Router Do Noestrady

Sprzęt komputerowy, dział tymczasowy.
Awatar użytkownika
lunaticdreams

Post 25 lut 2010, 11:19

Witam,
Szukam jakiegoś w miarę dobrego Routera do Neostrady(nie musi to być jakaś rewelka):P
znalazłem cuś takiego
http://allegro.pl/item921094955_router_ ... netia.html
Sprzedawca pisze że jest to
"Router bezprzewodowy TD-W8901G laczy w sobie funkcje firewalla, routera, modemu ADSL i punktu dostepowego"

Czyli jeśli dobrze kumam to modem od Neo Będę mógł wyrzucić,bo to urządzonko posiada już go w sobie,czyli bezposrednio jest podłączane do wtyki od TP.

Dodam że ma być to Prezent dla Bratanicy i wymyśliłem sobie że kupię jej router bo niema a posiada lapka.:):)

Zastanawiam mnie jeszcze jedno a mianowicie jak to wygląda w realu z tą siecią bezprzewodową,Czy lapek złapie sieć z odległości 20-30 metrów?
Awatar użytkownika
polak900
Ekspert

Post 25 lut 2010, 11:22

ja bym sobie kupił linksysa któregoś
np ten ten co podałem sie niestety nie nadaje
Awatar użytkownika
martini
Użytkownik

Post 25 lut 2010, 11:23

modemu od neo nie będziesz potrzebował a co do zasięgu to sprzedawca podaje że do 300m w terenie otwartym a w pomieszczeniach do 100m ale do 30m powinno działać.. najlepiej byłoby to sprawdzić..
Awatar użytkownika
lunaticdreams

Post 25 lut 2010, 11:32

czyli w terenie otwartym do 300 metrów więc 30 metrów powinno złapać spokojnie,
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 25 lut 2010, 11:34

Kup jakiegoś Pentagramu;)
Awatar użytkownika
krzysiekx
Użytkownik

Post 25 lut 2010, 11:35

mam ten router tp lint td-w8901G pod neo/netia i działa jak natura chciała. kupuj a wydaje mi się, że nie pożałujesz, z podłączeniem nie będzie problemu ;) nie za drogi a dobry, z wifi nie ma problemu - gdyby był zawsze możesz na alledrogo dokupić antenkę
Awatar użytkownika
Zbysiek
Amator

Post 25 lut 2010, 11:39

Awatar użytkownika
polak900
Ekspert

Post 25 lut 2010, 11:42

takie kupił mój szwagier i jest bardzo zadowolony
ja mam do kablówki linksysa wrt54gl i jest także ok
firma jak najbardziej jest ok
polecam
Awatar użytkownika
lunaticdreams

Post 25 lut 2010, 11:52

Kupię taki do 100 nie więcej bo nie wiem ile ten sprzęt u Bratanicy Pożyje(mały Niszczyciel:):):):)[hr]
krzysiekx pisze:mam ten router tp lint td-w8901G pod neo/netia i działa jak natura chciała. kupuj a wydaje mi się, że nie pożałujesz, z podłączeniem nie będzie problemu ;) nie za drogi a dobry, z wifi nie ma problemu - gdyby był zawsze możesz na alledrogo dokupić antenkę

Krzysiekx a jak w tym routerze ma się sprawa z zasięgiem,
Awatar użytkownika
krzysiekx
Użytkownik

Post 25 lut 2010, 13:13

ja mam zasięg w całym mieszkaniu, router jest na biurku, mysle ze jak dalbym go gdzies wyzej na szafke np to bylby jeszcze lepszy zasieg
Awatar użytkownika
JarekMk
Administrator
Administrator

Post 25 lut 2010, 17:43

Polecam tego TP Linka z pierwszego postu - czasami przytnie się trochę panel zarządzania ale nic nie przeszkadza w korzystaniu. Stabilnie, na standardowej antenie bardzo duży zasięg - można go zwiększyć wymieniając antenę.

Tanio - solidnie.
Awatar użytkownika
krzysiekx
Użytkownik

Post 25 lut 2010, 21:38

Widzicie nawet admin się ze mną zgadza - czyli godny polecenia.

Jest tam taki jakby problem: jeśli sobie dobrze nie skonfigurujesz to na oświecenie lampki adsl trzeba dość długo czekać. ale wystaczy w ustawieniach bardzo prosto zmienić jedną opcję aby zapalała się po kilku minutach. więc nie widzę przeszkód w zakupie, jak Jarek mówi, tani i dobry.
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 25 lut 2010, 21:42

a czemu on ma tylko 1 mega uploadu ?
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 25 lut 2010, 21:53

Bo jest w b/g.
Awatar użytkownika
krzysiekx
Użytkownik

Post 26 lut 2010, 21:27

jak już wybierzesz to daj pan znać na co żeś się skusił.
Awatar użytkownika
lunaticdreams

Post 13 lis 2011, 12:12

Wróć do Sprzęt komputerowy