Wyrwij sie z macek Google'a! Czyli prywatność na pierwszym m

Wszystko co związane z poufnością danych w Internecie.
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista

Post 18 lip 2009, 17:35

Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 18 lip 2009, 17:39

No to żeś mnie zaskoczył obłęd w ciapki;/
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista

Post 18 lip 2009, 17:48

Korzystałem z Gmail ale od dawna nie korzystam gdy tylko dowiedziałem się o inwigilacji...Do swojego liska doinstalowałem CustomizeGoogle oraz TrackMeNot aby Google mnie nie śledziło :P
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 18 lip 2009, 17:52

ciekawe jak z innymi przeglądarkami :)
Awatar użytkownika
Meir
Ekspert

Post 18 lip 2009, 17:56

No dobra VenomX...ale to są wtyczki do Firefoxa? A do Opery?
Wysyłając z Gmaila nie można odczytać naszego IP...znacie innego klienta poczty który też to uniemożliwia?
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista

Post 18 lip 2009, 17:58

Warto również poczytać o TrackMeNot[hr]
Meir pisze:No dobra VenomX...ale to są wtyczki do Firefoxa? A do Opery?
Wysyłając z Gmaila nie można odczytać naszego IP...znacie innego klienta poczty który też to uniemożliwia?

Co z tego, że nie widać twojego IP skoro Gmail inwigiluje twoją skrzynkę ? Załóż konto na Yahoo o wiele bezpieczniej + nie widać IP .

EDIT

Opera nie posiada tej wtyczki .
Awatar użytkownika
Serafin
Mentor
Mentor

Post 18 lip 2009, 18:17

Przydatny temat. Dowiem się przynajmniej jak zabezpieczyć pocztę.
VenomX
Czy poczta która dostaję na gmail też jest inwigilowana?
Awatar użytkownika
Meir
Ekspert

Post 18 lip 2009, 18:18

Dobra dziękówa VenomX:) Zainstalowałem oba te dodatki do firefoxa...a teraz chwila refleksji:

Kto mnie inwigiluje? Mój sąsiad? Kolega? Czy szefowa z pracy?

Mam to w d.....nie jestem dealerem,nie okradam banków,nie namawiam na seks przez internet 14 letnich dziewczynek...więc mogą mi skoczyć.
A jak chce coś ważnego albo intymnego powiedzieć jakiejś Lasce to umawiam się z nią w Parku Szczytnickim albo w ZOO...a tam mnie mogą namierzyć tylko przez satelitę:)
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista

Post 18 lip 2009, 18:21

Serafin pisze:Przydatny temat. Dowiem się przynajmniej jak zabezpieczyć pocztę.
VenomX
Czy poczta która dostaję na gmail też jest inwigilowana?

Skoro nasłuchują to zapewne też @ które dostajesz...[hr]
Meir pisze:Dobra dziękówa VenomX:) Zainstalowałem oba te dodatki do firefoxa...a teraz chwila refleksji:

Kto mnie inwigiluje? Mój sąsiad? Kolega? Czy szefowa z pracy?

Mam to w d.....nie jestem dealerem,nie okradam banków,nie namawiam na seks przez internet 14 letnich dziewczynek...więc mogą mi skoczyć.
A jak chce coś ważnego albo intymnego powiedzieć jakiejś Lasce to umawiam się z nią w Parku Szczytnickim albo w ZOO...a tam mnie mogą namierzyć tylko przez satelitę:)

Kto cię inwigiluje ? A wiesz kto inwigiluje sieci P2P ? Zapewne nie będzie to szefowa tudzież kolega :P
Awatar użytkownika
Meir
Ekspert

Post 18 lip 2009, 18:31

Psiarnia !? To jest chyba niezgodne z konstytucją !?
Założyłem sobie skrzynkę na Yahoo...Gmaila od dzisiaj używam tylko do ściemniania panien:)
Awatar użytkownika
Gnome
Dyskutant

Post 18 lip 2009, 18:39

Powiem/napiszę szczerze mam to gdzieś czy mnie ktoś inwigiluje czy też nie, poza tym gdy jakaś agenda rządowa się kimś zainteresuje to jestem bardziej niż pewien, że żadne zabezpieczenia nie pomogą.

A dla miłośników teorii spiskowych to skąd możecie być pewni, że dodatki które mają chronić przed inwigilacją nie są wykorzystywane właśnie do inwigilacji, kwadratura koła.

P.S. W pierwszym rzędzie przestańcie korzystać z tel. komórkowych bo CIA wszystko nagrywa ;) (nasi zresztą pewnie też).

P.S. II a policja jest właśnie od tego aby sprawdzała co plącze się w sieciach P2P, bo chyba nikt nie chciały aby np. zdjęcia jego małego dziecka czy rodzeństwa były wymieniane za pomocą takowej sieci przez siatkę pedofilów.
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista

Post 18 lip 2009, 18:54

Mnie nie jest wszystko jedno gdyż cenię sobie prywatność !
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 18 lip 2009, 18:58

policji nic do p2p bo i tak nie są w stanie sprawdzić pedofilów oni korzystają z darknetów więc czego policja szuka piratów oczywiście
Awatar użytkownika
JarekMk
Administrator
Administrator

Post 18 lip 2009, 19:00

Dodane, trochę wolniej sie strony wczytują no ale :)
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista

Post 18 lip 2009, 19:04

Wolniej strony ? Z rozszerzeniem TrackMeNot ? U mnie nie widać różnicy...
Awatar użytkownika
Meir
Ekspert

Post 18 lip 2009, 19:09

Dobra VenomX...już odinstalowałem te dodatki...przy włączonym DefenseWall-Firefox otwierał mi się 3 minuty i zabierał 1 GB(!)...po wyłączeniu Defense wszystko śmiga normalnie...
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista

Post 18 lip 2009, 19:26

Wina leży po stronie DW, ja nie mam tego problemu gdyż nie korzystam z tego programu .
Awatar użytkownika
zbyszek
Specjalista

Post 18 lip 2009, 19:30

Awatar użytkownika
Meir
Ekspert

Post 18 lip 2009, 19:30

VenomX-wiem...ale jestem uzależniony od Defense i z niego nie zrezygnuję:)

A podsumowując ten temat cytuję słowa Giovanni Falcone:

"Ci którzy się boją umierają codziennie...Ci którzy się nie boją umierają tylko raz"
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 18 lip 2009, 19:44

No to cudnie...dość to niepokojące :(

@zbyszek
Próbuję założyć konto na poczta.pl - ale jakoś dziwnie dużo szczegółowych pytań zadają...zawód, wykształcenie, miejsce zamieszkania, zainteresowania...nie masz tam zbyt dużo spamu?
Następna

Wróć do Prywatność danych