Dział w którym znajdziesz pomoc odnośnie oprogramowania typu Firewall.
-

- Ekspert
02 paź 2009, 15:33
win 7 not ready
-

- Użytkownik
02 paź 2009, 16:26
64bit not ready
-

- Ekspert
01 lis 2009, 19:51
Do tej bety potrzebny jakiś kluczyk ?
-

adam_993
01 lis 2009, 20:06
Można użyć trial 30 dni.
-

- Użytkownik
01 lis 2009, 21:50
czy w wersji 4 zmniejszyli czas uruchamiania się systemu Windows ? czy nadal przy ekranie welcome/witamy komputer wisi kilkadziesiąt sekund ?
-

- Specjalista
01 lis 2009, 22:05
Jak bedzie final z przyjemnoscia przetestuje:)
-

- Specjalista
05 lis 2009, 1:08
4.0.0.10 to już FINAL
-

- Ekspert
05 lis 2009, 1:54
pięknie działa w końcu na windows 7
-

- Użytkownik
05 lis 2009, 8:18
windows nadal sie uruchamia 40 sekund na screenie welcome/witamy ?
-

Jurek
05 lis 2009, 10:34
czullo pisze:windows nadal sie uruchamia 40 sekund na screenie welcome/witamy ?
U mnie Winda uruchamiała się normalnie zarówno w przypadku starszych jaki nowszych wersji OA. Można poczytać na forach o problemach ludzi także z Comodo, Outpostem czy PC Tools Firewall. Nie do końca wiadomo, dlaczego u kogoś jeden firewall pracuje znakomicie a u kogoś innego wolno startuje, przerywa, zwalnia lub blokuje połączenia.
Ja na przykład nie mogłem zainstalować niektórych aplikacji pod Defense+ a Comodo Firewall kilka lat temu tak się zawiesił, że trzeba było robić format. Przywracanie systemu, czyszczenie i jego naprawa nie pomogły.
-

- Specjalista
05 lis 2009, 11:11
czullo pisze:windows nadal sie uruchamia 40 sekund na screenie welcome/witamy ?
U mnie zawsze spowalniał start systemu , niezależnie od wersji i komputera na jakim miałem go zainstalowanego, i nadal tak pozostało, a mam teraz Vistę i C2D 2.4Ghz i nadal ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund.
-

- Specjalista
05 lis 2009, 11:16
to u mnie aż tak źle nie jest. Nie ma rewelki, ale wersja 3.5 szybciej się uruchamia od np 3.0 która też miałem. Napis zapraszamy teraz 4-5 s. Dłużej się programy ładują po wejściu na pulpit:)
-

Jurek
05 lis 2009, 11:19
facecik pisze:U mnie zawsze spowalniał start systemu , niezależnie od wersji i komputera na jakim miałem go zainstalowanego, i nadal tak pozostało, a mam teraz Vistę i C2D 2.4Ghz i nadal ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund.
Ja używam XP. Czy robiłeś dokładny pomiar czasu startu Visty z OA i bez?
Nawet jeżeli masz rację, to mimo wszystko stosując firewall z HIPS, wolałbym dziesięcio sekundowe opóźnienie i znakomitą ochronę, niż szybki start i dziurawy monitor systemu.
-

- Specjalista
05 lis 2009, 11:27
Jurek pisze:facecik pisze:U mnie zawsze spowalniał start systemu , niezależnie od wersji i komputera na jakim miałem go zainstalowanego, i nadal tak pozostało, a mam teraz Vistę i C2D 2.4Ghz i nadal ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund.
Nawet jeżeli masz rację, to mimo wszystko stosując firewall z HIPS, wolałbym dziesięcio sekundowe opóźnienie i znakomitą ochronę, niż szybki start i dziurawy monitor systemu.
Też wole lepszą ochronę minimalnym kosztem spowalniania kompa:)
-

- Specjalista
05 lis 2009, 11:30
Jurek pisze:facecik pisze:U mnie zawsze spowalniał start systemu , niezależnie od wersji i komputera na jakim miałem go zainstalowanego, i nadal tak pozostało, a mam teraz Vistę i C2D 2.4Ghz i nadal ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund.
Nigdy nie robiłem dokładnego pomiaru ,ale XP na starszej wersji czyli 3 uruchamiał się ponad miniutkę bez OA 35 sekund (do czasu pojawienia się pulpitu) teraz na Viście na nowszych wersjach jest lepiej, samo bootowanie systemu trwa krócej niż np w Outpost firewall (pasek przelatuje 4 razy czyli tak jak bez żadnego zainstalowanego softu świeżo po formacie , ale sam napis ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund)Cała Vista do pojawienia pulpitu ładuje się w 50 sekund więc nie ma tragedi ,tylko te zamarzanie mnie wnerwia:D
Wróć do Zapory sieciowe (Firewall'e)