Online Armor i problem z internetem

Dział w którym znajdziesz pomoc odnośnie oprogramowania typu Firewall.
Awatar użytkownika
byku81
Dyskutant

Post 23 gru 2011, 20:25

Witam!Od czasu zainstalowania OA mam problem na laptopie z internetem(WI FI),rozłącza sie regularnie co jakieś dwie trzy godziny.

Początkowo myślałem ze to problem u dostawcy ale dzisiaj siędząc na drugim komputerze stacjonarnym internet w laptopie znowu sie rozłączył a na stacjonarnym internet nadal był.

Laptop(Wi Fi) i stacjonarny(przez kabel) podłączone do routera.

Pomaga tylko rozłączenie sieci i ponowne połączenie,ale za pare godzin znowu to samo.

Jaka może byc tego przyczyna?
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 23 gru 2011, 20:38

W logach oa nic nie ma? Wtedy kiedy rozłącza ci neta.
Awatar użytkownika
byku81
Dyskutant

Post 23 gru 2011, 20:44

Właśnie że nic nie pokazuje żeby coś wtedy blokował,router nawet resetowałem i ustawiałem od nowa bo myślałem że to w nim coś
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 23 gru 2011, 20:49

A jak włączysz tryb nauki? Masz jakieś aplikacje wpływające na ruch sieciowy - liczniki, limitery etc.? Dodaj wszystkie aplikacje zabezpieczające do listy wykluczeń w OA.
Awatar użytkownika
byku81
Dyskutant

Post 23 gru 2011, 20:53

Miałem tryb nauki jeden dzień,aplikacji takich nie posiadam.Mam jak w opisie dodatkowe programy zabezpieczające czyli te własnie mam dodać do wykluczeń?
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 23 gru 2011, 21:02

Możesz dodać, nie zawadzi :).
[hr]
Możesz włączyć tryb nauki jeszcze raz na cały dzień. Zobaczymy czy to wina OA ;)
Awatar użytkownika
byku81
Dyskutant

Post 23 gru 2011, 21:19

Raczej tak bo u kolegi było to samo dopiero żeśmy skojarzyli tylko on wyrzucił armora i juz dobrze u niego.

Dodałem te foldery Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Włącze jeszcze tryb nauki jak piszesz jak nie pomoże to pewnie u mnie też zaporka poleci.

Nawet jak był w trybie nauki to sie rozłączał

O nawet samego online armora dałem do wykluczen :D ale poprawione już
Awatar użytkownika
andrzej76
Redaktor
Redaktor

Post 23 gru 2011, 23:38

byku81 pisze:!Od czasu zainstalowania OA mam problem na laptopie z internetem(WI FI),rozłącza sie regularnie co jakieś dwie trzy godziny.

U mnie też tak raz było, ale samo ustąpiło, nie wiedzieć czemu?

Wróć do Zapory sieciowe (Firewall'e)