O wszystkim i o niczym ;-)
-

- Użytkownik
08 lip 2011, 16:08
a mnie interesuje ta ideologia, będe mógł wiedzieć dzięki temu jakich błędów nie popełniać XD
-

- Administrator

08 lip 2011, 16:48
Eugeniusz pisze:ostatnio czytałem książki A. Suworowa (Lodołamacz, Klęska itd.)
Miałem okazję przeczytać niemal wszystkie książki Suworowa. Polecam Akwarium, chociaż z tego co widze to chyba chodzi Ci bardziej o II WŚ (acz kontynuacji Lodołamacza nie zabraknie do lektury).
-

- Specjalista
08 lip 2011, 17:07
Ost jak miałem chwilę wolnego to w 2 dni obróciłem:
Fałszywa pamięć (False Memory) Dean R. Koontz'a
polecam ale i tak nie pobije rekordu (kilka lat wcześniej) Bastionu S.Kinga. grubo ponad 1000 stron na jeden raz hehe
-

- Dyskutant
09 lip 2011, 1:03
- To może Harry Potter?! -TAAAAAK!
Tak z innej beczki - ostatnio czytałem Mity bezpieczeństwa IT (John Viega). Ciekawe spojrzenia na pewne kwestie, duży nacisk na wytłumaczenie "dlaczego korporacje produkujące rozwiązania zabezpieczające postępują tak, a nie inaczej?". Mało technicznych zagadnień. Tak dla zielonego całkiem ok.
-

- Użytkownik
08 wrz 2011, 11:42
Nie czytam książek, nie umiem się wciągnąć i za szybko się nudzę, ale ...
osobiście przeczytałem na raz 2,5 serii (bo 3 książkę musiałem oddać w połowie) "K-Pax" Gene Brewer.
-

- Dyskutant
08 wrz 2011, 13:50
Ostatnimi czasy czytuję książki głównie o tematyce historycznej ze względu na kierunek studiów - Historia.
Jednak zaczął mi doskwierać brak literatury fantastycznej, więc sięgnąłem po "Sagę o Inkwizytorze Madderdinie" Jacka Piekary. Jak na razie przeczytałem tomy "Ja inkwizytor. Wieże do nieba" i "Ja inkwizytor. Dotyk zła". Jeśli ktoś lubi fantastykę - polecam.
-

- Dyskutant
06 paź 2011, 21:18
Thrillery ....
Milczenie Owiec, Kolekcjoner Kości itp.
-

- Specjalista
06 paź 2011, 21:23
Tomasz pisze:Thrillery ....
Milczenie Owiec, Kolekcjoner Kości itp.
Potwierdzam . Już kawałek czasu minęło kiedy przeczytałem milczenie. Było to podczas powrotu autobusem z Włoch. Na jeden raz, jak zacząłem to musiałem skończyć.
-

- Administrator

30 paź 2011, 22:29
Nie zaglądałem do tego temu od jakiegoś czasu, czas nadrobić zaległości 
Na początku września czytałem Kaukaskie Epicentrum Gawędy - naprawdę polecam, podobnie jak Rebelia wbija w fotel i nie pozwala się oderwać. Tym razem autor przenosi nas w środek konfliktu Gruzińskiego, jaki mieliśmy okazję obserwować w telewizji w sumie jeszcze nie tak dawno temu. Wrażenia z książki są zupełnie inne, nawet biorąc pod uwagę fakt połączenia autentycznych faktów z historią alternatywną - po prostu "czuć i widać" wojnę, a nie to co w tv, czyli ludzi na nią jadących.
Przeczytałem również Północny Sztorm, czyli czwartą z kolei książkę Vladimira Wolffa. Tym razem autor pokazuje nam swoją wizję rozpoczęcia walk o zasoby ropy na dalekiej północy, a dokładniej Grenlandii. Znajdzie się miejsce również na polskie akcenty, ale nie polecam tej książki jeżeli nie czytaliśmy poprzednich - jest dobra tylko, że jeżeli chcemy kontynuować fabułę z książki opisującej wojnę polko-białoruską (Stalowa Kurtyna).
Obecnie czytam Majora Marcina Ciszewskiego. Bardzo ciekawa, acz nieco sci-fi historia: polski batalion z 2007 roku przeniesiony do... września 1939... Resztę pozostawiam póki co waszej wyobraźni
-

- Nowicjusz
07 sty 2012, 0:56
Polecam Wiedźmina, wspaniała książka, przygody Geralta są po prostu epickie. Wszyscy bohaterowie mają własną psychikę.
Przeczytałem 3 książki Wiedźmina.
Z innych książek jakie zdarzyło mi się w minionym tygodniu przeczytać to "Stań się bardzo pewny siebie", książka Mateusz Wert i Adrian Jadukiewicz. Świetna to książka, wyrabia psychikę.
Wróć do Pogaduchy