowiedz
#4
Może zmień soft na keepass Smile
Warstwy ochrony

1)Ograniczenie/blokowanie dostępu do danych/aplikacji
2)Odizolowanie i tworzenie osobnych baz danych/aplikacji
3)Kopia zapasowa systemu/ważnych danych.
4)Wykrywanie i kasowanie wirusów/złośliwych aplikacji.
Odpowiedz
#5
Prawie rok było ok. W sierpniu kończy mi się premium więc zobaczymy może przerzucę się keepass ale na razie chciałbym mieć to co mam.
Odpowiedz
#6
To jest szerszy problem i wychodzi na to, że część winy leży po stronie Microsoft...wątek na Wildersach
https://www.wilderssecurity.com/threads/...ns.394406/
"Bezpieczeństwo jest podróżą, a nie celem samym w sobie - to nie jest problem, który można rozwiązać raz na zawsze"
"Zaufanie nie stanowi kontroli, a nadzieja nie jest strategią"
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości