Kompletne pakiety zabezpieczające system
-

- Specjalista
02 lut 2012, 13:35
Kamil nie czytałeś minimalnych wymagań? karta grafiki z minimum 2 gb ramu;].... A tak już na serio to jest zdecydowanie za późno na takie zmiany o których piszesz. Idź na forum coomunity i w temacie propozycje naświetl swoją ideę na wersje 2013.
-

- Ekspert
02 lut 2012, 13:37
bardok206 pisze:Idź na forum coomunity i w temacie propozycje naświetl swoją ideę na wersje 2013.
Też tak zrobię, tylko nie wierzę, żeby nikt o tym nie wspomniał, a problem jest na pewno od wersji 2011, bo takiej używałem...
-

- Specjalista
02 lut 2012, 13:41
Ale grzebanie i zmienianie tego w kodzie wiązać się może z poświęceniem wiele czasu. Dla czego? Tylko dla czystej kosmetyki. moim zdaniem lepiej poświęcić czas na naprawę poważnych bugów.
-

- Administrator

02 lut 2012, 18:00
kamil10506 pisze:Jednego nie mogę zrozumieć: czy twórcy naprawdę nie mogę poprawić płynności animacji, np. kiedy klika się w Zaawansowane? Przejście okna jest bardzo lagujące...
U mnie jest to samo, ale co ciekawe, nie na każdym komputerze. Na jednym z GF 9200 śmiga...
Nie wiem z czego to wynika, ale faktycznie wkurza. Animowany obrót przy zmianie zakładki na wydajność działa dobrze, ale to wysuwanie opcji po kliknięciu na zaawansowane to istna parodia.
-

- Specjalista
03 lut 2012, 11:51
No już myślałem że ten dzień nie nastanie ii zawsze będzie trzeba ściągać 2 wersje i robić 5 restartów ; ]. Dzięki za linki.
-

- Specjalista
05 lut 2012, 19:36
Czy nastąpiła wraz z nowa wersją jakaś zmiana w trialach? To pl czy eng jest na starcie 15 dni.
-

- Specjalista
05 lut 2012, 23:35
Mam pytanie czy ktoś wie więcej na temat wysyłania (automatycznego) plików do analizy?Dokładnie kiedy one są wysyłane? Np w historii albo w po ręcznym dodaniu do kwarantanny i wysłaniu pliku manualnie. Jest tak że plik taki i tak do wysyłki- status - oczekiwanie. Kiedy on zostanie wysłany. Czy np skanujac pliki ( jakis zostanie oznaczony do wysyłki) a za chwile usuwamy je ręcznie, czy np taki plik został gdzieś przekopiowany? Czy już go nie wyśle?
-

- Dyskutant
07 lut 2012, 9:05
Racja, chodziło mi o miejsce na dysku.
-

- Specjalista
10 lut 2012, 0:39
Nie macie problemów z najnowszym chrome i wtyczką symanteca? Nie działa w pełni stabilnie i raz wywaliło mi rozszerzenie nortona. Jak wcześniej na becie,dlatego wróciłem do stabilnej 16, a teraz przyszła aktualizacja i to samo.
Dodano: 09 lut 2012, 21:42
Podbijam i opiszę sytuacje jak to wygląda u mnie. Wersja wtyczki to 2012.5.0.140 . Przy starcie przeglądarki w oknie adresu wpisuje np:test1 Owteira wyiki i wszystko jest ok, po czym raz jeszcze (w oknie test1) wpisuje w pasku adresu np test2. I tu nie mam już żadnej reputacji (jakby wtyczka by ła nieaktywna). Może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć. Miałęm taki problem z beta 17 i własnie z tego powodu wróciłem do stabilnej 16. A wczoraj po aktualizacji ta przypadłość wróciła.
edit: zainstalowałem ponownie betę, po kilku chwilach przemyśleń wyłączyłem dynamiczne wyszukiwanie.Problem zniknął.
-

- Dyskutant
17 lut 2012, 11:55
Ta wersja Nortona jest już przygotowana z myślą o Windows 8.
-

- Dyskutant
23 lut 2012, 21:50
-

- Specjalista
09 mar 2012, 17:02
Powoli wchodzi nowy update
Wersja 19.6.1.8
19.6.1 contains changes and fixes from the previous version. Some of these changes include:
- Updated Monthly Report Card behavior
- Updated the Norton Toolbar look and feel
- MS Word 2003/2007 “Open dialog box” error will no longer appear
- Corrected an issue that was causing some ID safe login problems
This patch also contains fixes from the previous patch. Some of those changes included:
- Corrected an issue where Popup Notifications could not be disabled
- Added “Secure Resume” feature – Identity Safe Locked when computer goes in to sleep mode.
- Out-of-the-box support for Google Chrome and Mozilla Firefox versions released between 19.2 and 19.5.
- Improved Cloud-based detections.
- Enhanced Norton Management integration.
- Quick Scan should do a better job of detecting the idle state of a system before running.
- Corrected several Browser/Toolbar crashes when using IE, Chrome and Firefox. (Filling forms or Credit cards on some sites was crashing and is now corrected in addition to other reported crashes.)
- Corrected an issue with Settings UI launch to increase performance
- Corrected a Reputation Scan failure
- Updated Firefox support to include version 8
- NCO carries a new feature called Secure Resume
Dodano: 09 mar 2012, 16:01
Czy już komuś sie norton zaktualizował ?
U mnie jest folder 19-6-1 w \Program Files (x86)\Norton Internet Security\Engine ok 63 mb... ale na razie czeka...
-

- Specjalista
09 mar 2012, 17:44
W polskiej wersji aktualizacji oczywiście brak .
Wróć do Pakiety Internet Security