wink.gif
wink.gif
wink.gif

fiodor99 pisze:raczej trudno w tej chwili znaleźć test, artykuł niesponsorowany.

andrzej76 pisze:Ja zaufałem właśnie opinii Łukasza co do dysku SSD firmy Crucial i .... nie żałuję ani centa wydanego na ten dysk , i chwała za to że posłuchałem rad. A tak.. prawda, wcześniej sugerowałem się różnymi testami i artykułami tych dysków w necie i od razu mogę powiedzieć że nie warto temu ufać, bo są to pobieżne wyniki i często manipulacja, a i producenci dysków SSD głównie zalegających w magazynach manipulują tymi danymi aby ich słaby towar się sprzedał.(sponsorują testy, itp).

polak900 pisze:warte rozważenia są dyski corsair force i kingstony hyper x
andrzej76 pisze:Ja zaufałem właśnie opinii Łukasza co do dysku SSD firmy Crucial i .... nie żałuję ani centa wydanego na ten dysk , i chwała za to że posłuchałem rad. A tak.. prawda, wcześniej sugerowałem się różnymi testami i artykułami tych dysków w necie i od razu mogę powiedzieć że nie warto temu ufać, bo są to pobieżne wyniki i często manipulacja, a i producenci dysków SSD głównie zalegających w magazynach manipulują tymi danymi aby ich słaby towar się sprzedał.(sponsorują testy, itp).

"Zbadaliśmy sprawę i znaleźliśmy przyczynę problemu i wydamy aktualizacje naprawiającą ten błąd. Obecnie testujemy gotowe rozwiązanie. Kiedy sprawdzimy kompatybilność, łatka trafi do użytkowników. Jednocześnie rozumiemy jak pilna jest to sprawa, ale nie zamierzamy udostępniać niesprawdzonej wersji firmwaru, bo chcemy mieć pewność, że bez względu na inne podzespoły wszystko będzie działać jak należy. Aktualizacja powinna trafić do użytkowników w okolicach 16 stycznia."

lukasamd pisze:Taki mały psikus ze strony Crucial'a

Fix00ser pisze:z dyskami SSD jest także dodatkowy problem w przypadku utraconych danych trudniej się takowe odzyskuje
Fix00ser pisze:oraz używanie aplikacji typu wipe nie gwarantuje
całkowitego usunięcia danych

andrzej76 pisze: (jak nie pobierasz nielegalne treści nie musisz używać " wipe" , zwykły format i możesz sprzedać dysk jak chcesz, lub wpakować go do obudowy i wykorzystać jako przenośny, zmieniając go lepszy)

lukasamd pisze:Tyle że kupiec może sobie wszystkie dane wyciągnąć

Użytkownicy przeglądający ten temat: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość