Wykluczenie osobnika Meir ze społeczności SafeGroup

Uwagi, propozycje, komentarze dotyczące forum.
Awatar użytkownika
polak900
Ekspert

Post 02 lip 2011, 13:28

buri pisze:Decyzja bez komentarza.
Temat do zamknięcia i skasowania.

też tak uważam
Awatar użytkownika
ktostam
Redaktor
Redaktor

Post 02 lip 2011, 13:30

Ja też jestem jednym z młodszych stażem na tym forum, jednak swoje 3 grosze dorzucę do tego tematu.
Faktem jest, że często można było spotkać się z uszczypliwymi uwagami ze strony Meira.
Moim zdaniem za to, co napisał do Tommy'ego w realu powinien dostać kilka strzałów na facjatę - z drugiej strony Tommy powinien zachować to dla siebie, nawet teraz kiedy Meir ma bana na tym forum. No offence Tommy, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale nie jestem zwolennikiem prania brudów na forum publicznym.
Uważam też, że LikwidatoR ma rację - Meir narobił sobie syfu na SG, dostał bana na SG i na tym się powinno skończyć. Niepotrzebnie lukasamd robisz osobiste wycieki do Meira, na forum, z którym nie masz tak naprawdę nic wspólnego. Owszem coś tam napisał (dekli), ale żeby zachować profesjonalizm należy trzymać emocje na wodzy - inaczej mówiąc: olać to - tutaj już go nie ma i OK.
I na koniec - moim skromnym zdaniem - ten wątek nie powinien liczyć więcej niż 1 post - Twój post lukasamd.
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista

Post 02 lip 2011, 13:32

Dobra to ja głosuję, ja jestem za tym, żeby pozostać przy 1 wersji jak ustaliliście i dać Meirowi tylko 1miesiąc bana.
A temat skasować :)
Awatar użytkownika
polak900
Ekspert

Post 02 lip 2011, 13:36

tommy504 pisze:Dobra to ja głosuję, ja jestem za tym, żeby pozostać przy 1 wersji jak ustaliliście i dać Meirowi tylko 1miesiąc bana.
A temat skasować :)

bez komentarza tommy
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista

Post 02 lip 2011, 13:46

Ciekawe ile to będziecie jeszcze rozkminiać? ja robię unsubscribe topica ;)
Awatar użytkownika
asg
Specjalista

Post 02 lip 2011, 14:28

Kurcze, szkoda że nie zaglądalem, bo widzę, że mnie trochę omineło. W koszu niewiele zostało, a z tego co było, to wyczytałem w postach @tommy504 parę ch..ów i tyle.
p.s.
tommy504 - to słówko poprawnie pisze się przez "ch"
Awatar użytkownika
Plati
Mentor
Mentor

Post 02 lip 2011, 15:02

W społeczności internetowej od zawsze było tak, że każdy ma swój punkt widzenia, zainteresowania. Nie wszystkich da się ze sobą pogodzić. Różni ludzie okazują różne zachowania. Jesli jest na forum regulamin, należy się do niego dostosować; jeśli ktos się nie dostosuje, wówczas otrzymuje warny/ban. Moim zdaniem nie należy karać kogoś infinite banem, być może kiedyś ta zbanowana osoba będzie chciała wnieść coś pozytywnego w społeczność. Nie podzielam również sprawdzania zbanowanego użytkownika na innych forach, niech sobie pisze co chce; internet to nie prawdziwe życie. Ja opowiadam się za 30-dniowym banem. Decyzja należy jednak do administracji.
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 02 lip 2011, 15:15

zord pisze:co wy z tym wnoszeniem 99% użytkowników niczego nie wnosi

Oj Zordu...nie przegiąłeś "pałki" trochę? :) Żebyś napisał 1/3...no dobra - połowa...ale 99%? Oficjalnie mamy zarejestrowanych 755 użytkowników, z czego tak z 550 ma mniej niż 10 wpisów i są to wpisy nawet z 2007 (góra początek 2010 czyli i tak jakby ich nie było). Mamy więc ok 200 userów w miarę aktywnych - czyli 2 coś wnosi, a reszta tylko czyta albo pisze bez sensu? Rozumiem, że w tej dwójce jesteś Ty...a kto drugi?...jakiś konkurs? :P
A tak serio...Traktuję to żartobliwie jako niezręczne uogólnienie...ale nie sądzisz, że możemy się zastanawiać, kogo miałeś na myśli? :>
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 02 lip 2011, 15:26

Icihito, Ty nie masz się czego obawiać, bo na tym forum robisz za kilku aktywnych,mądrych i doświadczonych użytkowników.
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 02 lip 2011, 15:36

Kamil...tylko dwie rzeczy na tym świecie są pewne...podatki i śmierć :)
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 02 lip 2011, 15:42

Odważne stwierdzenie ichito :)
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 02 lip 2011, 17:04

LikwidatoR pisze:Przez Ciebie na fixit od razu tematy zamykają.

Otrzymałem wczoraj wiadomość od picasso, że temat zostanie zamknięty aby uniknąć kłótni, moim zdaniem jest to więc najlepsze rozwiązanie (pomijam tu fakt, że w tej sprawie na innych forach nie chcę się już wypowiadać). Napisałem natomiast dlatego, że dostałem namiar na post Meira i nie mogłem tego tak zostawić. Szanuję siebie, szanuję inne osoby z redakcji i jeżeli ponownie przekroczy on granice rozsądku, już nie tyle będę pisał do niego, co do moderatorów / administratorów z prośbą o usunięcie takich opinii-zniesławień.

LikwidatoR pisze:Druga sprawa po co w PS. ostrzegasz innych userów jaki jest Meir? Oni doskonale wiedzą jaki jest, Meir uzytkownikiem Fixitpc jest od początku istnienia , znaja go na wylot, nie potrzebne jest Twoje zdanie tym bardziej,że Ty ledwo co się zareejstrowałeś , jesteś nowy, a wydajesz opinie jakbyś nie wiadomo kim był na forum. Nikt Cię praktycznie nie zna i nie muszą Ciebie w ogóle słuchać.

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie - nie muszą mnie słuchać, niemniej mogę wyrazić swoją opinię o jego zachowaniu podpartą faktami.

LikwidatoR pisze:Zachowałeś się jak konfident bo zakapowałeś zamiast siedzieć cicho na obcym forum.

Myśl o mnie co chcesz: jeżeli dostanę namiary na inne jego wypowiedzi nas obrażające, sprawa zgodnie z tym co napisałem została zgłoszona. Może Tobie wszystko jedno gdy ktoś Cię obsmarowuje za Twoimi plecami, mi nie i mam zamiar dbać o dobre imię redakcji.

LikwidatoR pisze:Jesteś nie omylny? Jak już takie teksty zapuszczasz napisz co Ty złego wyrabiasz

Tego nigdy i nigdzie nie napisałem. W dalszym ciągu czekam natomiast na konstruktywną krytykę ze strony czy to Meira, czy osób podzielających jego zdanie o osobach z redakcji. Póki co słyszymy tylko: be be be, ale co jest be, nikt nie napisał.

LikwidatoR pisze:Swoją drogą jesteś na swoim punkcie trochę przeczulony, powinieneś się bardziej znać na żartach .

Przykro mi że tak odbierasz moje posty i moje interwencje, ale miałem okazję już się na "poczuciu humoru" i "żartach" przejechać. Więcej tego błędu nie popełnię, co oczywiście nie oznacza, że zabraniam komukolwiek "być na luzie" - owszem można, ale to co dla kogoś jest żartem, dla kogoś innego może być poważną obrazą łapiącą się na paragrafy (patrz: wiadomość pw Meira do Tommy'ego). Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć, to najwyraźniej nie potrafi zupełnie rozgraniczać dobra i zła, ale to już nie mój problem.

buri pisze:Cała sytuacja bardzo nie miła się zrobiła i będzie długo niosła za sobą "smrodek".

Skoro wzięliśmy się za pranie brudów, wypierzmy je do końca, w pół-na-pół brudnych ubraniach się nie chodzi.

Odniosę się jeszcze ogólnie do kilku wypowiedzi "po co ten temat". Gdybyśmy nie dali w ogóle znać o tym co zdecydowaliśmy, dopiero byłyby teksty jacy to z nas despoci i tyrani, banujemy za nic - wierzcie lub nie, tak by było. Gdybym napisał pierwszy post i zamknął temat, byłoby tak samo, no prawie bo wszystko poleciałoby dokładnie we mnie. Postanowiłem więc zostawić "uchylone drzwi", przynajmniej aż do odpowiedniego momentu.

W wypadku Meira ban dożywotni może zostać ściągnięty (tzn. zostałby ten wcześniej ustalony na miesiąc) tylko i wyłącznie wtedy, gdy publicznie przeprosi on wszystkie obrażone przez niego na łamach SG osoby. Nie mówicie mi tylko, że jest to wysoka kara, bo tak jak my mamy swoją godność i dumę, tak samo on ją ma i tylko od niego zależy, czy jest w stanie się zmienić czy też nie. Bez zmiany zachowania nie ma tu dla niego miejsca. Aby było jasne: to rozwiązanie to tylko i wyłącznie moja decyzja.
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 02 lip 2011, 17:56

No już myślałem,że nie odpiszesz ,że cenzura niczym w komunie przechyli szale zwycięstwa :) Fajnie,że tylko mnie cytujesz . Jak zdążyłeś przeczytać a pewnie tak co do sprawy na temat fixit nie tylko ja mam takie zdanie. User @ ktoś tam ma takie same, ale pewnie celowo pominąłeś . :] Dalej jestem zdania ,że nie należy pchać się z butami na inne forum i nie kozaczyć jakby się było adminem. Tam władzy nie ma. Gdyby jak to określasz obraża Ciebie i redakcje szanowna administracja fixitpc by zainterweniowała . Czyżbyś wątpił w kompetencje szanownej picasso? Po prostu szukasz dziury w całym , Meir jest dla Ciebie niewygodny bo nie siedzi jak mysz pod miotłą. Dla Ciebie najlepiej byłoby gdybyś wszystkich miał w garści i tańczyli jak Ty zagrasz. Jesteś dość kontrowersyjną osobą , ale cóż takie życie.
Myśl o mnie co chcesz: jeżeli dostanę namiary na inne jego wypowiedzi nas obrażające, sprawa zgodnie z tym co napisałem została zgłoszona

Ciekawe czy w realu z Ciebie taki chojrak co Ty byś nie zgłaszał / interweniował :)
Tego nigdy i nigdzie nie napisałem

Jak nie masz nic do powiedzenia na temat siebie nie obrabiaj dupy innemu , wytykasz same błędy meira, same negatywy jakby nie wiadomo jaki był .

Co do żartów , muszę to stwierdzić nie złośliwie, jesteś sztywną osobą . Wydała Cię Twoja reakcja i ściganie Meira po innych forach jakby Ci zabił kogoś bliskiego. Za mojej kadencji to lepsze teksty były puszczane na czacie z Biernim, Meirem, Lordem Zgonem, ignatusem i jakoś nikt się nie obrażał. Strach pomyśleć co byś zrobił gdyby te dawne teksty były do Ciebie kierowane. :) Wyluzuj i będzie dobrze.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 02 lip 2011, 17:59

Widzisz, podobnie jak w wypadu Meira problem polega na tym, że nie czytasz (albo nie czytasz dokładnie / ze zrozumieniem) czyichś postów. Na większość tego co teraz napisałeś / o co pytasz odpowiedziałem już wcześniej i nie widzę powodów, abym musiał się powtarzać. Nadal również brakuje konkretów w kwestii "oni są be", których chyba się nie doproszę.
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 02 lip 2011, 18:07

Ale co nie czytam ze zrozumieniem?? Słyszysz siebie facet? W każdym aspekcie Cię punktuje a Ty wymijająco odpowiadasz lub cytujesz moje wypowiedzi o które jako tako możesz odpowiedzieć . Ty byłeś powodem zamykania tematów, nie dociera do Ciebie dalej?? Przed Twoim wejściem temat byl live i guzik mnie obchodzi co picasso napisała . Napisała po fakcie jak zrobiłeś syf. Bo jakby Meir go zrobił skasowała by jego post. Dalej nie kapujesz?? :) O reszcie aspektów to samo. Nie będę się wiecznie powtarzał . Nie moja wina,że admin czyta to co chce czytać , a co mu nie odpowiada ignoruje lub nie widzi problemu zwalając winę na innego ;)
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 02 lip 2011, 18:20

LikwidatoR pisze:Dalej jestem zdania ,że nie należy pchać się z butami na inne forum i nie kozaczyć jakby się było adminem. Tam władzy nie ma.

lukasamd pisze:Otrzymałem wczoraj wiadomość od picasso, że temat zostanie zamknięty aby uniknąć kłótni, moim zdaniem jest to więc najlepsze rozwiązanie (pomijam tu fakt, że w tej sprawie na innych forach nie chcę się już wypowiadać). Napisałem natomiast dlatego, że dostałem namiar na post Meira i nie mogłem tego tak zostawić. Szanuję siebie, szanuję inne osoby z redakcji i jeżeli ponownie przekroczy on granice rozsądku, już nie tyle będę pisał do niego, co do moderatorów / administratorów z prośbą o usunięcie takich opinii-zniesławień.

lukasamd pisze:Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie - nie muszą mnie słuchać, niemniej mogę wyrazić swoją opinię o jego zachowaniu podpartą faktami.

LikwidatoR pisze:Dla Ciebie najlepiej byłoby gdybyś wszystkich miał w garści i tańczyli jak Ty zagrasz.

lukasamd pisze:Powiem również otwarcie, że z doświadczenia wiem, iż w serwisach internetowych demokracja nie ma najmniejszego sensu i nie sprawdza się, bo użytkownicy przekształcają wszystko w bałagan. Rzecz jasna totalitaryzm nie miałby najmniejszego sensu, bo internet jest wolny (w pewnych aspektach), ale pewne regulacje muszą być i należy ich przestrzegać. W wielu sytuacjach idziemy natomiast użytkownikom na rękę i sami naginamy zasady które wprowadziliśmy, no ale są pewne granice tolerancji, które tutaj zostały makabrycznie przekroczone.

LikwidatoR pisze:Ciekawe czy w realu z Ciebie taki chojrak co Ty byś nie zgłaszał / interweniował :)

Miałem już okazję w realu 3 razy zgłaszać coś na policję (raz rzecz dotyczyła nielegalnego oprogramowania).

LikwidatoR pisze:Ty byłeś powodem zamykania tematów, nie dociera do Ciebie dalej?? Przed Twoim wejściem temat byl live i guzik mnie obchodzi co picasso napisała . Napisała po fakcie jak zrobiłeś syf.

Gdzieś jest to napisane? Zacznijmy od tego, że nie jesteś administratorem ani moderatorem ani jednego, ani drugiego serwisu. Nie wiesz więc, z jakich pobudek tamten temat został zamknięty (ja napisałem jaką pw otrzymałem).

LikwidatoR pisze:Za mojej kadencji to lepsze teksty były puszczane na czacie z Biernim, Meirem, Lordem Zgonem, ignatusem i jakoś nikt się nie obrażał.

Może dlatego forum było takie opustoszałe?

lukasamd pisze:Przykro mi że tak odbierasz moje posty i moje interwencje, ale miałem okazję już się na "poczuciu humoru" i "żartach" przejechać. Więcej tego błędu nie popełnię, co oczywiście nie oznacza, że zabraniam komukolwiek "być na luzie" - owszem można, ale to co dla kogoś jest żartem, dla kogoś innego może być poważną obrazą łapiącą się na paragrafy (patrz: wiadomość pw Meira do Tommy'ego). Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć, to najwyraźniej nie potrafi zupełnie rozgraniczać dobra i zła, ale to już nie mój problem.
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 02 lip 2011, 18:29

Hahahahahahahaha, facet Ty to jesteś mocny :D :D

LikwidatoR napisał(a):Ty byłeś powodem zamykania tematów, nie dociera do Ciebie dalej?? Przed Twoim wejściem temat byl live i guzik mnie obchodzi co picasso napisała . Napisała po fakcie jak zrobiłeś syf.

Gdzieś jest to napisane? Zacznijmy od tego, że nie jesteś administratorem ani moderatorem ani jednego, ani drugiego serwisu. Nie wiesz więc, z jakich pobudek tamten temat został zamknięty (ja napisałem jaką pw otrzymałem).

Gdzie napisane????
Otrzymałem wczoraj wiadomość od picasso, że temat zostanie zamknięty aby uniknąć kłótni,

Kłótni nie było póki Ty się nie pojawiłeś . Dalej tego nie kapujesz, ja pitole . Post jego został temat był otwarty, picasso nie reagowała na to, póki Ty swoich żalów nie zacząłeś .

Swoją drogą jak donosisz na policji, spoko z Ciebie koleś . Pamiętaj konfidentów się bardzo nie lubi.

Forum opustoszałe?? A jakie teraz jest?? Stagnacja trwa dalej, nie ośmieszaj się facet lepiej. 700 userów z hakiem w tym patrząc po postach większość milczy :cool: :cool:
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 13 lis 2011, 12:39

Najwyraźniej rozumiesz to tak jak Ty chcesz (a mnie to zarzucasz). Oto i pw:

picasso pisze:Jest oczywistym, że Twój komentarz nie będzie ostatnim i wygeneruje odpowiedź. Temat obierze niepożądany kierunek. W związku z tym go zamykam.

LikwidatoR pisze: 700 userów z hakiem w tym patrząc po postach większość milczy

Nie ilość, a jakość się liczy :)

W związku z tym, iż dyskusja zbacza na inny tor, zamykam temat (zapewne zaczną się głosy, że zamykam komuś usta, nie będę tego komentował - wszystko zostało napisane).
Sprawa Meira wyjaśniona, gdyby zechciał wrócić, wie co musi zrobić.
Poprzednia

Wróć do O forum