Mysz bezprzewodowa do 150zł

Sprzęt komputerowy, dział tymczasowy.
Awatar użytkownika
dzialaszek
Nowicjusz

Post 10 gru 2011, 18:49

Witam :)

Jak w temacie, jakie myszki bezprzewodowe możecie mi polecić do 150zł? Jak na razie najbardziej spodobała mi się Logitech Vx Nano.

PS.

Myszka nie może być mała (jak do notebooków). Będę jej używał z komputerem stacjonarnym (raczej bez podkładki).

Pozdrawiam dzialaszek ;)
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 10 gru 2011, 19:14

dzialaszek pisze: Logitech Vx Nano

Polecam - mam co prawda wyższy model (Anywhere), ale z tego co wiem konstrukcje są bardzo podobne. Naprawdę mysz warta swojej ceny.
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 10 gru 2011, 19:19

No ale w tym sęk ,że Logitech VX Nano jest myszą dość małą , może nie najmniejszą, ale z rodziny laptopowych , znacznie mniejszą od myszek desktopowych.
Awatar użytkownika
dzialaszek
Nowicjusz

Post 10 gru 2011, 22:52

Ostatnio zmieniony 10 gru 2011, 22:58 przez dzialaszek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
andrzej76
Redaktor
Redaktor

Post 10 gru 2011, 22:56

Awatar użytkownika
dzialaszek
Nowicjusz

Post 10 gru 2011, 23:00

@andrzej76

Oczywiście, że biorę pod uwagę też innych producentów, jednakże bardziej skłaniam się właśnie w kierunku Logitech (zawsze jakoś ta firma kojarzyła mi się z dobrym sprzętem). Co sądzisz o tej
Spoiler:
Awatar użytkownika
Piotrex44
Specjalista

Post 11 gru 2011, 2:02

ja od siebie mogę polecić:
Spoiler:

posiadam ją ok. 2 lat przeżyła bardzo dużo upadków,wielki plus za jej lagi a dokładniej za ich brak (z serii "No any Lag") co do wad to zużycie baterii, wytrzymuje 2-3 tyg. bardzo intensywnego użytkowania..
Choć to niższa półka ale solidna mysz, dawniej miałem LOGITECH M305 Nano i odczuwałem podczas gier opóźnienia i gorzej w dłoni leżała..
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 12 gru 2011, 21:28

Jeżeli naprawdę potrzebujesz czegoś sporego to polecam M510, z tym, że nie jest tania:

Spoiler:

(na allegro można znaleźć oczywiście taniej)

lub też "jej starszego braciszka" LX8 ze standardowym odbiornikiem, który jest tańszy:

Spoiler:

Czy są jakieś inne zmiany w tych konstrukcjach - nie wiem, sam używałem LX8.

Zalety: dokładna, bardzo wygodna (jak dla mnie taka była), spory czas pracy na baterii.
Wady: ciężka (2xAA robi swoje), ślizgacze szybko idą gdy nie ma podkładki
Awatar użytkownika
andrzej76
Redaktor
Redaktor

Post 12 gru 2011, 22:16

dzialaszek pisze: Co sądzisz o tej

Jest w porządku , można kupować.
Awatar użytkownika
dzialaszek
Nowicjusz

Post 16 gru 2011, 22:56

Dzięki wszystkim za rady :)
Awatar użytkownika
fiodor99
Amator

Post 19 gru 2011, 9:16

dorzucę do tego tematu by nie tworzyć nowego mały teścik 5 gryzoni, może ktoś jest akurat na etapie poszukiwań :question: :
http://pclab.pl/art47662.html
Awatar użytkownika
Overlord
Nowicjusz

Post 19 gru 2011, 22:34

Jeżeli grasz w gry to te wynalazki Razera są podobno dobre. Ja co prawda używałem ich myszek, ale tylko przewodowych, do samej marki zastrzeżeń nie mam.
Awatar użytkownika
dzialaszek
Nowicjusz

Post 20 gru 2011, 22:04

Overlord pisze:Jeżeli grasz w gry to te wynalazki Razera są podobno dobre. Ja co prawda używałem ich myszek, ale tylko przewodowych, do samej marki zastrzeżeń nie mam.

Posiadam i chwalę sobie. Mysz - Razer Salmosa, klawiatura - Razer Lycosa, podkładka - Razer Goliathus (było się za młodu zapalonym graczem) :D
Awatar użytkownika
andrzej76
Redaktor
Redaktor

Post 21 gru 2011, 0:33

No ja właśnie dzisiaj sobie sprawiłem Microsoft Explorer Mini Mause - rewelka , co tu więcej pisać. Można o niej poczytać. BlueTrack jest i to mi pasuje. A 150 złoty nie kosztowała !

Obrazek
Awatar użytkownika
Overlord
Nowicjusz

Post 22 gru 2011, 13:01

dzialaszek pisze:
Overlord pisze:Jeżeli grasz w gry to te wynalazki Razera są podobno dobre. Ja co prawda używałem ich myszek, ale tylko przewodowych, do samej marki zastrzeżeń nie mam.

Posiadam i chwalę sobie. Mysz - Razer Salmosa, klawiatura - Razer Lycosa, podkładka - Razer Goliathus (było się za młodu zapalonym graczem) :D

Tj. ja :] cd zapalonego gracza niegdyś. Też mam Lycose i jest świetna, w ogóle nawet pomijając gry - do codziennego użytku.

Wróć do Sprzęt komputerowy