Online Armor Firewall - opis programu

Dział w którym znajdziesz pomoc odnośnie oprogramowania typu Firewall.
Awatar użytkownika
nikitagorbaczow
Dyskutant

Post 20 lut 2012, 12:07

Hm.. Dziwnie się zachował.. Mi ten problem ustąpił po prostu po kolejnym (bądź dwóch) uruchomieniu - autostart załadował wszystko poprawnie, a OA zapytał co to za komponenty, które uległy zmianie.

ichito, oddajesz lickę na OA, bo korzystasz z/testujesz SSFW? :)
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 20 lut 2012, 12:26

I tak...i niekoniecznie :) Tam gdzie był OA Premium mam teraz L'n'S, a serial miałem zamiar przenieść na ten system (W7), gdzie właśnie spowodował taki problem. Ponieważ to nie mój komputer, a syna i nie mam zamiaru więcej się męczyć, to stwierdziłem, że na razie pozbywam się OA zupełnie, a póki co aktywuję zaporę systemową. Jak to wyjdzie w praktyce...zobaczę :)
U mnie niestety same restarty nie pomogły :|
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 20 lut 2012, 16:24

Hmm OA blokował shell32.dll podczas ładowania systemu, dlatego nic nie działało. Deweloperzy pracują nad tym.
Awatar użytkownika
messier
Dyskutant

Post 15 mar 2012, 13:55

Witam. Jest możliwość ustawienia na stałe otwierania przeglądarki internetowej w RunSafer? Z prawo kliku dzieją się dziwne rzeczy. Nie zawsze pojawia się zielona ramka dookoła aplikacji tak jak być powinno. Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
nikitagorbaczow
Dyskutant

Post 15 mar 2012, 14:29

messier pisze:Witam. Jest możliwość ustawienia na stałe otwierania przeglądarki internetowej w RunSafer? Z prawo kliku dzieją się dziwne rzeczy. Nie zawsze pojawia się zielona ramka dookoła aplikacji tak jak być powinno. Z góry dziękuję.

W "panelu" Programs w zakładce również się tak nazywającej, wyszukujesz np. firefox.exe i po dwukliku masz wszystkie ustawienia dla procesu. Na samej górze w sekcji Security są 2 pola: RunSafer oraz Installer. Wiesz co wybrać ;)
Awatar użytkownika
messier
Dyskutant

Post 15 mar 2012, 14:47

Ale jak wyszukuje? chodzi o dodanie do tej listy? Ja w tej zakładce nie mam żadnego programy. Jak chce tam dodac chrome lub firefox to się nie dodają.
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 15 mar 2012, 15:07

Wchodzisz w Programs, odznaczasz "Hide trusted programs", wciskasz Ctrl+F, wpisujesz nazwę przeglądarki, klikasz find. Potem wystarczy kliknąć Run Safer.
Awatar użytkownika
messier
Dyskutant

Post 15 mar 2012, 15:20

Dzięki. pomogło
Awatar użytkownika
Ambient
Dyskutant

Post 19 mar 2012, 13:11

Mam kilka pytań i na chwilę obecną 2 problemy z OA, otóż wszystkie aplikacje, które uruchamiam w sandboxie dla przykładu powiedzmy na to opera samoczynnie uruchamia mi się w RunSafe - przegladarka traci Aero z zieloną ramką wokół. W ustawieniach OA, wszystkie pliki SB ustawione są na trusted, opera również. Druga sprawa to AntiNetworkSpy SpySheltera nagle zrobił się bardzo aktywny na każdym kroku wywala komunikat: akcja 33. Następna sprawa OA podczas instalacji nie wyłączył zapory sytemowej, ma tak zostać, czy ją wyłączyć?
Awatar użytkownika
ktostam
Redaktor
Redaktor

Post 19 mar 2012, 17:31

Problem związany z brakiem Aero w przypadku waplikacji uruchomionej w trybie Run Safer jest opisany tutaj:
Spoiler:

Co do aplikacji uruchamianych w SBIE: spróbuj dodać je do wykluczeń w OA - aplikacje a nie SBIE.
Awatar użytkownika
Ambient
Dyskutant

Post 20 mar 2012, 13:09

ktostam pisze:Problem związany z brakiem Aero w przypadku waplikacji uruchomionej w trybie Run Safer jest opisany tutaj:
Spoiler:

Co do aplikacji uruchamianych w SBIE: spróbuj dodać je do wykluczeń w OA - aplikacje a nie SBIE.

Dzięki za linka, wykluczenie aplikacji rozwiązało problem!
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 02 maja 2012, 19:04

Emsisoft Online Armor Firewall 5.5 with beta updates enabled:
  • Added system DLLs hijacking protection.
  • Error in license extension handling – fixed.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Ambient
Dyskutant

Post 03 maja 2012, 14:47

Przetestowałem OA na dwóch próbkach Ransom LockScreen i RansomCrypt, żadnego nie zaliczył (W7 x64) :(

Dodano: 03 maja 2012, 13:41

Powtórzyłem test jeszcze raz na czystym systemie i z domyślnymi ustawieniami, system W7 x64:
OA:
RansomCrypt - passed to był mój błąd, że wcześniej nie zaliczył najmocniej przepraszam!
LockScreen - bypassed
Comodo:
RansomCrypt - bypassed pozytywnie przechodzi test po dodaniu do chronionych plików i folderów "\Device\KsecDD" i numery lokalnych dysków
LockScreen - bypassed
Outpost:
RansomCrypt - bypassed
LockScreen - bypassed

Shadow Defender, Sandboxie wiadomo :)
Awatar użytkownika
messier
Dyskutant

Post 03 maja 2012, 16:41

To kiepsko cos online armor. Ciekawe jak malware defender by sie zachował
Awatar użytkownika
Ambient
Dyskutant

Post 03 maja 2012, 16:51

Myślę, że na Win x32 sytuacja wyglądałaby troszkę inaczej :)
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 18 maja 2012, 21:34

Całkiem niedawno Emsisoft wysłał wiadomość zachęcającą do wysyłania sugestii, w związku z rozwojem produktów. Wysłałem i ja dwie prośby:
- udostępnić Mamutu za darmo (i tak jako samodzielny jest zaniedbywany)
- co z nowym mechanizmem tłumaczenia?
A oto odpowiedź Davlata Aminova, szefa działu sprzedaży Emsisoftu:
Hi Adam,

Thank you for your feedback. We will consider making Mamutu freeware.

As for the Online Armor translation system, it should be available within a month or so.

Nareszcie skończą się podłe oskarżenia że nic nie robię w tej sprawie.
Awatar użytkownika
nikitagorbaczow
Dyskutant

Post 18 maja 2012, 22:25

Takie sugestie mogą wyrazić tylko członkowie jakiegoś programu Emsisoft, np. tłumaczący i testerzy, czy można gdzieś znaleźć formularz?
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 18 maja 2012, 23:21

Awatar użytkownika
nikitagorbaczow
Dyskutant

Post 18 maja 2012, 23:37

Poprzednia

Wróć do Zapory sieciowe (Firewall'e)