Panda Cloud Office Protection - ESD

Panda Cloud Office Protection - ESD
Cena od: 99.75 zł netto (122.69 brutto)

Panda Cloud Office Protection jest przyjaznym rozwiązaniem zapewniającym kompletną ochronę komputerów mobilnych, stacji roboczych oraz serwerów prze... [czytaj więcej]

Kaspersky Anti-Virus 2012

Kaspersky Anti-Virus 2012
Cena od: 87.08 zł netto (107.11 brutto)

Kaspersky Anti-Virus 2012 stanowi podstawę systemu bezpieczeństwa Twojego komputer, która gwarantuje ochronę w czasie rzeczywistym przed najnowszym sz... [czytaj więcej]

BitDefender Antivirus PLUS 2012

BitDefender Antivirus PLUS 2012
Cena od: 72.44 zł netto (89.10 brutto)

Bitdefender Antivirus Plus 2012 zapewnia dyskretną ochronę przeciwko zagrożeniom takim jak wirusy, spyware i phishing. Oprogramowanie zawiera równie... [czytaj więcej]

Jaki router WiFi

Sprzęt komputerowy, dział tymczasowy.
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista
  • Reputacja: 21

Post 31 lip 2010, 22:23

Ten TP-Link jest bezapelacyjnie najlepiej wyposażony w tej cenie, i do tego ma bardzo dobre transfery nawet przez dwie ściany nie spada poniżej 10MB/s a to mi styka, więc zapewne padnie wybór na tego cudaka :)
Dzięki za pomoc ;)
COMODO Internet Security 2012
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista
  • Reputacja: -5

Post 31 lip 2010, 22:24

No to czekamy na recke :)
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 31 lip 2010, 22:57

Zdam relacje jak tylko się pofatyguje do Euro AGD bo mają tam dobrą cenę 199 , więc tyle co z allegro z przesyłką .
Jeszcze raz dzięki panowie za pomoc :)
Awatar użytkownika
AlohA
Amator
  • Reputacja: 0

Post 02 sie 2010, 20:41

Polecam mikrotika z jakąś dobrą kartą na mini pci .
Szczepionki na głupote żądu : TrueCrypt , TOR , Jabber , Firefox , GPG
Awatar użytkownika
adas22
  • Reputacja:

Post 09 sie 2010, 7:42

Awatar użytkownika
AlohA
Amator

Post 31 sie 2010, 0:06

Jak ktoś potrzebuje coś w miarę niedrogiego to Linksys WRT54GL z wgranym firmware DD-WRT albo openWRT , dużo lepiej działa niż z oryginalnym softem . 250 mW na wyjściu . Cena około 200
Szczepionki na głupote żądu : TrueCrypt , TOR , Jabber , Firefox , GPG
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 31 sie 2010, 1:24

@tommy504
No więc zakupiłem tego TP-Linka 1043 w świetnej cenie 160pln :)
Jak na razie sprawuje się wyśmienicie, w całym mieszkaniu zasięg 5 kresek(max) prędkości przez 2 ściany(ok 6 metrów) nic a nic nie spadają (70Mbit) .Ani razu nie rozłączył, a działa już 4 tydzień non stop.W swojej cenie bezapelacyjnie najlepszy router.Zaktualizowałem oprogramowanie i jak znajde chwile czasu to przetestuje prędkości USB bo to była tego routera bolączka na starym sofcie.
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista

Post 31 sie 2010, 6:39

No to fajno :)
Awatar użytkownika
martinez2006
Dyskutant
  • Reputacja: 10

Post 31 sie 2010, 15:01

Ja posiadam router Linksysa i nie narzekam :)
avast! Internet Security 6 + Malwarebytes' Anti-Malware
Obrazek
Awatar użytkownika
buri
Użytkownik

Post 04 paź 2010, 16:41

Witam,
odświeżam trochę temat bo tez stoję przed wyborem router DSL. Internet to Ghnet 40/10 Mbit, a całość będzie dzielona na 5 komputerów po wi-fi. Nie liczę na full prędkość po wi-fi dla jednej osoby, ale chciałbym by wyglądało to przyzwoicie. Każdy ma starszego laptopa z kartą w standard G. Router ma zapewnieć dobry zasięg w mieszkaniu do 2 ścian ma się przebijać.

Teraz najtrudniejszy warunek ... cena ma być tanio, gdyż wszystkie osoby to studenci co przeszli na mieszkanie i już trochę zostało włożone kasy :/ Patrzyłem to wszędzie polecane są TP-Link, więc taki prosty model TP-LINK TL-WR740N spełni oczekiwania? Czy jednak trza wyłożyć więcej.

Oczywiście WPA2 i reszta podstawowych zabezpieczeń musi być ... bo pomyślcie skąd mam internet ;)

Pozdrawiam
Debian Testing/Stable/Sid x64 Xface
Windows 7 Pro x86 + SS Premium + EMET + router z firewall
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista

Post 04 paź 2010, 17:27

No to podobnie, tylko tobie nie jest potrzebny modem-router(wifi), tylko sam router(wifi): http://www.tp-link.com/products/product ... ass=router

Wszystko to jest taniocha, zalezy co konkretnie potrzebujecie. Z końcówką G to te dla was :)

Po co wam WPA? i inne szyfrowania? Wystarczy zblokować IP LAN(wifi)+MAC i ukryć BSSID. Któż tam was będzie podsłuchiwał? :) Tylko sobie nerwów narobicie tym szyfrowaniem, bo raz chodzi, a raz nie.
Awatar użytkownika
Hegelek
Nowicjusz

Post 04 paź 2010, 23:57

Witam.

Ostatnio robiłem sieć u babci (też studenci, chociaż mniej, a i łącze inne) ;]. Polecam Airlive'a Wl1600GL. Najtańsze tomato na rynku - do domowych zastosowań nie znajdziesz nic lepszego w tej cenie. Do tego tomato raf i nic więcej do szczęścia nie trzeba. Możliwość ograniczenia łącza, arp binding i pare innych funkcji :cool: . Trochę gorzej może być z wifi... nie wiem dokładnie jak mocną antene ma ten ovislink, ale cudów się nie spodziewam, chociaż ponoć nie jest źle. Antenkę jednak można zmienić, a fajny routerek (lepszy nawet od linksysów wrt54gl - szybszy proc) zostanie :).
Awatar użytkownika
buri
Użytkownik

Post 13 lis 2011, 11:18

WPA2? nie potrzebne, nie przesadzaj teraz tyle programów na wyklikanie, że lepiej uważać :/
Kto? To jest blokowisko, pełno routerów i zawsze ktoś się skusi.

Popatrzę bo widzę, że te tanie TP-Link mają to czego od nich oczekuje :)

Utwierdziles mnie tylko w wyborze, dziękuje.
Debian Testing/Stable/Sid x64 Xface
Windows 7 Pro x86 + SS Premium + EMET + router z firewall
Poprzednia

Wróć do Sprzęt komputerowy