Nerdy również grają! SG na Steam

Uwagi, propozycje, komentarze dotyczące bloga.
Awatar użytkownika
aope
Dyskutant

Post 10 wrz 2011, 14:50

Hej.

Propozycja prosta - nerdy również grają, więc może oficjalna grupa SafeGroup na Steam? Co o tym myślicie? Ja tam z chęcią bym się zapisał :D

Pozdrwienia
Awatar użytkownika
Flash999
Specjalista

Post 10 wrz 2011, 15:43

Dobry pomysł. Też bym dołączył.
Awatar użytkownika
Eru
Moderator
Moderator

Post 14 wrz 2011, 0:32

Awatar użytkownika
aope
Dyskutant

Post 14 wrz 2011, 8:49

Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 14 wrz 2011, 10:14

Awatar użytkownika
aope
Dyskutant

Post 14 wrz 2011, 10:40

bardok206 pisze:A w co gracie?

Jak się nas trochę na grupie zbierze, to myślę, że jakiś rozkład jazdy powstanie :) Wybór jest uzależniony tylko od naszych bibliotek z grami, bądź ewentualnego umówienia się na konkretną pozycję :)
Awatar użytkownika
lanzone
Amator

Post 14 wrz 2011, 20:47

Dołączyłem. W Counter Strike możemy grać, bo tylko tą grę mam na steamie. :D
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 15 wrz 2011, 7:35

A moze jakas darmowa? America's Army na przykład.
Awatar użytkownika
ktostam
Redaktor
Redaktor

Post 15 wrz 2011, 10:05

Nigdy w FPS-ach mocny nie byłem, ale może na pykanko w AA bym się skusił.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 15 wrz 2011, 10:47

Ja na STEAM'ie mam tylko Civilization 3 - żałuję, że kupiłem w tej sieci, bo w porównaniu do GOGa gdzie najczęściej kupuję gry, to biednie jest to zrealizowane - ani instalatora po ludzku, ani wyboru miejsca na grę nie było... Trzeba było kupić na allegro normalną wersję z płytą :]
Awatar użytkownika
Eru
Moderator
Moderator

Post 15 wrz 2011, 13:16

Przecież oczywistym jest, że STEAM instaluje gry w swoim katalogu - co mi osobiście nie przeszkadza ponieważ na PC programy i gry trzymam na 1 partycji a system na innej :P
A znając życie to nawet jeśli kupiłbyś wersję pudełkową to STEAM byłby i tak wymagany :P
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 15 wrz 2011, 13:37

Eru pisze:A znając życie to nawet jeśli kupiłbyś wersję pudełkową to STEAM byłby i tak wymagany :P

Dlatego więcej w STEAM nie kupię, a gdybym brał wersje pudełkowe, to sprawdzając, czy gra jest z sieci STEAM. Kupiłem tylko jedną grę i moja ocena o tej sieci jest mierna. W Origin (EA Store) mam 2 Battlefieldy i tam wygoda jest na całego - wybieram co, gdzie instaluję, albo tylko biorę klucz, zaś instalkę mam gdzieś od dawna skopiowaną (tak mam z BF2). GOG to jeszcze wyższy poziom wygody - kupuję, pobieram używając przeglądarki albo ich aplikacji korzystającej z AIR no i instaluję gdzie chcę / kiedy chcę, bez żadnego DRM.
Awatar użytkownika
Eru
Moderator
Moderator

Post 15 wrz 2011, 14:37

Co tobie przeszkadza - mnie odpowiada - ile użytkowników tyle opinii :P
Awatar użytkownika
aope
Dyskutant

Post 15 wrz 2011, 15:21

Ja tam Steam uwielbiam - opcje społecznościowe, promocje, wszystko pod ręką. Co do instalek na dysku - na Steam istnieje opcja "kopia zapasowa plików gry". Można przygotować backup dowolnej gry (bądź nawet kilku gier w jednej paczce, tak mam np. z Orange Box), nagrać go sobie na przenośny dysk USB/DVD/cokolwiek a następnie po prostu odtworzyć :] Baaardzo przydatna sprawa i IMO wygodniejsze od instalatorów, przydaje się w delegacjach ;) Origin to dla mnie kompletne nieporozumienie, zwłaszcza, że to zwykłe spyware, z czego ostatnio była afera. Działa jak chce, muli, nie oferuje w zasadzie nic w zamian, zbiera informacje i wysyła nie pytając użytkownika o zgodę. Ponadto - o czym pewnie niewielu wie - jeśli przez 2 lata nie korzysta się z Origin, moga automatycznie usunąć konto. To jest dopiero "bomba". No ale co kto woli :P

Panowie, dołączajcie do grupy, naprawdę warto. Jutro dojedzie do mnie Dead Island - ktoś z Was planuje zakup? Ubijanie zombie w otwartym świecie przez kilka osób jednocześnie to może być to. W Counter-Strike grałem dawno temu (przegrałem ponad 250 godzin...), ale mam w bibliotece, możemy zagrać (z tym, że już refleks nie ten, lata lecą...). Preferuje Source :)
Awatar użytkownika
Eru
Moderator
Moderator

Post 15 wrz 2011, 15:24

Ja już mam - kupiłem wersję pre-order ale nie gram ponieważ płyta główna PC jest w serwisie... Ale jak ją odzyskam to zamierzam nadrobić :D
Awatar użytkownika
aope
Dyskutant

Post 15 wrz 2011, 15:34

Eru pisze:Ja już mam - kupiłem wersję pre-order ale nie gram ponieważ płyta główna PC jest w serwisie... Ale jak ją odzyskam to zamierzam nadrobić :D

No to ponadrabiamy wspólnie :D Dwójka już jest, jeszcze 2 osoby i urządzimy prawdziwą rzeźnię. Temat związany w sumie z testami - ludzie zarażeni wirusem, więc będziemy sprawdzać skuteczność naszego rozwiązania. Myślę, że osiągniemy 100 proc. na dostarczonych próbkach :D

@kamil10506, @ktostam: Panowie, dołączcie do grupy, mamy naszą tablice ogłoszeń, będziemy się skutecznie umawiać. W AA - czemu nie, chociaż nie grałem :)
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 15 wrz 2011, 15:36

W CS? Ile on kosztuje?
Awatar użytkownika
aope
Dyskutant

Post 15 wrz 2011, 15:42

kamil10506 pisze:W CS? Ile on kosztuje?

CS jest często na wyprzedażach, standardowa cena na Steam to 14.99 ojro (Source) i 7.99 ojro (starsza, 1.6) - czyli drogo. Ale jeśli byłbyś chętny np. na Dead Island (mielibyśmy tym samym już 3 osoby), to odezwij się do mnie na PW, bo mam dostęp do hurtowni oprogramowania i mogę kupić w bardzo atrakcyjnej cenie :)
Awatar użytkownika
buri
Użytkownik

Post 15 wrz 2011, 17:13

CS 1.6 orange box 17 PLN mnie kosztował więc nie siej strachu.
Obecnie jestem w domu więc nie mam neta by pociągnąć steama z cs'em od nowa.
Awatar użytkownika
aope
Dyskutant

Post 15 wrz 2011, 17:32

buri pisze:CS 1.6 orange box 17 PLN mnie kosztował więc nie siej strachu.

CS nie wchodzi w skład Orange Box :P Oczywiście można go było (CS'a) niedawno kupić na promocji Steam za chyba 12 PLN. Niemniej jako pakiet CS Anthology kosztuje z tego co wiem ~40 PLN, ale tam jest CS 1.6. Można oczywiście kupić klucze na np. na allegro, znacznie taniej, ale istnieje ryzyko zablokowania konta (te klucze najczęściej pochodzą z Rosji, aktywując je w PL łamie się regulamin Steam). IMO nie warto ryzykować, lepiej poczekać na jakąś promocję (a te sa na Steam codziennie + większe w środku tygodnia i weekend + promocje świąteczne) :]
Następna

Wróć do O blogu