Szkoda, że TF sprawia wrażenie podupadającego, bo dobrze się zapowiadał.
PrzemvelBenny pisze:Hmmmm nie wiem jak u Was, ale ja miałem wrażenie, że TF spowalniał komputer, tzn podczas otwierania np przeglądarki na chwilę przycinał system. Może to tylko u mnie taki efektSzkoda, że TF sprawia wrażenie podupadającego, bo dobrze się zapowiadał.

PrzemvelBenny pisze:Panowie... ThreatFire v4.7.0.36 BETA
What's New:
• Improved detection in x64 operating systems (Vista and Windows 7)
• More robust integration
• Improved socialization
• Fixed issues with WinDVD
• Updated language files
• Internal bug fixes
http://www.wilderssecurity.com/showthre ... 612&page=2

dwa wątki na forach
Przeskok z 4 na na 8?...hmmm...problem tylko w tym, że żadnych informacji o tym buildzie nie znajdzie się nawet na forum TF...wygląda to jakoś dziwnie w kontekście tamtejszych wypowiedzi, które raczej wieszczą jednak koniec tego blokera i całkowite zaimplementowanie go do SpywareDoctora.
...Z paczki z 15 stycznia 10 wybranych malware zareagował na 8, czyli nie jest tak źle

ichito pisze:R16...no właśnie...z jakim poziomem skanowałeś? 3 jest domyślny, a na 5 TF naprawdę potrafi dać w tyłek...i za to go właśnie lubię

24 lutego wyszła kolejna wersja z niewielkimi zmianami oznaczona jako ThreatFire 4.7.0.53. Lista zmian opublikowana na forum TF

W każdym razie postanowiłem sobie "odświeżyć" wiadomości o TF, a nowa wersja która wygląda na bardziej stabilną i zoptymalizowaną, niż poprzednie sprzyja temu jak najbardziej. Oczywiście pojechałem "po całości" czyli poziom czułości na maks (5) i do tego własne reguły (dodane reguły kontroli zmian w rejestrze oraz nasłuchiwania sieci)oraz własna lista aplikacji zaufanych. TF "drze się" przy każdej możliwej okazji...ale tam ma być 

11-30-2011
We are working on a new build of Threat Fire.
(...)
12-09-2011
Nothing very specific at the moment but we are looking at bug fixes and possible major re-haul of the software (both front and back end).
and hake, performance issues is one of the many things we are taking into account on the new build.
(...)
12-11-2011
(...) We can use the analogy of a security guard checking the contents of people's bags and whatnot. If you want higher security, we need to do more thorough inspections. It is slower than just waving a metal detector around the person but it is more effective. Yes there must be a better way of doing this and we are considering that.
(...)
13-11-2011
It's too early plan releases right now as we're still in the drawing board.
As you mentioned, it's been a long time since we updated TF and we have a lot of catching up to do.
There's a lot of good ideas/suggestions that we are sifting through.
Wróć do Programy typu: HIPS, SandBox
Użytkownicy przeglądający ten temat: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość