Dział w którym znajdziesz pomoc odnośnie oprogramowania typu Firewall.
-

- Redaktor

-

- Dyskutant
15 mar 2012, 13:55
Witam. Jest możliwość ustawienia na stałe otwierania przeglądarki internetowej w RunSafer? Z prawo kliku dzieją się dziwne rzeczy. Nie zawsze pojawia się zielona ramka dookoła aplikacji tak jak być powinno. Z góry dziękuję.
-

- Dyskutant
15 mar 2012, 14:29
messier pisze:Witam. Jest możliwość ustawienia na stałe otwierania przeglądarki internetowej w RunSafer? Z prawo kliku dzieją się dziwne rzeczy. Nie zawsze pojawia się zielona ramka dookoła aplikacji tak jak być powinno. Z góry dziękuję.
W "panelu" Programs w zakładce również się tak nazywającej, wyszukujesz np. firefox.exe i po dwukliku masz wszystkie ustawienia dla procesu. Na samej górze w sekcji Security są 2 pola: RunSafer oraz Installer. Wiesz co wybrać
-

- Dyskutant
15 mar 2012, 14:47
Ale jak wyszukuje? chodzi o dodanie do tej listy? Ja w tej zakładce nie mam żadnego programy. Jak chce tam dodac chrome lub firefox to się nie dodają.
-

- Dyskutant
15 mar 2012, 15:20
Dzięki. pomogło
-

- Dyskutant
19 mar 2012, 13:11
Mam kilka pytań i na chwilę obecną 2 problemy z OA, otóż wszystkie aplikacje, które uruchamiam w sandboxie dla przykładu powiedzmy na to opera samoczynnie uruchamia mi się w RunSafe - przegladarka traci Aero z zieloną ramką wokół. W ustawieniach OA, wszystkie pliki SB ustawione są na trusted, opera również. Druga sprawa to AntiNetworkSpy SpySheltera nagle zrobił się bardzo aktywny na każdym kroku wywala komunikat: akcja 33. Następna sprawa OA podczas instalacji nie wyłączył zapory sytemowej, ma tak zostać, czy ją wyłączyć?
-

- Dyskutant
20 mar 2012, 13:09
ktostam pisze:Problem związany z brakiem Aero w przypadku waplikacji uruchomionej w trybie Run Safer jest opisany tutaj:
Co do aplikacji uruchamianych w SBIE: spróbuj dodać je do wykluczeń w OA - aplikacje a nie SBIE.
Dzięki za linka, wykluczenie aplikacji rozwiązało problem!
-

- Dyskutant
-

- Dyskutant
03 maja 2012, 16:41
To kiepsko cos online armor. Ciekawe jak malware defender by sie zachował
-

- Redaktor

18 maja 2012, 21:34
Całkiem niedawno Emsisoft wysłał wiadomość zachęcającą do wysyłania sugestii, w związku z rozwojem produktów. Wysłałem i ja dwie prośby:
- udostępnić Mamutu za darmo (i tak jako samodzielny jest zaniedbywany)
- co z nowym mechanizmem tłumaczenia?
A oto odpowiedź Davlata Aminova, szefa działu sprzedaży Emsisoftu:
Hi Adam,
Thank you for your feedback. We will consider making Mamutu freeware.
As for the Online Armor translation system, it should be available within a month or so.
Nareszcie skończą się podłe oskarżenia że nic nie robię w tej sprawie.
-

- Dyskutant
18 maja 2012, 22:25
Takie sugestie mogą wyrazić tylko członkowie jakiegoś programu Emsisoft, np. tłumaczący i testerzy, czy można gdzieś znaleźć formularz?
Wróć do Zapory sieciowe (Firewall'e)