lukasamd pisze:Problem w tym, że Comodo ma obecnie "bardzo słabego" firewalla. Domyślne ustawienia są więcej niż kiepskie, poszli na wygodę rezygnując z ochrony.
Aby był taki jak znany z przeszłości, trzeba mocno zacisnąć ustawienia.
Snajpi pisze:Są 3 opcje jego intalacji: z optymalną ochroną proaktywną, maksymalną i firewall. Czy opcje proaktywnej i maksymalnej ochrony róznią się czymś poza ustawieniami? Czy intalują sie wtedy inne komponenty?
.X26 pisze:D+ ma jakąś specjalną ochronę dla systemów x64 ale na czym to dokładnie polega to nie wiem.
X26 pisze:<br sab="455"><br sab="456">Eee tam.<br sab="457">Wiele razy na tym forum była poruszana wiarygodność takich testów.<br sab="458">Firewall ma przede wszystkim ukrywać porty i chronic przed atakami z zewnątrz a to chyba Comodo potrafi.<br sab="459"><br sab="460">lukasamd pisze:Problem w tym, że Comodo ma obecnie "bardzo słabego" firewalla. Domyślne ustawienia są więcej niż kiepskie, poszli na wygodę rezygnując z ochrony. <br sab="454">Aby był taki jak znany z przeszłości, trzeba mocno zacisnąć ustawienia.<br sab="461"><br sab="462">Ja brałem domyślną proaktywną chyba. Różnia się ustawieniami. Nie zapomnij dostosować instalacji bo jest domyslnie Comodo dragon zaznaczony.Snajpi pisze:Są 3 opcje jego intalacji: z optymalną ochroną proaktywną, maksymalną i firewall. Czy opcje proaktywnej i maksymalnej ochrony róznią się czymś poza ustawieniami? Czy intalują sie wtedy inne komponenty?

Snajpi pisze:ale taki HIPS jak Defence z piaskownicą to by mi sie przydał, ale na razie jeszcze tego nie instaluję.
ichito pisze:<br sab="794">proszę bardzo...jeszcze bardziej ustawny i szczegółowy - Core Force<br sab="795">http://corelabs.coresecurity.com/index.php?module=Wiki&action=view&type=project&name=Core_ForceSnajpi pisze:<br sab="793">ale taki HIPS jak Defence z piaskownicą to by mi sie przydał, ale na razie jeszcze tego nie instaluję.
Waves97 pisze:Snajpi to dorzuć Sandboxie

ichito pisze:Poczekaj...a BufferZone albo SysWatch? BZ jest całkiem za free, a na SW jest roczne promo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość