|
|
Panda Internet Security 2012 Panda Internet Security 2012 to pakiet zabezpieczeń, który umożliwia bezpieczne korzystanie z internetu (np. zakupów online czy bankowości elektroni... [czytaj więcej] |
|
AVG Anti-Virus 2012 Antywirus, który automatycznie aktualizuje się, by chronić Cię przed ciągle zmieniającymi się zagrożeniami. Ponieważ hakerzy wciąż opracowują nowe t... [czytaj więcej] |
|
BitDefender Internet Security 2012 Bitdefender Internet Security 2012 zawiera oprogramowanie antywirusowe, antyphishingowe, zaporę sieciową, ochronę rodzicielską i ochronę dla portali... [czytaj więcej] |

Eru pisze:Dobra przestań ty już głupoty pieprzyć bo dla ciebie najlepszy jest program którego ty aktualnie używasz - na dodatek po zmianie programu tak jak mówił ktoś już wcześniej mieszasz go z błotem...
Ty masz swoich faworytów ktoś innych ma swoich i przestańcie w końcu bzdety szerzyć...
ichito pisze:Jurek...nie mów o klasycznych HIPSach podając za ich przykłady składniki pakietów czy zapór...to nie to miejsce i nie dyskusja o monitorach w ogólnym ujęciu...poza tym praktycznie wszystkie z nich są płatne w przeciwieństwie do TF.

TF i Symantec...mam jedno i drugie, ale program Symanteca (FW + AV) jakoś mało szczelny mi się wydaje, a jego ustawienia mało konfigurowalne, stąd dodatkowy monitor w postaci TF, który Symanteca bardziej "uwrażliwia"...i dzięki temu czuję bardziej pewny i mam również większą kontrolę nad tym, co dzieje się u mnie w systemie. Jak widać "koligacje rodzinne" obu programów są tylko na plus dla tego zestawu.
... it is not recommended to run Threatfire and Norton products together. This is because running two security programs which both have realtime protection can create conflicts by, for instance, interfering with each other's threat detection mechanisms and therefore rendering your computer more vulnerable instead of the opposite. Such conflicts are subtle in that they are not immediately visible to the eye or clearly noticeable. This is one of the reasons why several people falsely assume that running two realtime security programs will give them double protection, when it is actually unfortunately the opposite.
If you want an extra layer of protection by installing a supplementary malware scanner, then you can install the free on-demand (=no realtime protection) version of Malwarebytes from here:
http://www.malwarebytes.org/mbam.php
...nie jest zalecane uruchamianie ThreatFire i produktów Norton razem. Dzieje się tak dlatego ze używanie dwóch zabezpieczeń programów, które mają ochronę w czasie rzeczywistym,może prowadzić do konfliktów, na przykład ingerencji ze sobą mechanizmów wykrywania zagrożeń i dlatego twój komputer będzie bardziej narażony,zamiast odwrotnie. Takie konflikty są subtelne, gdyż nie od razu są
widoczne dla oka i łatwo zauważalne. Jest to jeden z powodów, dla których wiele osób błędnie zakłada, że używanie dwóch programów ochrony w czasie rzeczywistym pozwoli na podwójne zabezpieczenie,
gdy rzeczywiście jest niestety odwrotnie.
Jeśli chcesz otrzymać dodatkową ochronę poprzez zainstalowanie dodatkowego skanera, możesz zainstalować bezpłatny na żądanie (= brak ochrony w czasie rzeczywistym) program, wersja Malwarebytes tutaj:
http://www.malwarebytes.org/mbam.php

Eru pisze:Co do argumentów to ty miałeś podobno jakieś wirusy przedstawić które jakieś programy rozgramiają ale do tej pory siedzisz cicho na ich temat...
Zresztą pisząc post na forum każdy może ci na niego odpisać nie ważne do kogo był skierowany...
Zresztą co ja się będę z tobą wykłócał żyj sobie dalej w swoim świecie 100% bezobsługowych i niezawodnych programów dalej...

Zbychu...nie mam Nortona. Mam Symantec Client Firewall + Symantec AntyVirus. To pewnie jedna rodzina, ale chyba dwa odrębne produkty...proszę popraw mnie, jeśli się mylę.
Ciekaw jestem, co dadzą nam potem, skoro produkt może nie być wspierany i to już niedługo. W opcjach AV, poza sygnaturami oczywiście, działa jeszcze heurystyka - jest w dwóch panelach: File System Auto-Protect (nazywa się to "Bloodhound" i ustawiłem na maks) oraz Internet E-mail Auto-Protect (Outbound Worm Heuristics).
Zresztą jeśli chodzi o ewentualne mieszanie sobie szyków przez zabezpieczenia, to porobiłem wykluczenia w Symantecu i Returnilu tak, że chyba uniknę tego.

Hi All,
ThreatFire v4.7.0.36 BETA is now available for download.
IMPORTANT: Before installing this BETA version of ThreatFire, please make sure you have uninstalled Spyware Doctor, Spyware Doctor with AntiVirus, PC Tools Internet Security, FREE version of PC Tools AntiVirus and/or ThreatFire if you have these installed.
What's New:
• Improved detection in x64 operating systems (Vista and Windows 7)
• More robust integration
• Improved socialization
• Fixed issues with WinDVD
• Updated language files
• Internal bug fixes

Też pokukałem na ich forum i trochę wcześniej była taka wypowiedź...co dobrze wtedy nie wróżyło
Wróć do Programy typu: HIPS, SandBox
Użytkownicy przeglądający ten temat: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość