O wszystkim i o niczym ;-)
-

- Użytkownik
21 sty 2012, 13:25
Jak w temacie, mam zamiar poprzez PayPal robić przelewy zagraniczne gdy będe chciał coś kupić, a nie bardzo wiem co muszę tak naprawdę wiedzieć. Czy ktoś z was mógłby mi pomóc dokonać wyboru banku i czy wystarczy , że założę normalne konto do przelewów? Chciałbym też, by ktoś mógłby mnie do edukować jeśli chodzi o PayPal?
-

- Nowicjusz
22 kwie 2012, 11:31
Pay Pal ostatnio otwiera tylko konta rozszerzone gdzie nie ma limitów ale pobiera drobną prowizję. eKonto obsługuje przelewy walutowe.
Z darmowych kont polecam eKonto i ING Direct zakładane przez Internet. Ale uwaga jak we wszystkich bankach żeby były w pełni darmowe trzeba zrezygnować z karty albo wydać nią 200 zł mies. pełny opis i formularze znalazłem tutaj: http://bankowe-konto.net
Ja mam w ING konto Direct bo przydaje mi się sieć oddziałów i darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce gdy jestem w podróży służbowej albo na urlopie oraz bezpłatne przelewy internetowe. Do konta można dodać lokaty. Pozdrawiam
-

- Amator
22 kwie 2012, 18:41
paweł33 pisze:Pay Pal ostatnio otwiera tylko konta rozszerzone gdzie nie ma limitów ale pobiera drobną prowizję. eKonto obsługuje przelewy walutowe
Nic podobnego, jest coś takiego co nazywa się weryfikacja kolego, nie wprowadzaj w błąd
Wróć do Pogaduchy