Problem w WinXP

Tutaj możesz poprosić o pomoc po zainfekowaniu systemu przez wirusy, trojany etc.
Awatar użytkownika
radoslawkosk
Nowicjusz

Post 03 sty 2012, 13:19

Witam wszystkich!
Mam problem na komputerze stacjonarnym na którym jest zainstalowany Windows XP otóż od wczoraj zaczęły wyskakiwać problemy m.in przy wpisywaniu czegokolwiek zmienia się automatycznie wielkość liter, a dzisiaj to zaczął ekran migotać zainstalowałem MBAM wykrył infekcje ale usunął je i nadal jest problem ponieważ zaczął rozłączać internet, moje pytanie jak rozwiązać zaistniałą sytuację? Na komputerze wcześniej był zainstalowany jedynie ESET, komputer nie mój.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fix00ser
Amator

Post 03 sty 2012, 16:16

Awatar użytkownika
radoslawkosk
Nowicjusz

Post 03 sty 2012, 21:41

dzięki, przeskanowałem gruntowanie MBAM , zamieniłem eseta na avast zobaczymy co będzie, na razie nie pokazuje i oczywiście użyłem narzędzia które podałeś ten drugi do naprawy winsocka. :)

Dodano: 03 sty 2012, 20:41

po kilku godzinach znów kicha jak wpisuje jakiś ciąg znaków to niektóre z nich są pisane z caps lockiem, pomimo że jest wyłączony, panowie macie jakieś rady na to?
Awatar użytkownika
Eru
Moderator
Moderator

Post 03 sty 2012, 22:07

Tak wyrzuć kompa przez okno... Skan za pomocą HitmanPro + MBAM + pokazanie listy procesów z CCE...
Awatar użytkownika
Waves97
Malware hunter
Malware hunter

Post 03 sty 2012, 22:41

Pokaż logi OTL + RSIT

Wróć do Pomoc po zainfekowaniu