Sprzęt komputerowy, dział tymczasowy.
-

- Specjalista
-

- Użytkownik
16 lut 2012, 20:05
Kurde mam ten sam router (albo ten sam soft był) w krk i wiem, że mieliśmy problemy z tym. Teraz nie ma problemu bo wgrałem alternatywny soft - wszystko po polsku i czytelnie przynajmniej.
Masz stałe dhcp? Nie pamiętam czy czasami to nie było wymogiem.
-

- Specjalista
16 lut 2012, 21:36
DHCP obecnie mam włączone (tymczasowo), jednak wcześniej też miałem taki sam problem z innym portem, z wyłączonym DHCP). Komputer ten ma przypisane stałe IP.
Pamiętasz może, jaki to był soft? DD-WRT? Chyba po wgraniu nowego, można wrócić znowu do poprzedniego?
Dodano: 16 lut 2012, 20:36
Wgrałem DD-WRT. Jutro zobaczę jak to działa.
-

- Użytkownik
16 lut 2012, 21:39
Ja posiadam Gargoyle i jest wersja pod WR 740 tylko sprawdź sobie czy pod twoją wersję urządzenia (chodzi o wersję produkcji). Da się wrócić do normalnego, ale uwierz, że nie warto. Liczba opcji jest większa, wszystko po polsku, przestał zrywać połączenia przy dużym obciążeniu, można ustawić kolejkowanie na wiele sposobów.
---Edytka---
DD-WRT też miałem testować, ale już mi się nie chciało jak wszystko było dobrze.
-

- Moderator

-

- Specjalista
17 lut 2012, 16:25
Dalej nie mogę przekierować portów. Np. przy stawianiu serwera CS dalej mam IP: 192.168.1.101:27015. W innych aplikacjach tak samo.
-

- Użytkownik
17 lut 2012, 16:42
Wiesz co mam mały pomysł, włącz Upnp na próbę. Jeśli aplikacja to obsługuje to sama sobie otworzy port - uTorrent robi to bez problemu. Niby zmniejsza to bezpieczeństwo, ale czasami ciężko otwierać co chwila nowy port. Sprawdzimy czy działa to ogólnie.
-

- Specjalista
-

- Specjalista
17 lut 2012, 18:43
Dalej nic. Chyba wywalę ten router przez okno... Żeby prosta operacja tak długo trwała...
-

- Specjalista
-

- Specjalista
17 lut 2012, 21:35
Dalej nie działa. Jakiś pechowy router. Może wiesz jak wgrać przez DD-WRT stockowe firmware lub OpenWRT?
Wróć do Sprzęt komputerowy