Nowe wersje Online Armor

Dział w którym znajdziesz pomoc odnośnie oprogramowania typu Firewall.
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 02 paź 2009, 15:10

Wątków o OA jest sporo i trudno mi było przypiąć tę informację do któregoś...stąd nowy wątek. Dziś na kilku portalach (nawet na 1 z polskich) pojawiła się zajawka o nowej wersji OA Free oznaczonej 3.5.0.50. Przykładowe linki
http://www.softpedia.com/get/Security/F ... Free.shtml
http://www.majorgeeks.com/Online_Armor_Free_d4872.html
http://www.programosy.pl/program,online-armor.html
Najciekawsze, że na oficjalnej stronie programu wersja free jet wciąż z numerem 3.5.0.49 (?!)
Softpedia pisze na temat zmian:
"What's New in This Release:
· Resolved (Implemented) OAsrv and OAui optimization for CPU usage and pagefaults
· Resolved (Fixed) Service crash after restarting (hopefully fixed)
· Resolved (Fixed) Upper case letters instead of lower case in General->Firewall description
· Resolved (Fixed) Inconsistent use of lower and upper case letters
· Resolved (Fixed) OAdriver.sys BSOD
· Resolved (Fixed) Pasting into document causes popup
· Resolved (Fixed) Webshield partially blocking content from trusted sites
· Resolved (Fixed) Checkbox text is cut off in firewall status window
· Resolved (Fixed) Grey line across the top of Autoruns and IE Add-Ons tabs"
Awatar użytkownika
Creer
Mentor
Mentor

Post 02 paź 2009, 15:32

Awatar użytkownika
polak900
Ekspert

Post 02 paź 2009, 15:33

win 7 not ready
Awatar użytkownika
czullo
Użytkownik

Post 02 paź 2009, 16:26

64bit not ready
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 26 paź 2009, 21:00

Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 01 lis 2009, 19:33

Awatar użytkownika
Meir
Ekspert

Post 01 lis 2009, 19:51

Do tej bety potrzebny jakiś kluczyk ?
Awatar użytkownika
adam_993

Post 01 lis 2009, 20:06

Można użyć trial 30 dni.
Awatar użytkownika
czullo
Użytkownik

Post 01 lis 2009, 21:50

czy w wersji 4 zmniejszyli czas uruchamiania się systemu Windows ? czy nadal przy ekranie welcome/witamy komputer wisi kilkadziesiąt sekund ?
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 01 lis 2009, 22:05

Jak bedzie final z przyjemnoscia przetestuje:)
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 04 lis 2009, 8:15

Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 05 lis 2009, 1:08

Awatar użytkownika
polak900
Ekspert

Post 05 lis 2009, 1:54

pięknie działa w końcu na windows 7
Awatar użytkownika
czullo
Użytkownik

Post 05 lis 2009, 8:18

windows nadal sie uruchamia 40 sekund na screenie welcome/witamy ?
Awatar użytkownika
Jurek

Post 05 lis 2009, 10:34

czullo pisze:windows nadal sie uruchamia 40 sekund na screenie welcome/witamy ?

U mnie Winda uruchamiała się normalnie zarówno w przypadku starszych jaki nowszych wersji OA. Można poczytać na forach o problemach ludzi także z Comodo, Outpostem czy PC Tools Firewall. Nie do końca wiadomo, dlaczego u kogoś jeden firewall pracuje znakomicie a u kogoś innego wolno startuje, przerywa, zwalnia lub blokuje połączenia.
Ja na przykład nie mogłem zainstalować niektórych aplikacji pod Defense+ a Comodo Firewall kilka lat temu tak się zawiesił, że trzeba było robić format. Przywracanie systemu, czyszczenie i jego naprawa nie pomogły.
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 05 lis 2009, 11:11

czullo pisze:windows nadal sie uruchamia 40 sekund na screenie welcome/witamy ?

U mnie zawsze spowalniał start systemu , niezależnie od wersji i komputera na jakim miałem go zainstalowanego, i nadal tak pozostało, a mam teraz Vistę i C2D 2.4Ghz i nadal ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund.
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 05 lis 2009, 11:16

to u mnie aż tak źle nie jest. Nie ma rewelki, ale wersja 3.5 szybciej się uruchamia od np 3.0 która też miałem. Napis zapraszamy teraz 4-5 s. Dłużej się programy ładują po wejściu na pulpit:)
Awatar użytkownika
Jurek

Post 05 lis 2009, 11:19

facecik pisze:U mnie zawsze spowalniał start systemu , niezależnie od wersji i komputera na jakim miałem go zainstalowanego, i nadal tak pozostało, a mam teraz Vistę i C2D 2.4Ghz i nadal ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund.

Ja używam XP. Czy robiłeś dokładny pomiar czasu startu Visty z OA i bez?
Nawet jeżeli masz rację, to mimo wszystko stosując firewall z HIPS, wolałbym dziesięcio sekundowe opóźnienie i znakomitą ochronę, niż szybki start i dziurawy monitor systemu.
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 05 lis 2009, 11:27

Jurek pisze:
facecik pisze:U mnie zawsze spowalniał start systemu , niezależnie od wersji i komputera na jakim miałem go zainstalowanego, i nadal tak pozostało, a mam teraz Vistę i C2D 2.4Ghz i nadal ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund.

Nawet jeżeli masz rację, to mimo wszystko stosując firewall z HIPS, wolałbym dziesięcio sekundowe opóźnienie i znakomitą ochronę, niż szybki start i dziurawy monitor systemu.

Też wole lepszą ochronę minimalnym kosztem spowalniania kompa:)
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 05 lis 2009, 11:30

Jurek pisze:

Nigdy nie robiłem dokładnego pomiaru ,ale XP na starszej wersji czyli 3 uruchamiał się ponad miniutkę bez OA 35 sekund (do czasu pojawienia się pulpitu) teraz na Viście na nowszych wersjach jest lepiej, samo bootowanie systemu trwa krócej niż np w Outpost firewall (pasek przelatuje 4 razy czyli tak jak bez żadnego zainstalowanego softu świeżo po formacie , ale sam napis ZAPRASZAMY zamarza na 10-15 sekund)Cała Vista do pojawienia pulpitu ładuje się w 50 sekund więc nie ma tragedi ,tylko te zamarzanie mnie wnerwia:D
Następna

Wróć do Zapory sieciowe (Firewall'e)