Sprzęt komputerowy, dział tymczasowy.
-

- Użytkownik
17 lut 2012, 21:53
Tutaj co wypluło google, interesuje Cię 4 post:
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=1201
Osobiście nie wracałem nigdy oraz nie miałem DD-WRT więc raczej nie pomogę.
-

- Moderator

-

- Użytkownik
18 lut 2012, 12:57
Wrócę do Krk to się jeszcze przyjrzę u siebie na żywo, bo może coś przeoczyłem i trza ustawić jakiś mały szczegół. Pamiętam z dwa dni walki na standardowym oprogramowaniu aby mieć przekierowanie. Zobaczę co dodatkowo mam włączone u siebie, bo mi działa bez Upnp (dla tych portów co trzeba).
Właśnie firewall na komputerze? - choć jak wyłączyłeś to nie powinno mieć znaczenia, ale sprawdzałeś czy wyłączając ten w Avast, nie aktywował się Win7 podstawowy?
---edytka---
Nie pamiętam dokładnie (teraz mi się przypomniało), ale czy czasami przy dd-wrt też nie trza ustawić na sztywno ip? W moim trzeba wybrać port pod ip, co wiąże się z stałym ip (powiązanym z mac) dla mojego kompa.
-

- Użytkownik
18 lut 2012, 13:27
Jak wyłączysz DHCP? Chyba chodzi ci o automatyczne, tylko przestawisz na ręczne (oraz przypisujesz do mac adres ip na sztywno) - albo ja nie wiem co piszę.
Teraz patrzę jak wygląda ten dd-wrt bo nie wiem co ma w menu i znalazłem "Did You Hard Reset?" więc tylko dla pewności się zapytam czy robiłeś? Może to być racja ja resetowałem za każdym razem połączenie w kompie oraz router. Zresztą teraz czasami też muszę zresetować połączenie (w komputerze) aby załapał otwarte porty, ale to rzadko się zdarza.
Widzę iż albo automat, albo ręcznie. Niby wszystko opisane, ale u siebie też tak miałem i nie działało. Robiłeś według tego poradnika?
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Port_Forwarding
Ostatni sposób to iptables ale to jedno i to samo co w odpowiedniej zakładce. Na paru stronach piszą iż statyczny ip trzeba przypisać.
---edytka---
trochę uzupełniłem me wypociny
-

- Specjalista
-

- Specjalista
18 lut 2012, 14:04
Zawsze daje zakres 27010-27050. Jak to nie zadziała to uruchomię swojego starego laptopa z Windows XP, wyłączę zaporę i tam sprawdzę. Jak działa - wina systemu.
Dalej po przekierowaniu i ponownym uruchomieniu routera - nic.
-

- Specjalista
18 lut 2012, 14:18
To znaczy? Na laptopie czy PC? Dodam, że na tym laptopie z XP znowu mam 192.168.1.104:27015...
-

- Użytkownik
18 lut 2012, 14:33
Na tym na czym próbujesz otworzyć. Jak masz ręczne dhcp to router powinien sam przydzielić Tobie takie IP jak jest ustawione (u mnie tak np. działa). Możesz na komputerze jednak ustawić ręcznie całe połączenie. Zapomnijmy o tym bo jeśli ustawiłeś na routerze to automatyczne ustawienia na komputerze powinny dobrze działać.
Flash999 pisze:Dodam, że na tym laptopie z XP znowu mam 192.168.1.104:27015...
Mam rozumieć iż dla laptopa przydzieliłeś statyczne IP i on Ci takie przypisał jak ustawiłeś 192.168.1.104 oraz otworzyłeś port dla tego IP? U mnie w takie sytuacji działa.
-

- Specjalista
-

- Specjalista
19 lut 2012, 11:40
Tylko sprawy serwera to nie rozwiązało. Jednak przekierowywanie portów działa, musi być wina czegoś innego.
buri, Eru - dzięki za pomoc
Wróć do Sprzęt komputerowy