Tutaj możesz zapytać o najlepsze rozwiązanie do Twojego komputera.
Regulamin forum
Prosząc o pomoc w doborze odpowiedniego zestawu, użytkownik jest zobowiązany do wypełnienia wzoru tematu i podania następujących danych:
- posiadany system operacyjny
- zastosowanie komputera
- specyfikacja komputera (opcjonalnie)
Tematy bez wypełnionego wzorca będą usuwane.
-

- Dyskutant
09 sie 2011, 21:38
morphiusz pisze:Ktostam, oczywiście, Comodo oferuje taką samą piaskownicę jak Sandboxie via PPM:
Tak tylko spróbuj coś odpalić z prawo kliku to będzie sukces, instalek za wiele też uruchomisz
Dodano: 09 sie 2011 21:38morphiusz pisze:Ktostam, oczywiście, Comodo oferuje taką samą piaskownicę jak Sandboxie via PPM:

Co do fw+jakiś av czy CIS to już Twoje upodobania.
Tak tylko spróbuj coś odpalić z prawo kliku to będzie sukces, instalek za wiele też nie uruchomisz
-

- Ekspert
09 sie 2011, 21:39
Ambient, mozesz dokladniej?
-

- Dyskutant
09 sie 2011, 21:46
morphiusz pisze:Rejestr też jest wirtualny, a co z tego, że pliki zostają w jednym określonym katalogu i nic nie robią?
W każdej chwili można go opróżnić usuwając te pliki z C:\VirtualRoot .
Wirtualnego rejestru nie wykasujesz z dysku c:, trzeba uruchomić edytor rejestru i ręcznie kasować
kamil:
W wielu przypadkach ppm po prostu nie działał
-

- Ekspert
09 sie 2011, 21:50
A kiedy sprawdzales? To PPM? Moze teraz poprawili?
-

- Mentor

-

- Dyskutant
09 sie 2011, 23:26
Jaja sobie robisz? Myślisz, że nie wiem na jakiej zasadzie działa sandbox comodo? Zainstaluj Viste lub W7 to się dowiesz o co mi chodzi. Ten bubel występuje od pierwszej bety v4 tego pakietu
-

- Mentor

-

- Nowicjusz
10 sie 2011, 8:44
Zainstalowałem Cisa.Był niezły ale aktualizacja antywirusa zatrzymywała się na 44% i za chiny nie chciał jechać dalej.wywaliłem więc go i zainstalowałem FW.Ma dużo opcji konfiguracji i mam kilka pytań.Czy da się ustawić tak żeby zamiast traktowania nieznanych plików jako ograniczone/limitowane itp.Pytał się przed otwarciem takiego i dawał możliwość przeniesienia do sandboxa?I jak najlepiej ustawić reguły firewalla?Znajdę gdzieś na ten temat jakiś poradnik?
Wróć do Dobór zestawu