Kompletne pakiety zabezpieczające system
-

- Specjalista
08 cze 2010, 20:08
Web muli na high bo pobiera "nadmiarowe dane", robi duży cache, dopiero potem skanuje, jak używasz dopalacza do łącza, to skanuje wtedy każdy wątek. Załóżmy że jak używasz FF z dodatkiem co ściąga w jednym czasie 10 plików do 10 części , to jest szansa że się odpali ściąganie po multum czasu (miunuta?).
Jak coś ściągam to wyłączam wszystko, kaspra, jak wiem, że zaufane to nawet nie muszę skanować potem :) Skanuje wtedy jak ściągę dla pewności. Nigdy nie uruchamiam podejrzanych plików. Od tego jest virtual mode, albo osobny komp :) Po pierwsze wysyłam do k-labu jak świeżynka :) Wszystkie zaufane programy znam.
Edit: U mnie kasper jest z 75% czasu wyłączony. Przeszkadzał by w graniu, poczcie, www. Kasper to "takie proxy" między www a tobą, wszystko przeskanowuje, nawet najmniejszy pliczek.
Skanuję tylko rano, rootkity po 30 min (automat), a potem wyłączam. Skanuję tylko podejrzane pliki, , krytyczne na żądanie, albo do testów. Jak to ktoś mi napisał w PW, jesteś PRO :) chyba Meir :)
-

- Dyskutant
08 cze 2010, 20:24
Wiem, że powinien mulić, dlatego moje pytanie było bardziej zgryźliwe:) Meir ci pisał, że jestem PRO? a w jakim sensie?:)
-

- Nowicjusz
09 cze 2010, 22:54
Czy osoby mające KIS 2011 mogą coś dla mnie sprawdzić? Niestety nie wiem czy to błąd czy u mnie się źle instaluje, ale w trayu nie mam opcji "safe run for applications" oraz w samym programie w dziale "safe run" również nie mam "safe run for applications" tylko safe run for websites oraz virtual keyboard.
-

- Specjalista
10 cze 2010, 6:29
MafiuPL pisze:Czy osoby mające KIS 2011 mogą coś dla mnie sprawdzić? Niestety nie wiem czy to błąd czy u mnie się źle instaluje, ale w trayu nie mam opcji "safe run for applications" oraz w samym programie w dziale "safe run" również nie mam "safe run for applications" tylko safe run for websites oraz virtual keyboard.
"safe run for applications" powinno być tu i tu.
Instalowałeś na pewno wersję Final?
-

- Nowicjusz
10 cze 2010, 10:31
Jestem pewien, że to Final. Pierwsza instalka była pobrana z dobreprogramy.pl, ale widząc, że brakuje tych safe runów odinstalowałem i pobrałem z kaspersky.com no, ale to niestety nic nie zmieniło.
Dodam, że mam system Win 7 x64 no, ale z tego co wyczytałem to safe runy nie działają tylko pod Win XP x64.
-

- Nowicjusz
10 cze 2010, 11:15
MafiuPL pisze:Dodam, że mam system Win 7 x64 no, ale...
No właśnie. 64-bitowy system operacyjny, nie ważne czy XP, czy 7. Safe Run for applications nie ma i u mnie (Win 7 64-bit). Jeśli wejdziesz na dobreprogramy i tam na stronkę, z której można pobrać KIS, to zobaczysz na screenach, że panowie z dobrychprogramów.pl także testowali KIS 2011 na systemie 64-bitowym, bo także nie mają safe run dla aplikacji
-

- Nowicjusz
10 cze 2010, 12:27
Ahhh czyli support na stronie Kaspersky się myli po prostu.
Zajrzyjcie: http://support.kaspersky.com/kis2011/se ... =208281968
Zacytuję wykrzyknik na dole artykułu: "Safe Run is not available on computers running Microsoft Windows XP x64."
Więc to mnie po prostu zmyliło. Sądziłem, że na Vista oraz 7 x64 już to działa.
-

- Nowicjusz
10 cze 2010, 12:43
Być może zapomnieli dopisać Win7/Vista 
Z forum kaspersky'ego:
The functionality of certain applications launched on computers running Microsoft Windows Vista x64 and Microsoft Windows 7 x64 is limited when operating in the safe environment. If such applications are started, the corresponding message is displayed on screen if you have enabled notifications of the Application functionality is limited in safe mode event. In addition, Safe Run for Applications is completely inaccessible.
-

- Specjalista
-

- Nowicjusz
20 cze 2010, 17:11
I jak wiadomo cos na temat wydania polskiej wersji kisa2011?? kiedy premiera,bo za 15 dni konczy mi sie licencja na kis2009, a od razu przeskoczyłbym na kisa 2011 w wersji pl
PS. jaki adres tego forum
-

- Specjalista
20 cze 2010, 17:57
Pewnie przy wydawaniu KIS2011 CF1 będzie PL.
Nie ma problemu. Przedłuż normalnie na KIS2010 .736 PL, jak wyjdzie KIS2011PL (CF1), to ściągniesz instalkę i serial zatrybi ;P
-

- Nowicjusz
22 cze 2010, 15:52
a sie zapytam jeszcze o sporo roznice cen na allegro i poprzez kaspersky.pl
z czego to wynika.
znalazłem na allegro kilka aukcji z wersja box KIS2009, z mozliowscia akualizacji do 2010 za 49zł.
http://allegro.pl/item1078971223_kasper ... obile.html
Koles pisze ze licencja jest angielska (dystrybucja angielska), czy bedzie ona działac na polskim kis2010 (ver463 i 736) na obydwu wersjach czy na 463 czy na zadnym polskim kisie. i jeszcze jedno jak bedzie jak cos wygladac z kis2011 z polskim interfejsem??
-

- Nowicjusz
22 cze 2010, 16:13
Eru pisze:Zapewne będzie działać z KIS 2010 ale wersją polską 463

a czy znaczaca jest roznica miedzy 463 a 736, poza tym ze ta druga wspołpracuje z win7.
i jeszcze jedna jak wyglada sytuacja z upgradem wlasnie klucza z kis2009 na kis2011(ver angielska/polską-jak bedzie).
-

- Nowicjusz
22 cze 2010, 16:44
Nie ma znaczącej różnicy, poza tym że .736 działa na Win 7, a .463 niekoniecznie.
Z kis 2009 przejdziesz bez problemu na kis 2011, ale jeśli licencja angielska, to raczej na polskiej nie zadziała. No chyba, że Kaspersky coś z tym zrobił, bo ja swego czasu poz zakupie licencji angielskiej na allegro, nie mogłem jej używać z kis 2010 PL (.736), ale na 0.463 PL działała, podobnie jak i na 0.736 ENG...
-

- Dyskutant
22 cze 2010, 18:22
kamaz222 pisze:Eru pisze:Zapewne będzie działać z KIS 2010 ale wersją polską 463

a czy znaczaca jest roznica miedzy 463 a 736, poza tym ze ta druga wspołpracuje z win7.
i jeszcze jedna jak wyglada sytuacja z upgradem wlasnie klucza z kis2009 na kis2011(ver angielska/polską-jak bedzie).
Moja rada: Nawet nie kombinuj z kluczami z Allegro:)
-

- Specjalista
Wróć do Pakiety Internet Security