PC Tools Internet Security 2012 (v9) - Wersja finalna

Kompletne pakiety zabezpieczające system
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 01 lis 2011, 19:07

Zapraszam do dyskusji na temat pakietu ze stajni Pc tools.

W skład pakietu wchodzą nst moduły:
- Antyspam
- Firewall kontroluje dostęp do sieci oraz chroni przed cyberprzestępcami
- Av chroniący przed wirusami i spyware
- Ochrona przeglądarki
- Moduł Antyphishing
- Moduł IntelliGuard

Nowości w 2012 wersji:
Całkowicie nowy interface programu.
Quiet Mode do eliminowania zbędnych komunikatów nie potrzebnych interwencji użytkownika
Zwiększono wydajność pakietu.
Zwiększono detekcje.
Polepszono ochronę przeglądarek.
Dodano kilka nowych języków.

Foto:
Obrazek

Link do downloadu: http://www.pctools.com/pl/internet-secu ... ?src=lp_is
Ostatnio zmieniony 02 lis 2011, 13:27 przez bardok206, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
morphiusz
Mentor
Mentor

Post 01 lis 2011, 19:12

Zainstalowałem, głównie dlatego, bo chciałem głównie przetestować tę ochronę przed oszustami internetowymi (wygrałeś ipada, kliknij tutaj!! wygrałeś pieniądze, podpisz czek!!) niestety, nie podziałało. Udałem się na imageshack.us - jaskinię zła tego typu reklam, otwierałem je i nic.
Dodatkowo mocno, bardzo mocno obciąża mi kompa.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 01 lis 2011, 19:15

Ooooo z tego co widzę robią ustandaryzowany interfejs - wygląda identycznie jak w Performance Toolkit. IMO zmiana na plus, co do reszty na razie się nie wypowiadam bo ich pakietu IS nie używałem.
Awatar użytkownika
preter_m
Dyskutant

Post 02 lis 2011, 12:18

morphiusz pisze:Zainstalowałem, głównie dlatego, bo chciałem głównie przetestować tę ochronę przed oszustami internetowymi (wygrałeś ipada, kliknij tutaj!! wygrałeś pieniądze, podpisz czek!!) niestety, nie podziałało. Udałem się na imageshack.us - jaskinię zła tego typu reklam, otwierałem je i nic.
Dodatkowo mocno, bardzo mocno obciąża mi kompa.

Oszustwa internetowe - na o2 i jego serwisach blokuje praktycznie wszystkie grafiki. W sumie to nie takie dziwne biorąc pod uwagę ogólną reputację tego portalu oraz to, że ip ich serwerów znajdują się na listach podejrzanych. Ogólnie nie radzi sobie z tym zbyt dobrze.

Wydajnośc - na standardowej instalacji jest źle, program potrafi nieźle przymulic. Program wykonuje strasznie dużo operacji we/wy na dysku twardym. Wykorzystanie procesora w czasie normalnej pracy potrafi podskoczyc nawet do 50%, a pamięci do 70 MB

Interfejs programu jest bardzo fajny: przejrzysty, czytelny, bez zbędnych udziwnień.

Program korzysta z chmury, nie wiem o niej niestety jeszcze nic. Zauważyłem po prostu komunikat na końcu szybkiego skanowania oraz opcję włączającą korzystanie z niej.

Podsumowując, gdyby nie kiepska wydajnośc byłby to naprawdę bardzo fajny i skuteczny pakiecik. Tym bardziej, że chroni przeciwko śledzącym plikom coockies. I jeszcze mała uwaga - wersja próbna nie usuwa znalezionych zagrożeń.
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 02 lis 2011, 12:22

Może korzysta z chmury Symantec-a :)
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 02 lis 2011, 12:50

preter_m sprawdzałeś na normalnej maszynie czy na wirtualu?
Awatar użytkownika
preter_m
Dyskutant

Post 02 lis 2011, 13:02

Na swoim laptopku HP Compaq 6735b z prockiem AMD Turion X2 Ultra 2.1 GHZ, 2 GB RAM 800 MHz, Seagate 7200.4
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 02 lis 2011, 13:03

wersja próbna nie usuwa znalezionych zagrożeń ale za to nie ma ograniczeń czasowych coś za coś :P
działa tylko ochrona realtime
Awatar użytkownika
preter_m
Dyskutant

Post 02 lis 2011, 13:09

zord pisze:wersja próbna (...) nie ma ograniczeń czasowych (...)

Skąd wiesz? Z licencji programu, której nie chciało mi się czytac?
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 02 lis 2011, 13:20

chyba wszystkie produkty Pc Toolsa tak maja
PC Tools Performance Toolkit i Registry Mechanic nie usuwają znalezionych błędów
PC Tools Internet Security, PC Tools Spyware Doctor™ z modułem AntiVirus, PC Tools Spyware Doctor nie usuwają zagrożeń ale żaden z programów nie ma ograniczeń czasowych
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 02 lis 2011, 13:27

Chyba jest możliwość aby otrzymać 15 dni pełnej funkcjonalności. Trzeba się zarejestrować....

Wróć do Pakiety Internet Security