Eset Smart Security 5

Eset Smart Security 5
Cena od: 132.05 zł netto (162.42 brutto)

ESET Smart Security 5 to najnowsza generacja pełnego pakietu bezpieczeństwa łączącego ochronę antywirusową i antyspyware z zaporą osobistą i moduł... [czytaj więcej]

BitDefender Internet Security 2012

BitDefender Internet Security 2012
Cena od: 94.39 zł netto (116.10 brutto)

Bitdefender Internet Security 2012 zawiera oprogramowanie antywirusowe, antyphishingowe, zaporę sieciową, ochronę rodzicielską i ochronę dla portali... [czytaj więcej]

TrustPort Antywirus

TrustPort Antywirus
Cena od: 79.80 zł netto (98.15 brutto)

TrustPort Antywirus to idealne podstawowe rozwiązanie zabezpieczenia komputera osobistego, chroniące przed wirusami i programami szpiegującymi. Zape... [czytaj więcej]

Serwis lubie to! ?

Wszystko co związane z poufnością danych w Internecie.
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista
  • Reputacja: 12

Post 03 wrz 2010, 14:26

Lubie.to jest agregatorem treści, które lubisz ty i twoi znajomi !

Od dziś to Ty i Twoi znajomi decydujecie, które treści w Internecie są ciekawe, a na które nie warto tracić czasu! Dzięki facebook-owym przyciskom ‘Lubię to’ możesz czytać artykuły, oglądać filmy i poznawać nowe marki poprzez polecenia osób, które znasz. Wreszcie nadszedł koniec obcych i niewiele wartych sugestii.
Wykopy zostawmy archeologom - odwiedzajmy strony, które naprawdę lubimy ;)

Link do serwisu :

http://www.lubie.to/

Świetny sposób inwigilacji wymyślony przez FACEBOOK ! Zauważyłem iż praktycznie na każdej stronie jest przycisk Lubię to! Trzeba przyznać iż ciekawy pomysł :) Czego te ludzie nie wymyślą by móc śledzić nasze poczynania !

Warto poczytać :

Szpiegowanie społecznościowe
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator
  • Reputacja: 43

Post 03 wrz 2010, 14:30

ja zablokowałem w pliku hosts twarzoksiążke i już nie muszę oglądać tego lubię to i zakazanych gęb :P
Awatar użytkownika
Eru
Moderator
Moderator
  • Reputacja: 24

Post 03 wrz 2010, 14:35

Venomx nie każdy ma fobię tak jak ty i lubi się dzielić z innymi info co robi, co ogląda, co go zainteresowało - co można bardzo często zobaczyć właśnie na takich portalach :P

No to było do twojej dopiski o inwigilacji :P
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 14:43 przez Eru, łącznie zmieniany 1 raz
Realtime: Sandboxie | Sandboxie
Web browser: Nightly PL | Firefox
BackUp: Keriver 1-Click Restore Free
Password Manager: S10 Password Vault PL
Awatar użytkownika
VenomX
Specjalista
  • Reputacja: 12

Post 03 wrz 2010, 14:41

Coś ci się pomyliło...
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista
  • Reputacja: -5

Post 04 wrz 2010, 7:11

Na co komu to i po co? Następny jakiś wymysł, pewnie do zbierania info co gdzie kto łazi.

Od odwiedzania ulubionych stron to ja mam zakładki po lewej w FF :)
Awatar użytkownika
buri
Użytkownik
  • Reputacja: 9

Post 04 wrz 2010, 9:12

Ja ostatnio sprzątam po sobie, usuwam konta na stronach gdzie kiedyś na chwilę tylko był mi potrzebny status zarejestrowany. Szkoda, że wtedy nie wiedziałem o mailach tymczasowych bo bym sobie teraz tym głowy nie zawracał.
Takie serwisy to raczej tylko zbieranie danych, a to ile zarabiają na użytkownikach serwisy społecznościowe to głowa mała. Konto? posiadam, czy trzeba tam aż tyle ujawniać? nie. Tyle tylko by Cię znajomi rozpoznali i mogli znaleźć, reszta to tylko pierdoły. Nie trza być paranoikiem, ale dbanie o swoją prywatność z czasem może nas uratować, wystarczy poczytać o tym jak przestępcy wykorzystują łatwo dostępne o nas dane.
Windows 7 Pro x86 + SS Premium + router z firewall
Debian Testing/Stable x64 Xface
Awatar użytkownika
polak900
Ekspert
  • Reputacja: 25

Post 04 wrz 2010, 10:49

może to trochę nie na temat ale ja osobiście nie jestem zalogowany w żadnym serwisie społecznościowym
może to źle ale mam spokój z tego typu inicjatywami.
dla mnie to kolejny naganiacz do np facebooka :D
DWPF
AVIRA FREE 2012
KS FREE
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista
  • Reputacja: -5

Post 13 lis 2011, 11:36

buri pisze:Ja ostatnio sprzątam po sobie, usuwam konta na stronach gdzie kiedyś na chwilę tylko był mi potrzebny status zarejestrowany. Szkoda, że wtedy nie wiedziałem o mailach tymczasowych bo bym sobie teraz tym głowy nie zawracał.
Takie serwisy to raczej tylko zbieranie danych, a to ile zarabiają na użytkownikach serwisy społecznościowe to głowa mała. Konto? posiadam, czy trzeba tam aż tyle ujawniać? nie. Tyle tylko by Cię znajomi rozpoznali i mogli znaleźć, reszta to tylko pierdoły. Nie trza być paranoikiem, ale dbanie o swoją prywatność z czasem może nas uratować, wystarczy poczytać o tym jak przestępcy wykorzystują łatwo dostępne o nas dane.

Święta racja, ja tez się uganiałem z "unsubscribe" chyba z pół roku, teraz byle gdzie się nie rejestruję na swoim koncie, tylko używam tymczasowe; i jest spokój.

Wróć do Prywatność danych