Nowe GG - powrót do korzeni :)

O wszystkim i o niczym ;-)
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 13 sty 2012, 17:22

Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 13 sty 2012, 17:26

Oby tak się stało ,i niech to będzie komunikator a nie kombajn jak aktualne badziewie , to może wrócę z WTW do gg :)
Awatar użytkownika
buri
Użytkownik

Post 13 sty 2012, 18:01

facecik pisze:Oby tak się stało ,i niech to będzie komunikator a nie kombajn jak aktualne badziewie , to może wrócę z WTW do gg :)
Aby oglądać reklamy?
GG popełniło samobójstwo już dawno, powrót do niego to marnowanie czasu (moim zdaniem) w dobie tak dobrej konkurencji. Zresztą pod Linuksem i tak nie ma gg i się nie zapowiada , więc tutaj wybór jest prosty. Oni zaspali! o dobre 2-3 lata oraz wybrali sobie zły target wiekowy swoimi kolorowymi pseudo wydaniami, a o jakości programu już nie wspomnę.
Awatar użytkownika
Eru
Moderator
Moderator

Post 13 sty 2012, 18:39

Wersja 10 też miała być przełomowa - i co wyszło? :crazy:
Nie mam sensu wracać do GG gdyż WTW mogę spokojnie dostosować pod siebie :cool:
Awatar użytkownika
buri
Użytkownik

Post 13 sty 2012, 18:43

Ja do tej pory pamiętam zapowiadane i rewolucyjne "nowe gg". Można powiedzieć była rewolucja, bo komputer kumpla który się odważył to zainstalować zmiotło - 50% zasobów zabrało z jego wiekowego sprzętu, uniemożliwiając dalsze użytkowanie :lol:
Awatar użytkownika
Plati
Mentor
Mentor

Post 13 sty 2012, 19:04

a ja używam GG i nie zamierzam z niego rezygnować :P
Awatar użytkownika
andrzej76
Redaktor
Redaktor

Post 13 sty 2012, 19:51

Ja używam AQQ i jest git - lżejszy od GG, zobaczy się nową wersję , może nie będzie tyle ramu "łykać" bo to obłęd jak na komunikator.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 13 sty 2012, 19:56

Wygląda ładnie ale... co z tego. U użytkowników którzy zaczynali przygodę z komunikatorami od poprzedniego wydania tak "drastyczne cięcia" mogą być zupełnie odwrotne odebrane niż u weterana, który widział stare gg a potem przesiadł się na coś innego. Kolejna grupa użytkuje innych protokołów, a trzymać dwa komunikatory to bezsens, lepiej wrzucić WTW czy od biedy AQQ (tak, to jest mocno subiektywne). Samo GG to moim zdaniem za mało, nawet jeżeli wrzucą tam multum funkcjonalności.
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 13 sty 2012, 19:57

Jak nie ograniczą reklam to nawet gg12 im nie pomoże. Mam nadziejże optymalizacja będzie ok. Czyli zminimalizowany (np status zaraz wracam) powinien pobierać znikome procesy naszego pc. Mniej reklam = więcej chętnych i notabene wyjdzie ok. Trzeba czekać na wersje testową i nie ma co gdybać...
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 13 sty 2012, 20:00

Może dadzą kultowe emotikony ze starego gg :)
Awatar użytkownika
ktostam
Redaktor
Redaktor

Post 13 sty 2012, 20:33

Dopóki nie zrobią porządku z reklamami, to GG jest dla mnie skończone.
Awatar użytkownika
Fix00ser
Amator

Post 13 sty 2012, 20:43

buri pisze:
facecik pisze:Oby tak się stało ,i niech to będzie komunikator a nie kombajn jak aktualne badziewie , to może wrócę z WTW do gg :)
Aby oglądać reklamy?
Zresztą pod Linuksem i tak nie ma gg i się nie zapowiada , więc tutaj wybór jest prosty. Oni zaspali! o dobre 2-3 lata oraz wybrali sobie zły target wiekowy swoimi kolorowymi pseudo wydaniami, a o jakości programu już nie wspomnę.

W systemach linuksowych można jednak korzystać z Kadu który bezproblemowo obsługuje protokół gg, ten sam klon gg istnieje także do obsługi tego komunikatora
w systemach windows, bez zbędnych gadżetów z możliwością szyfrowania i obsługą wtyczek które można dołączać jako moduły
wg mnie to dobry zamiennik dla oryginalnego gg
Spoiler:

wtyczki
Spoiler:

do testów nawet nie trzeba pozbywać się oryginalnego gg, u mnie na kilku systemach czasami obydwa komunikatory
są aktywne jednocześnie
Awatar użytkownika
polak900
Ekspert

Post 13 sty 2012, 21:06

na macu można kadu, ale ja używałem adium i to jest to

Wróć do Pogaduchy