Dział w którym znajdziesz pomoc odnośnie oprogramowania typu Firewall.
-

- Nowicjusz
15 sie 2011, 1:14
Witam.
Posiadam 3 komputery z W7 x64 podłączone kablem do swicha, wszystko dziala bez problemu do momentu gdy na jednym z komputerow zainstaluje CF, wtedy na inych komputerach nie widac w sieci kompa z zainstalowanym CF. Próbowałem np w opcji reguły zabezpieczen sieci wykasowac wszystkie reguły globalne, w kreatorze ukrywania portów zaznaczałem pierwszą opcjie z istniejacych sieci mialem do wyboru petle zwrotna niestety nic nie pomogło dalej nie widac w sieci komputera. Zielony jestem w temacie prosze o pomoc Smiley Pozdrawiam i z góry dzieki.
-

- Nowicjusz
15 sie 2011, 9:42
sprawdzalem juz te opcje... Nie musi byc comodo ale z darmowych na w7 x64 to jedno z najlepszych rozwiązań bo jest firewall, defense i sandbox. A co bys proponowal ? zastanawialem sie juz np na onlinearmor i sandboxie ale w wersji free sa tam jakies ograniczenia i ta pisakownica chyba dziala na zasadzie manualnym dodawaniu bez trybu auto ?
ktostam pisze:Może
ten poradnik rozwiąże Twój problem z Comodo?
dzieki ale juz wczesniej to czytalem i nie pomoglo
-

- Nowicjusz
15 sie 2011, 9:59
czyli sandboxie free jest lepszy od tego w comodo ? Automatycznie sam nic nie dodaje ?
-

- Specjalista
15 sie 2011, 10:08
jest to ręczna piaskownica która naprawdę świetnie się spisuje,dodatkowo jest nieodczuwalna w systemie..
-

- Ekspert
15 sie 2011, 12:08
Ale najlepiej kupić pełną wersje, bo we Free mozna chyba uruchamiac tylko jeden program na raz i tylko z poziomu programu, nie przez PPM.
-

- Nowicjusz
15 sie 2011, 12:49
czyli nie jest tak zle szkoda ztylko ze nie ma trybu automatycznego w wersji free, ale poza komodo to chyba najlepsze rozwiazanie z darmowych piaskownic na w7 x64...
A wracajac do mojego problemu z Comodo to jezeli dodatkowo w zaporze windows włączę opcje sieci domowe lub firmowe to wszystko działa jak powinno tylko czy tak to moze byc ustawione z comodo firewallem ?
-

- Ekspert
15 sie 2011, 12:51
Eru pisze:Ilość programów jest nieograniczona - ilość piaskownic jaką możesz mieć uruchomioną na raz jest limitowana do 1

To sorry za wprowadzenie w błąd. Ale facepalm musiał być, nie?
-

- Redaktor

15 sie 2011, 12:53
stromba pisze:A wracajac do mojego problemu z Comodo to jezeli dodatkowo w zaporze windows włączę opcje sieci domowe lub firmowe to wszystko działa jak powinno tylko czy tak to moze byc ustawione z comodo firewallem ?
W przypadku kiedy masz zainstalowany inny FW niż systemowy, to zapora Windows powinna zostać wyłączona, więc nie ma znaczenia jak ją ustawisz.
-

- Ekspert
15 sie 2011, 12:54
Jeśli zainstalujesz jakąkolwiek zaporę, to powinna ona automatycznie wyłączyć systemową, jeśli jest potrzeba.
-

- Dyskutant
15 sie 2011, 13:17
ktostam pisze:stromba pisze:A wracajac do mojego problemu z Comodo to jezeli dodatkowo w zaporze windows włączę opcje sieci domowe lub firmowe to wszystko działa jak powinno tylko czy tak to moze byc ustawione z comodo firewallem ?
W przypadku kiedy masz zainstalowany inny FW niż systemowy, to zapora Windows powinna zostać wyłączona, więc nie ma znaczenia jak ją ustawisz.
Hmm... też tak myślałem, ale vlk z avasta wypowiadał się kiedyś w tej kwestii na forum, że to nie prawda. Oni na przykład wraz z Microsoftem zalecają pozostawienie obu firewalli włączonych.
-

- Dyskutant
13 lis 2011, 12:39
stromba pisze:czyli sandboxie free jest lepszy od tego w comodo ? Automatycznie sam nic nie dodaje ?
Sandboxie jako jedyny program posiada pełną i równie skuteczną wirualizacje na x64 co w x32
Wróć do Zapory sieciowe (Firewall'e)