Witam Wszystkich. Mam następujący problem. W google nic nie ma na temat tego zainfekowania. Mam wgrany w komputerze jakiś program o nazwie "Peru Bloat" pisze że wydawca: Tomasz Pawlak. Sprawdzałem przy pomocy polecenia msconfig co się uruchamia wraz ze startem systemu okazało się że ten program jest powiązany z procesem "Winlogon" Nazwa wyświetlana w msconfig "Trip Fiat Card Hips Print". Czy ktoś już miał taki problem ? W google nic o tym nie ma. Dodam jeszcze że przez ten proces jest problem z włączeniem komputera czarny ekran po zalogowaniu do systemu Windows 7.
Przekanowałem programem Spybot Search & Destroy. Znalazł w tym pliku winlogon Trojana i prawdopodobnie usunął. Dzięki za odpowiedzi. Jak problem nie zniknie przeskanuje jeszcze raz tymi programami co napisaliście. Dzięki
Jeśli Sbybot usunął trojana, to nie wyłączaj komputera i sprawdź, czy nie usunał całego pliku (c:\windows\system32) Jeśli będzie, to jak mówiłem, dla pewności sprawdź go na Virustotal.
Witam, Mam niestety podobny problem. Nazwa Peru bloat pojawia się przy procesie csrss.exe. Uruchomione są dwa takie procesy - jeden bez Peru Bloat... Po zalogowaniu się do windowsa Vista mam czarny ekran ( w trybie awaryjnym także ). Mogę tylko wejść do menedżera systemu poprzez ctrl-alt-del. Niestety po dłuższym odczekaniu pulpit się nie pokazuje. Bardzi proszę o jakieś wskazówki.
Musisz wyciagnac ten plik z plytki instalacyjnej Windows. Znajduje sie on w folderze I386 WINLOGON.EX_ Rozpakuj to archiwum i skopiuj plik do C:\windows:\system32, np. przez Linuxa, jesli system nie odpala
System odpala. Nie mam pulpitu i startu, może to być od tego? Mam viste kupioną razem z lapkiem i nie mam płytki od windowsa, kopii zapasowej też nie mam