Dział w którym znajdziesz pomoc odnośnie oprogramowania typu Firewall.
-

- Dyskutant
13 sty 2012, 15:05
Witam.
Chciałem dzisiaj rozdzielić swoje połączenie internetowe switchem, niestety jak się okazuje na jednym komputerze tj. tym bez oprogramowania zabezpieczającego internet działa, a na drugim z Online Armor nie - czy jest taka możliwość, że to firewall mi to blokuje. Posiadam 3 adresy IP, więc to na pewno nie jest problem z adresem.
-

- Amator
13 sty 2012, 15:29
czy jest taka możliwość, że to firewall mi to blokuje
Być może masz rację. Jak miałem Viste na PC i zainstalowanego OA to program utworzył nowe porty i zrobił się jakiś błąd ze sterownikami i wyszło na to że musiałem zrobić format i kupić nowy system, bo informatyk powiedział że Vista tak ma i ciężko to naprawić.
Moim zdaniem to firewall, ale może ktoś będzie miał inne zdanie. Ja podałem mój przykład.
Spróbuj bez firewalla.
-

- Dyskutant
13 sty 2012, 15:45
Problem rozwiązany .... Aby switch zadziałał komputery muszą być uruchomione, a następnie muszę zrestartować switcha ... dopiero wtedy internet działa na obu komputerach.
Trochę mnie to dziwi, bo muszę tak robić za każdym razem, gdy jedna z maszyn będzie np. uruchomiona ponownie. No, ale niech będzie.
-

- Specjalista
13 sty 2012, 15:48
A jaki to switch ?
-

- Amator
13 sty 2012, 17:47
Online Armor nie działa na 64-bitowej Viście
Ja wcześniej miałem Windows Vista Home Premium 32 bit
Teraz mam Win 7 Ultimate 32bit
Wróć do Zapory sieciowe (Firewall'e)