Inne spojrzenie na temat zabezpieczenia systemu.
-

lunaticdreams
20 gru 2008, 12:18
Witam wszystkich serdecznie co sądzicie o Zemana Antilogger,wart jest instalacji gdy posiadam KASPERSKY AV 2009 +spybot+spywareblaster?
na necie znalazłem roczną licencję
-

Jurek
20 gru 2008, 14:45
lunaticdreams pisze:Witam wszystkich serdecznie co sądzicie o Zemana Antilogger,wart jest instalacji gdy posiadam KASPERSKY AV 2009 +spybot+spywareblaster?
na necie znalazłem roczną licencję
Osobiście bardziej polecałbym Ci bardzo dobrego firewalla (Outpost, Online Armor, Comodo) + Kasperczak i bez Sybota.
-

lunaticdreams
20 gru 2008, 15:17
KASPERCZAK bez spybota?
a z firewalli to któren byłby lepszy
PC TOOLSA za free
czy może ZA PRO(mam na rok licencję)
-

- Mentor

20 gru 2008, 15:26
lunaticdreams pisze:KASPERCZAK bez spybota?
PC TOOLSA za free
Wybierz, ktoregos z czolowki testu: http://www.matousec.com/projects/firewa ... esults.php
-

Jurek
20 gru 2008, 15:29
lunaticdreams pisze:KASPERCZAK bez spybota?
PC TOOLSA za free
Nie polecam zbytnio PCToolsa.
Najlepiej zainstaluj Outposta lub Online Armor Pro. Może też być Comodo, Online Armor Free lub KIS.
-

lunaticdreams
20 gru 2008, 15:52
Netchina S3 może ten ? jest za free
albo ZA PRO też w czołówce
-

- Mentor

20 gru 2008, 17:38
Plati pisze:PC Tools nie polecam, nie reagowal o zagrozeniu gdy wirusy chcialy sie dostac do kompa.
Od tego nie jest FW tylko AV zainstalowany na komputerze.
Jesli fw ma ochrone HIPS wtedy powinien informowac o kazdym nieautoryzowanym dzialaniu w systemie.
-

Jurek
21 gru 2008, 14:49
Creer pisze:Plati pisze:PC Tools nie polecam, nie reagowal o zagrozeniu gdy wirusy chcialy sie dostac do kompa.
Od tego nie jest FW tylko AV zainstalowany na komputerze.
Jesli fw ma ochrone HIPS wtedy powinien informowac o kazdym nieautoryzowanym dzialaniu w systemie.
Nie tylko AV jest do tego. Niektóre firewalle również posiadają skanery antymalware i mogą usuwać oraz blokować wirusy.
W PCTools taką funkcję spełnia Spyware Doctor, który skanuje i monitoruje system oraz przeglądarki. Jeżeli zainstalujesz PCTools Firewall bez Spyware Doctora, wówczas zapora będzie tylko monitorować połączenia oraz ukrywać porty i komputer w sieci.
-

- Nowicjusz
24 gru 2008, 13:28
Najlepszym rozwiązaniem jest niewchodzenie na strony z crackami pobieranie plikow z nieznanych serwerów itp. nie ma czekoś takiego aby mogło zabezpieczyć komputer na 100%
-

Jurek
25 gru 2008, 20:28
.x.Wojtek.x. pisze:Najlepszym rozwiązaniem jest niewchodzenie na strony z crackami pobieranie plikow z nieznanych serwerów itp. nie ma czekoś takiego aby mogło zabezpieczyć komputer na 100%
Ja wchodzę na wszystkie strony bez ograniczeń. Z Avirą Premium oraz Outpostem Firewallem nie mam żadnych problemów. Radzę wypróbować
-

- Amator
26 gru 2008, 0:22
Też używam Aviry Premium oraz Outpost Firewall i działa super:) P.S Jarek, czy też masz w Antyspyware masz wyłączoną ochronę w czasie rzeczywistym?
-

Jurek
26 gru 2008, 9:56
Zbysiek pisze:Też używam Aviry Premium oraz Outpost Firewall i działa super:) P.S Jarek, czy też masz w Antyspyware masz wyłączoną ochronę w czasie rzeczywistym?
Ten zestaw jest rewelacyjny 
Mam wyłączoną ochronę antyspyware (zgodność z Avirą Premium). Skanowane są tylko załączniki pocztowe i kilka razy wirusy zostały zablokowane.
Stosując Avirę Free, należy oczywiście włączyć ochronę w czasie rzeczywistym w Outpoście.
-

- Specjalista
-

lunaticdreams
24 sty 2010, 9:51
Zainstalował już ktoś Zemane?
-

- Dyskutant
24 sty 2010, 10:29
Ja używam Zemany od prawie roku i polecam zawsze ten program.Z tej promocji też skorzystałem.
-

lunaticdreams
24 sty 2010, 10:45
Smieszna jest ta licencja,wszyscy dostają taki sam klucz
Dajcie Screeny jak zainstalujecie,napiszcie zużycie zasobów i tp
-

- Specjalista
24 sty 2010, 10:56
Zasoby(Win7)
http://img715.imageshack.us/img715/9453/50204442.png
Okno główne
http://img7.imageshack.us/img7/1101/96311160.png
Jak na razie nie widziałem komunikatu bo o nic się nie pytał
-

lunaticdreams
24 sty 2010, 11:00
niecałe 10 MB i tylko jeden proces?Fajnie,Key scramblera i tak chyba jednak zostawię
Wróć do Programy typu: HIPS, SandBox