Tutaj możesz zapytać o najlepsze rozwiązanie do Twojego komputera.
Regulamin forum
Prosząc o pomoc w doborze odpowiedniego zestawu, użytkownik jest zobowiązany do wypełnienia wzoru tematu i podania następujących danych:
- posiadany system operacyjny
- zastosowanie komputera
- specyfikacja komputera (opcjonalnie)
Tematy bez wypełnionego wzorca będą usuwane.
-

- Specjalista
14 lut 2012, 0:35
Jak nie instalujesz non stop nowych programów, to CIS 2012 jest idealnym rozwiązanie,do tego bardzo skutecznym, w pełni wspierającym x64.
-

- Dyskutant
14 lut 2012, 2:03
Żaden program w pełni nie wspiera x64, wyjątkiem jest Sandboxie. Nie wiem i dowiedzieć się nie można na jakiej zasadzie Cis to zrobił, 94% u Matouska może świadczyć, że patchguarda raczej nie przeskoczył, a to rzecz istotna.
-

- Użytkownik
14 lut 2012, 9:05
To prawda, że żaden program nie wspiera dokładnie x64 ale CIS ma wersję lepiej współpracującą z tym systemem i też bym go polecał. Do tego od czasu do czasu MBAM i mamy śwęty spokój, chyba że ktoś robi jakieś ekstremalne testy z przepełnieniem bufora itp.
-

- Amator
14 lut 2012, 19:42
facecik pisze:Jak nie instalujesz non stop nowych programów, to CIS 2012 jest idealnym rozwiązanie,do tego bardzo skutecznym, w pełni wspierającym x64.
Co chwilę może nie instaluję programów ale czasem zdarzy się, że szukam jakiegoś to wtedy wybieram z kilku oczywiście jeśli istnieje możliwość. Jeśli by CIS miał zasypywać milionami komunikatów podczas owych instalacji to raczej podziękuję 
Jeśli by okazało się, że podczas instalacji da się ustawić jakąś opcję by nie pytał o wszystko to jakoś szczególnie trzeba konfigurować resztę komponentów?
-

- Użytkownik
14 lut 2012, 20:46
fantom pisze:facecik pisze:Jak nie instalujesz non stop nowych programów, to CIS 2012 jest idealnym rozwiązanie,do tego bardzo skutecznym, w pełni wspierającym x64.
Co chwilę może nie instaluję programów ale czasem zdarzy się, że szukam jakiegoś to wtedy wybieram z kilku oczywiście jeśli istnieje możliwość. Jeśli by CIS miał zasypywać milionami komunikatów podczas owych instalacji to raczej podziękuję

Jeśli by okazało się, że podczas instalacji da się ustawić jakąś opcję by nie pytał o wszystko to jakoś szczególnie trzeba konfigurować resztę komponentów?
W najnowszej wersji CIS domyślnie instaluję się w konfiguracji ala automat gdzie zadawane pytania to rzecz nie częsta :smile:
Send from my HTC Wildfire S using Tapatalk
-

- Nowicjusz
08 mar 2012, 14:16
mam windows 7 x64 do tego avast free, do tego ms firewall, UAC, i do codziennej pracy nie mam konta administratora, tylko użytkownika no i plus MBAM, dawno nie miałem żadnej infekcji, Avast jest dobry, lekki, nie przymula, żadnych głupich komunikatów, polecam!
-

- Dyskutant
09 mar 2012, 21:24
Podczas tworzenia konfiguracji moich zabezpieczeń, zamiast OA polecono mi PC tools Firewall, możesz spróbować.
-

- Amator
09 mar 2012, 21:31
rafikrafiki pisze:Podczas tworzenia konfiguracji moich zabezpieczeń, zamiast OA polecono mi PC tools Firewall, możesz spróbować.
Tak właśnie przeglądałem Twój temat i zastanawiałem się nad podobnym zabezpieczeniem. Tylko mam wątpliwości czy MSE czy Avast, a może Panda Cloud Free
A ten firewall to już z tego co widzę nie jest rozwijany co nie oznacza pewnie, że jest słaby. Cały czas zastanawia mnie dlaczego OA miał takie zawiechy.
-

- Dyskutant
09 mar 2012, 21:50
U mnie OA jak na razie działa perfect.
fantom pisze:Cały czas zastanawia mnie dlaczego OA miał takie zawiechy.
A te zawiechy były na starej konfiguracji, czy na nowo postawionym systemie?
-

- Amator
09 mar 2012, 21:53
Na nowo postawionym. Wykonałem konfigurację, wskazując aplikacje i jak chciałem otworzyć OA koło zegara to na chwile zawieszał się. No ale może spróbuje jeszcze raz na tym systemie. Ogólnie to coś w ustawieniach trzeba zmienić/konfigurować?
-

- Dyskutant
09 mar 2012, 21:53
nukemiak pisze:mam windows 7 x64 do tego avast free, do tego ms firewall, UAC, i do codziennej pracy nie mam konta administratora, tylko użytkownika no i plus MBAM, dawno nie miałem żadnej infekcji, Avast jest dobry, lekki, nie przymula, żadnych głupich komunikatów, polecam!
Na tą chwilę nie radzę używać Avast-a 7 razem z zaporą systemową.
PCTools to bardzo dobra, bezproblemowa i lekka zapora, niestety ESP nie działa w pełni na x64.
-

- Amator
09 mar 2012, 22:01
Ambient pisze:nukemiak pisze:mam windows 7 x64 do tego avast free, do tego ms firewall, UAC, i do codziennej pracy nie mam konta administratora, tylko użytkownika no i plus MBAM, dawno nie miałem żadnej infekcji, Avast jest dobry, lekki, nie przymula, żadnych głupich komunikatów, polecam!
Na tą chwilę nie radzę używać Avast-a 7 razem z zaporą systemową.
PCTools to bardzo dobra, bezproblemowa i lekka zapora, niestety ESP nie działa w pełni na x64.
To zastąpić MSE czy Panda Cloud?
-

- Dyskutant
09 mar 2012, 22:16
Panda Cloud jest skuteczna tylko jeśli mamy połączenie z internetem. Ostatnio wiele osób poleca MSE, ja nie miałem z nim styczności, więc wiele nie mogę powiedzieć.
-

- Specjalista
09 mar 2012, 22:19
MSE świetnie leczy zainfekowane pliki. Kiedyś dla testu zainfekowałem Virutem maszynę wirtualna. MSE wyleczył zainfekowane pliki, nawet systemowe. Jego plusem jest też szybkie dodawanie zagrożeń i dobry support.
-

- Dyskutant
09 mar 2012, 22:22
fantom pisze:To zastąpić MSE czy Panda Cloud?
To już musisz sam zdecydować, najlepiej przetestować na własnej skórze i zobaczyć, który bardziej Ci leży, natomiast osobiście, jeżeli masz system x64 brałbym MSE, ale to jest moje zdanie
...
-

- Dyskutant
09 mar 2012, 22:23
Jego plusem jest też szybkie dodawanie zagrożeń i dobry support.
Z tym się muszę zgodzić ponieważ dużo sampli do microsoftu wysyłam
Wróć do Dobór zestawu