Panda Cloud Office Protection - ESD

Panda Cloud Office Protection - ESD
Cena od: 99.75 zł netto (122.69 brutto)

Panda Cloud Office Protection jest przyjaznym rozwiązaniem zapewniającym kompletną ochronę komputerów mobilnych, stacji roboczych oraz serwerów prze... [czytaj więcej]

Kaspersky Anti-Virus 2012

Kaspersky Anti-Virus 2012
Cena od: 87.08 zł netto (107.11 brutto)

Kaspersky Anti-Virus 2012 stanowi podstawę systemu bezpieczeństwa Twojego komputer, która gwarantuje ochronę w czasie rzeczywistym przed najnowszym sz... [czytaj więcej]

BitDefender Antivirus PLUS 2012

BitDefender Antivirus PLUS 2012
Cena od: 72.44 zł netto (89.10 brutto)

Bitdefender Antivirus Plus 2012 zapewnia dyskretną ochronę przeciwko zagrożeniom takim jak wirusy, spyware i phishing. Oprogramowanie zawiera równie... [czytaj więcej]

VPN - identyfikacja google

Wszelkie inne tematy związane z bezpieczeństwem komputerowym.
Awatar użytkownika
Tomasz
Dyskutant
  • Reputacja: 4

Post 27 sty 2012, 17:43

Jeszcze przed reinstalacją systemu pracując z VPN i wchodząc na google.com wyświetlała mi się strona w wersji językowej zgodnej z aktualną lokalizacją VPN... po reinstalacji systemu, za każdym razem, gdy loguje się do Google.com wyświetla mi się polska wersja językowa - mimo, że adres IP zgadza się z lokalizacją w VPN.

Cookies i historia wyczyszczone - co może być przyczyną?
Bullet Tooth Tony: A bookie's got blagged last night.
Avi: Blagged? Speak English to me, Tony. I thought this country spawned the fucking language, and so far nobody seems to speak it.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator
  • Reputacja: 41

Post 27 sty 2012, 18:15

Tzn. adres IP jest spoza polski?
Możliwe, że google na pierwszym miejscu stawia ustawienia językowe przeglądarki lub systemu.
NAV + SpyShelter Firewall + EMET
Awatar użytkownika
Tomasz
Dyskutant
  • Reputacja: 4

Post 27 sty 2012, 18:17

Ustawienia językowe przeglądarki są rozwiązaniem ...

Tak IP spoza Polski - zresztą chyba widzisz ;)
Bullet Tooth Tony: A bookie's got blagged last night.
Avi: Blagged? Speak English to me, Tony. I thought this country spawned the fucking language, and so far nobody seems to speak it.
Awatar użytkownika
AlohA
Amator
  • Reputacja: 0

Post 27 sty 2012, 18:17

http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_tech ... p703512013

Gogle wprowadziło zmiany w polityce prywatności , muwiąc prościej bedą cie inwigilować na maxa zupełnie otwarcie . Te wszystke mechanizmy opisane w artykule już funkcjonują tylko na razie "nieoficjalnie" ,.
Poczytaj może masz coś włączone na czym gogle połorzyło swoje macki :crazy:
Szczepionki na głupote żądu : TrueCrypt , TOR , Jabber , Firefox , GPG
Awatar użytkownika
Eugeniusz
SG PRO
  • Reputacja: 49

Post 27 sty 2012, 18:24

Pewnie bierze z ustawień lokalizacji.
Fedora 16
Delphi :)
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator
  • Reputacja: 41

Post 27 sty 2012, 19:01

AlohA pisze:Gogle wprowadziło zmiany w polityce prywatności , muwiąc prościej bedą cie inwigilować na maxa zupełnie otwarcie .

Przynajmniej się z tym nie kryją, wiele firm zbiera nawet więcej danych, a o tym zupełnie nie informuje.
Zresztą, czy to takie znowu złe? Ostatnio "odkryłem", że włączenie dostępu lokalizacji w telefonie przez IE naprawdę fajnie odbiło się na funkcjonalności i możliwości wyszukiwania jakichś lokalnych usług. Jeżeli mam mieć większą wygodę, to nie widzę powodu aby im tych danych nie dać, tym bardziej że i tak operatora wie jeszcze więcej bez pytania mnie o zgodę :)
NAV + SpyShelter Firewall + EMET
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator
  • Reputacja: 43

Post 27 sty 2012, 19:11

od jakiegoś czasu wyszukiwarka działa jakoś gorzej wyszukuje mi wyniki związane z moją lokalizacją kiedyś lepiej to działalo można było łatwo wyszukiwać w innych językach co często się przydaje teraz trzeba kombinować

Wróć do Inne