Wszystko co związane z poufnością danych w Internecie.
-

- Specjalista
-

- Specjalista
18 lip 2009, 17:39
No to żeś mnie zaskoczył obłęd w ciapki;/
-

- Ekspert
18 lip 2009, 17:56
No dobra VenomX...ale to są wtyczki do Firefoxa? A do Opery?
Wysyłając z Gmaila nie można odczytać naszego IP...znacie innego klienta poczty który też to uniemożliwia?
-

- Specjalista
18 lip 2009, 17:58
Warto również poczytać o TrackMeNot[hr]
Meir pisze:No dobra VenomX...ale to są wtyczki do Firefoxa? A do Opery?
Wysyłając z Gmaila nie można odczytać naszego IP...znacie innego klienta poczty który też to uniemożliwia?
Co z tego, że nie widać twojego IP skoro Gmail inwigiluje twoją skrzynkę ? Załóż konto na Yahoo o wiele bezpieczniej + nie widać IP .
EDIT
Opera nie posiada tej wtyczki .
-

- Ekspert
18 lip 2009, 18:18
Dobra dziękówa VenomX:) Zainstalowałem oba te dodatki do firefoxa...a teraz chwila refleksji:
Kto mnie inwigiluje? Mój sąsiad? Kolega? Czy szefowa z pracy?
Mam to w d.....nie jestem dealerem,nie okradam banków,nie namawiam na seks przez internet 14 letnich dziewczynek...więc mogą mi skoczyć.
A jak chce coś ważnego albo intymnego powiedzieć jakiejś Lasce to umawiam się z nią w Parku Szczytnickim albo w ZOO...a tam mnie mogą namierzyć tylko przez satelitę:)
-

- Specjalista
18 lip 2009, 18:21
Serafin pisze:Przydatny temat. Dowiem się przynajmniej jak zabezpieczyć pocztę.
VenomX
Czy poczta która dostaję na gmail też jest inwigilowana?
Skoro nasłuchują to zapewne też @ które dostajesz...[hr]
Meir pisze:Dobra dziękówa VenomX:) Zainstalowałem oba te dodatki do firefoxa...a teraz chwila refleksji:
Kto mnie inwigiluje? Mój sąsiad? Kolega? Czy szefowa z pracy?
Mam to w d.....nie jestem dealerem,nie okradam banków,nie namawiam na seks przez internet 14 letnich dziewczynek...więc mogą mi skoczyć.
A jak chce coś ważnego albo intymnego powiedzieć jakiejś Lasce to umawiam się z nią w Parku Szczytnickim albo w ZOO...a tam mnie mogą namierzyć tylko przez satelitę:)
Kto cię inwigiluje ? A wiesz kto inwigiluje sieci P2P ? Zapewne nie będzie to szefowa tudzież kolega
-

- Ekspert
18 lip 2009, 18:31
Psiarnia !? To jest chyba niezgodne z konstytucją !?
Założyłem sobie skrzynkę na Yahoo...Gmaila od dzisiaj używam tylko do ściemniania panien:)
-

- Specjalista
18 lip 2009, 18:54
Mnie nie jest wszystko jedno gdyż cenię sobie prywatność !
-

- Specjalista
18 lip 2009, 19:04
Wolniej strony ? Z rozszerzeniem TrackMeNot ? U mnie nie widać różnicy...
-

- Ekspert
18 lip 2009, 19:09
Dobra VenomX...już odinstalowałem te dodatki...przy włączonym DefenseWall-Firefox otwierał mi się 3 minuty i zabierał 1 GB(!)...po wyłączeniu Defense wszystko śmiga normalnie...
-

- Specjalista
18 lip 2009, 19:26
Wina leży po stronie DW, ja nie mam tego problemu gdyż nie korzystam z tego programu .
-

- Specjalista
18 lip 2009, 19:30
A ja polecam wszystkim założenie poczty na stronie http://www.poczta.pl.
-

- Ekspert
18 lip 2009, 19:30
VenomX-wiem...ale jestem uzależniony od Defense i z niego nie zrezygnuję:)
A podsumowując ten temat cytuję słowa Giovanni Falcone:
"Ci którzy się boją umierają codziennie...Ci którzy się nie boją umierają tylko raz"
Wróć do Prywatność danych