O wszystkim i o niczym ;-)
-

- Dyskutant
-

- Użytkownik
31 sty 2012, 20:55
Hmm, mógłbyś uzupełnić to o jakiś poradnik jak to robić, z tego co pamiętam to jest podmiana explorera itd., więc nie każdy sobie z tym poradzi. To raz. Dwa, to KPD wykrywa w Crystal Skin Pack” for Windows 7 wirusa, nie wiem, może FP, ale nie ruszam. ;-)
-

- Dyskutant
31 sty 2012, 21:09
Niektóre programy mogą wykrywać zagrożenia, ze względu na ingerencję w system przez dane programy. Co do instalacji to jest intuicyjna, trzeba pamiętać, aby odznaczyć niektóre opcje podczas instalacji, np paski narzędziowe tj; babylon toolbar. A bardziej kumaci mogą dopasować instalkę do swoich potrzeb. Jak ktoś chce dowiedzieć się więcej na temat tych i podobnych programów, oraz innych to odsyłam do głównego źródła:
-

- Użytkownik
31 sty 2012, 21:12
O stronka super. Mam rozumieć, że to są zwyczajne instalatory, które robią całą robotę za nas tak? I czy owe nakładki spowalniają pracę windowsa?
-

- Dyskutant
31 sty 2012, 21:41
Borzuck pisze:O stronka super. Mam rozumieć, że to są zwyczajne instalatory, które robią całą robotę za nas tak? I czy owe nakładki spowalniają pracę windowsa?
Tak, wystarczy tylko ponownie uruchomić system (Ale nie każdy progs z podanej stronki instaluje się tak samo). Jeśli chodzi o modyfikację plików, to system będzie działał z taką samą szybkością, jedynie dodatki tj, paski narzędziowe i inne bajery nieznacznie spowolnią start systemu, i zużycie ram.
-

- Specjalista
31 sty 2012, 21:59
Jak dla mnie za dużo glassu. Na dłuższą mete takie coś może być męczące.
-

- Dyskutant
31 sty 2012, 22:01
Waves97 pisze:Co zmienia :
Windows 8 “Aero Lite with Glass” Theme for Windows 7
? Jakoś mocnej różnicy nie widzę.
Zmienia przezroczystość paska i okienek.
-

- Administrator

-

- Dyskutant
31 sty 2012, 22:26
lukasamd pisze:Poza tym nie ma w tym stylu zaokrągleń, bo w Windows 8 są prostokątne okna.
Rozwaliło mnie natomiast
Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot Using, w bardzo negatywnym tego słowa znaczeniu
Jak można upodabniać Windowsa do takiego brzydactwa jakim jest Unity... ehh, normalnie będzie mi się to po nocach śniło

Mi najbardziej przypadł ten temat do gustu. Każdy ma inne upodobania
-

- Dyskutant
01 lut 2012, 23:22
Dzisiaj zainstalowałem nakładkę 8 Skin Pack 10-X86. System został upodobniony do win 8 dev.

Download Link Win 7 (32-bit)
Download Link Win 7 (64-bit)
Download Link XP
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A co do pulpitu to polecam ciekawą aplikację, którą to jest Fences, jest to programik który przyda się osobom mającym bałagan na pulpicie. Pomoże on na uporządkowanie i posortowanie tematycznie ikon na naszym pulpitku
A tą aplikację pobierzemy stąd:
DOWNOLAD
Gdy chcemy zmienić nazwę okna, klikamy prawym przyciskiem myszy na jego nazwie i wybieramy opcję "rename fences", a gdy chcemy natomiast ukryć wszystkie okna klikamy lewym przyciskiem myszy 2 razy na pulpicie, i odwrotnie.

Oczywiście wielkość okien, oraz ich rozmieszczenie dostosujemy według swoich upodobań.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak wyglądał mój pulpit przed chwilą, ale nie wszystkie modyfikacje udało mi się wykonać, więc następnym razem wykonam to na wirtualnym systemie.
Dobrze, że tym razem funkcja przywracania systemu zadziałała.
Wróć do Pogaduchy