System reputacji na forum

Uwagi, propozycje, komentarze dotyczące forum.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 13 lis 2011, 12:37

Eugeniusz pisze:// pojawił się błąd. Jeśli chcę dodać szósty punkt reputacji (czas nadrobić zaległości :P), pojawia się komunikat że w ciągu 24 godzin mogę przyznać tylko 3 punkty. Chyba wystarczy zmienić tekst.

Zrobione, faktycznie zapomniałem zmienić teksty.
Dzięki za info.
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 09 maja 2012, 12:30

Czy byłaby możliwość wzięcia pod uwagę limitu (np 1 punkt na 3 dni lub 4) rozdawania punktów reputacji? Tak aby nie rozdawać na lewo i prawo. Dzięki takiemu rozwiązaniu byłoby ich mnie ale z drugiej strony zyskałyby na wartości. Z mojej strony punkty rozdaje ostrożnie i staram się nie powielać. Np jak ktoś już dostał punkt (lub więcej) za coś to już nie daje Chyba że wkład włożonej pracy był większy. Staram się zawsze dawać komentarz do punktacji. Może np już samo wprowadzenie napisania kilku słów dałoby podobny efekt? JEst wiele osób które sadzi na lewo i prawo punkty i nawet nie chce im się napisać dwóch słów. Nie chodzi chyba o to aby za jakiś czas zebrała się ekipa kótóra ma grubo ponad 100.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 09 maja 2012, 14:09

Przeniosłem do innego tematu.
Pomyślimy nad zwiększeniem limitów, w szczególności tego, który określa jak często można dawać punk tej samej osobie.
Awatar użytkownika
X26
Użytkownik

Post 11 maja 2012, 7:35

A tak z innej beczki - można dodać np. 5 punktów na raz?
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 11 maja 2012, 8:33

Nie, nie ma takiej możliwości.
Jedynie redakcja może tyle lub więcej przyznać w jakichś szczególnych wypadkach (np. pisanie artykułów, robienie testów).
Awatar użytkownika
X26
Użytkownik

Post 11 maja 2012, 10:23

Szkoda bo dla jednego użytkownika by się należało dużo punktów...
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 11 maja 2012, 10:27

X26 pisze:Szkoda bo dla jednego użytkownika by się należało dużo punktów...
Z jakiej paki? Ci co mają mieć dużo , mają ich sporo. Dla mnie bez sensu.
Awatar użytkownika
X26
Użytkownik

Post 11 maja 2012, 10:36

Co znaczy z jakiej paki?
Ktoś mi pomógł aż tak, że wg. mnie należy mu się więcej niż jeden punkt reputacji.
Takie to dziwne?
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 11 maja 2012, 10:37

X26 pisze:Co znaczy z jakiej paki?
Ktoś mi pomógł aż tak, że wg. mnie należy mu się więcej niż jeden punkt reputacji.
Takie to dziwne?

To jak tak bardzo jesteś mu wdzięczny,że jeden pkt to za mało, zrób przelew na konto i po problemie ;)
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 11 maja 2012, 10:46

X26 pisze:Co znaczy z jakiej paki?
Takie to dziwne?
Inni użytkownicy też dają punkty. Nie tylko ty. Z reguły w takich sprawach taka osba dostaje więcej niż ten "1"
Awatar użytkownika
X26
Użytkownik

Post 11 maja 2012, 10:51

Nie rozumiem was. Reputacja powinna być po ty, żeby wiedzieć kto zasłużył się dla społeczności albo użytkownika. Ma ktoś więcej punktów = jest pomocny na forum. Więc jak mi ktoś pomógł to chyba odzwierciedleniem tego mogą być punkty.

No ale ok. Każdy ma swój punkt widzenia.
Może nie jest to najlepszy pomysł z tymi 5 punktami ale chciałem się spytać profilaktycznie i od razu taka krytyka...
Awatar użytkownika
nikitagorbaczow
Dyskutant

Post 11 maja 2012, 12:28

X26 pisze:Nie rozumiem was. Reputacja powinna być po ty, żeby wiedzieć kto zasłużył się dla społeczności albo użytkownika. Ma ktoś więcej punktów = jest pomocny na forum. Więc jak mi ktoś pomógł to chyba odzwierciedleniem tego mogą być punkty.

No ale ok. Każdy ma swój punkt widzenia.
Może nie jest to najlepszy pomysł z tymi 5 punktami ale chciałem się spytać profilaktycznie i od razu taka krytyka...

Na forum się pomaga chyba nie po to, żeby dostawać punkty ;) Wiem o co Ci chodzi, ale myślę, że z aktualnej reputacji/punktacji jasno wynika - jak to napisałeś: kto zasłużył się dla społeczności albo użytkownika.
Awatar użytkownika
X26
Użytkownik

Post 11 maja 2012, 12:33

No i git.
Zapytać nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 11 maja 2012, 20:42

Przed chwilą dodana została pewna zmiana w rankingu na głównej stronie forum - nie są w nim pokazywane osoby znajdujące się w redakcji :)
Awatar użytkownika
TASMAN
Amator

Post 11 maja 2012, 20:54

No i tak już lepiej co nie znaczy że wcześniej było źle :beer: :beer: :beer:
Poprzednia

Wróć do O forum