Uwagi, propozycje, komentarze dotyczące bloga.
-

Jurek
15 sty 2009, 20:17
Chciałem się z Wami podzielić opiniami na temat tego forum.
Dzisiaj wszystko wróciło do normy a więc cisza. Serafin osiągnął zamierzony cel :)
Byłem userem forum ArcaBitu, które już nie istnieje. Antywirus tej firmy jest słaby ale muszę przyznać, że forum było rewelacyjnie prowadzone. Szkoda, że nie było tam takich userów jak tutaj :)
Admini rzadko i w delikatny sposób zwracali uwagę tylko w przypadku odchodzenia od tematu dotyczącego antywirusa i to wówczas gdy temat był bardzo ważny.
W dziale "Inne programy zabezpieczające" istniała całkowita swoboda. Nigdy nie zamykano dyskusji i w natrętny sposób nie zwracano uwagi.
Trochę się na tym forum Aviry czuję jak uczeń w szkole o podwyższonym rygorze. :)
Moim zdaniem, bardzo dobrze, że ludzie dyskutują, bo po to właśnie jest forum. Czasem jest ostra wymiana ale jeżeli nie używamy wulgaryzmów i nadmiernie się nie obrażamy, to jest w porządku. Ale nawet wtedy zamykanie tematu jest moim zdaniem bez sensu.
Jestem w stanie zrozumieć zwracanie uwagi w przypadku odchodzenia od tematu związanego z Avirą, wirusami, czy innym wyjątkowo ważnym zagadnieniem nad którym pracujemy. Wydaje mi się jednak, że sposób prowadzenia forum przez Serafina jest nie właściwe. Coraz bardziej mi się odechciewa i nie mam ochoty popaść w nerwicę z powodu nadmiernej kontroli nad tym co piszę. :) Wolę już ostre dyskusje z VenomXem, choć czasem się nie zgadzamy i może nadmiernie upiera się przy swoim :)
Chciałem przeczytać Wasze opinie, oczywiście szczere a nie wazeliniarskie. Może tylko ja mam takie zdanie? :)
-

lunaticdreams
15 sty 2009, 20:25
Niewiem mnie tam jeszcze nie obraził ale wszystko jeszcze przed nami....................a co sądzę o form,myślę ze jest ok choć czasem brakuje tu w nim powagi.......................
-

- Specjalista
15 sty 2009, 20:55
mateusz8466 pisze:No ale jak to się mówi porządek musi być

A tak na serio, to trochę przeszkadza, bo Serafin pozamykał wątki i już nie otworzył ;/
A tam tylko była szczera i ostra wymiana zdań.
Chyba byśmy się z userem VenomX pozabijali jakby Serafin nie zamknął wątków
-

- Specjalista
-

- Specjalista
15 sty 2009, 21:21
zbyszek pisze:Przynajmniej nie jest tak "drętwo" jak na innych forach - tutaj codziennie coś się dzieje :D :).
O tak, masz rację :) Szczególnie gdy zacznę dyskusję z VenomX-em :) Wtedy dzieje się bardzo dużo :)
-

- Amator
15 sty 2009, 21:28
Mam mieszane uczucia. Moim zdaniem Serafin nie zawsze reaguje wtedy, kiedy trzeba. Myślę tu o sytuacji, gdy jeden z forumowiczów robił prymitywną agitkę dla Kasperskiegi i Eseta. Gdyby się w pewnej chwili nie wygadał, nikt nie wiedziałby, że jest zwykłym dilerem tych firm. Żeby była jasność: nawet on ma prawo pisać, co chce. Nie miał jednak prawa ukrywać tego, że zarabia sprzedając te antywirusy. To było nieetyczne. To raz.
Nie podobało mi się, gdy Serafin mi zagroził, że moje odzywki "mogą się dla mnie źle skończyć". Nie jestem dzieciakiem. To dwa.
Sądzę, że napomykanie, iż "to nie czat", jest niepotrzebne, gdy rozmowy dotyczą antywirusów. To trz.
Uważam, że czasami rozmowy są za ostre i niekulturalne. Dobrze, iż wtedy reaguje. To cztery.
-

- Nowicjusz
15 sty 2009, 21:54
Mi się tutaj podoba, zawsze się coś dzieje.
-

- Specjalista
15 sty 2009, 21:57
.x.Wojtek.x. pisze:Mi się tutaj podoba, zawsze się coś dzieje.
Bo forum musi tętnić życiem
-

- Administrator

-

- Specjalista
15 sty 2009, 22:46
Jeśli atmosfera na forum będzie zawsze taka jak w tej chwili to żadne interwencje ze strony Zarządu Forum nie będą potrzebne 
Moje propozycje do dodania ( na szybkiego )
- Osoby, które będą sztucznie wszczynać zbędne polemiki na forum prowadzące do kłótni lub ostrzejszych wypowiedzi, a także w nich uczestniczyć, będą wykluczane z uczestnictwa na naszym forum.
- W przypadku zaśmiecania forum przez danego użytkownika dużą ilością postów (krótkich bez głębszej treści) posty te będą usuwane, a w przypadku powtarzalności, konta użytkowników będą zerowane, banowane lub nawet bezpowrotnie usuwane.
- Uważaj jak cytujesz. Cytowanie całej, często kilkunasto liniowej wypowiedzi autora, świadczy wyłącznie o Twoim lenistwie. Skróć cytowany fragment do niezbędnego minimum, to jest tej części wypowiedzi, na którą odpowiadasz. Jeśli odpowiadasz w całości na posta który jest bezpośrednio nad Tobą - nie cytuj go.
- Na Forum należy pisać wyłącznie w języku polskim ze szczególnym uwzględnieniem poprawności gramatycznej. Zabrania się pisania WIELKIMI LITERAMI które traktowane są jak krzyk.
Proponuję przenieść Regulamin w widoczne miejsce.
-

Jurek
15 sty 2009, 23:37
@ Pablosss
Zgadzam się w ty punkcie:
"- Uważaj jak cytujesz. Cytowanie całej, często kilkunasto liniowej wypowiedzi autora, świadczy wyłącznie o Twoim lenistwie. Skróć cytowany fragment do niezbędnego minimum, to jest tej części wypowiedzi, na którą odpowiadasz. Jeśli odpowiadasz w całości na posta który jest bezpośrednio nad Tobą - nie cytuj go."
Jeżeli chodzi o pozostałe, to nie jestem zwolennikiem aż takiego rygoru chyba, że w temacie Aviry, wirusów lub w innym bardzo ważnym.
Wróć do O blogu