Macrium Reflect 4 - brak obsługi USB

Oprogramowaniem do wykonywania kopii zapasowych.
Awatar użytkownika
Waldek
Nowicjusz

Post 25 wrz 2011, 19:25

Witam, nie mogę przywrócić kopii dysku utworzonej za pomocą Macrium Reflect 4. Po załadowaniu płyty z linuksem komputer nie widzi dysku zewnętrzego na którym mam kopię do przywrócenia (mysz również nie działa). Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 25 wrz 2011, 19:42

program nie obsługuje USB i nie przywrócisz niestety z dysku zewnętrznego
Awatar użytkownika
marsellus
Dyskutant

Post 25 wrz 2011, 19:53

Macrium Reflect obsługuje zarówno wewnętrzne, jak również zewnętrzne dyski twarde (IDE, SATA, SCSI, USB, IEEE 1394 (FireWire)), a także systemy plików NTFS (wszystkie wersje), FAT16/32 oraz Ext2/3FS.

Co to byłby za soft co by nie mógł przywrócić kopi z zewnętrznego dysku :]
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 25 wrz 2011, 19:56

w wersji pełnej dostaje się płytke Windows PE który obsługuje USB w darmowej jest płytka z Linuxem bez obsługi USB jakoś muszą zachęcić do zakupu :P
Awatar użytkownika
Waldek
Nowicjusz

Post 25 wrz 2011, 20:11

Dziękuję za szybką odpowiedź
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 26 wrz 2011, 3:54

Awatar użytkownika
Eru
Moderator
Moderator

Post 26 wrz 2011, 11:07

Tu nie chodzi o uruchomienie z USB tylko o przywrócenie kopii z dysku zewnętrznego pod USB :P
Awatar użytkownika
Eugeniusz
Redaktor
Redaktor

Post 26 wrz 2011, 15:32

Waldek pisze:Witam, nie mogę przywrócić kopii dysku utworzonej za pomocą Macrium Reflect 4. Po załadowaniu płyty z linuksem komputer nie widzi dysku zewnętrzego na którym mam kopię do przywrócenia (mysz również nie działa). Proszę o pomoc

To laptok? Zajrzyj do biosu i sprawdź czy masz włączoną opcję USB Keyboard/Mouse support. Jeśli to nie zadziała, wygeneruj w Macrium płytę z bezpiecznymi ustawieniami (maksymalna kompatybilność).
Awatar użytkownika
Waldek
Nowicjusz

Post 26 wrz 2011, 19:36

Operacja zakończona powodzeniem :D
Pomogło wygenerowanie nowej płyty wg zaleceń Eugeniusza.
Dziękuję bardzo za pomoc
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 13 lis 2011, 12:41

Eru pisze:Tu nie chodzi o uruchomienie z USB tylko o przywrócenie kopii z dysku zewnętrznego pod USB :P

No jasne...zapędziłem się :]

Wróć do Backup danych