|
|
HEZO COVER for Endpoint Ochrona stacji roboczych + usługa monitoringu. HEZO Cover to nowatorskie podejście do zagadnienia bezpieczeństwa danych Twojej firmy. Dzięki temu ... [czytaj więcej] |
|
avast! Business Protection Plus Pakiet rozszerzonej ochrony firmy avast! Business Protection Plus daje pełną kontrolę firmowej sieci komputerowej za pomocą nowej, obsługiwanej z prz... [czytaj więcej] |
|
Panda Internet Security 2012 Panda Internet Security 2012 to pakiet zabezpieczeń, który umożliwia bezpieczne korzystanie z internetu (np. zakupów online czy bankowości elektroni... [czytaj więcej] |
Ichito, aż tak źle nie jest. Idź odwiedź community f-secureichito pisze:Mit czy nie, ale jak zaglądam na Wildersy, które są oficjalnym forum Eseta i patrzę na ilość wątków i postów z prośbami o rozwiązanie jakiś problemów związanych z programami tej firmy, to żywcem żal mi ich użytkowników. Nie spotkałem tak "ożywionych"dyskusji na forach innych softów. Nie żebym był jego przeciwnikiem, ale chyba bym się mocno zastanowił, czy instalując go nie narobię sobie kłopotów.

ananael pisze:...Heh. Mówisz o pojedynczym incydencie, który został poprawiony w jakieś półtorej godziny.
Z sypaniem FP to po prostu śmieszne i nieprawdziwe..
...\includes\functions_update.php - PHP/Kryptik.AB koń trojański - wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie [1]
asg pisze:U mnie Eset w ciągu ostatnich 3 miesięcy sypnął 4FP (różne, choć trzy związane z Adobe).
asg pisze:a - i to nie pojedyńczy incydent
też Adblock?Tomasz pisze:... ESS po pierwszym skanie, ale nie na czystym systemie wypluł jedno zagrożenie - moim zdaniem FP, bo to plik phpBB (mam na komputerze kopie zapasową forum)...\includes\functions_update.php - PHP/Kryptik.AB koń trojański - wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie [1]
asg pisze:Jak pisałem - 3 związane z Adobe (Adblock - 3 linki)
asg pisze:1 z programen Specbud (trzy pliki: aktualizacyjny, licencyjny, biblioteka makra) - zgłoszone i pewnie usunięte, nie wiem bo nie sprawdzałem. Sprawdzę skanerem online.

asg pisze:...\includes\functions_update.php - PHP/Kryptik.AB koń trojański - wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie [1] też Adblock?
- niejasno napisałem: 3 związane z Adblok, 3 z Adobe, to samo "trojan JS". Dodałem też link do posta o pdf (pdf kreator)ananael pisze:Co ma wspólnego dla Ciebie Adobe z Adblockiem?
a czemuż to sprawa wiaryananael pisze:No w to mogę uwierzyć
Specbud teraz czysty.ananael pisze:Nie to nie Adblock, to detekcja na obfuskowane pliki PHP

Przepraszam za mały offtop z mojej strony. Mam prośbę do adama: używaj więcej kropek a tym samym buduj mniej skomplikowane zdania. Na przyszłość twoje wypowiedzi będą czytelniejsze i bardziej zrozumiałe.AdamS pisze:swego czasu,szukając do dobrania sobie odpowiedniego lekkością antywirusa,przemierzałem strony tylko na samym firewallu.trwało to ok.tygodnia. nie złapałem nic.kilka wybranych av instalowałem później,aktualizowałem i skanowałem,nic nie wykazały.kiedyś natrafiłem na artykuł o testowaniu komputera z zabezpieczeniami i bez, przy korzystaniu z internetu.ten bez, wcale nie był bardziej zainfekowany niż ten "opancerzony".często spotyka się wypowiedzi jak to ludzie chwalą się jak wspaniałe mają zabezpieczenia i ile to ich nie ma.kilka stron dalej ta sama osoba "ubliża" jakiemuś av ,że muł,że spowalnia,że coś tam.no ludzie jak sie napieprzy tych "zabezpieczaczy" bez liku to wszystko siądzie.a poza tym po co kupować komputer ? po to aby go zbroić w nieskończość czy korzystać i mieć zabawę ? tak.również mam av,chociaż ciekaw jestem efektu,aby pozostawić tylko firewalla i pandę cloud.wtedy skończyłyby się udręki z obciążeniem urządzenia i odwiecznym problemem - który av ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość