Jaki pakiet zabezpieczeń wybrać?

Tutaj możesz zapytać o najlepsze rozwiązanie do Twojego komputera.
Regulamin forum
Prosząc o pomoc w doborze odpowiedniego zestawu, użytkownik jest zobowiązany do wypełnienia wzoru tematu i podania następujących danych:
- posiadany system operacyjny
- zastosowanie komputera
- specyfikacja komputera (opcjonalnie)

Tematy bez wypełnionego wzorca będą usuwane.
Awatar użytkownika
severus
Nowicjusz

Post 09 cze 2011, 14:58

Był restart i dalej to samo. Czekam już pól godziny i stoi na tym pliku.
Screen: Obrazek
Co więcej procesy oa można po prostu zabić - to daje do myślenia..
Awatar użytkownika
buri
Użytkownik

Post 09 cze 2011, 15:22

Weź go usuń i spróbuj bez niego, skrót zawsze można odtworzyć.
Awatar użytkownika
severus
Nowicjusz

Post 09 cze 2011, 15:31

Po usunięciu staje na ie.lnk, jak usunę, to znowu na innym skrócie. No to lipa, puki co instaluje cis.
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 09 cze 2011, 15:37

Czekaj, bo mało rozumiem...na każdym skrócie z Menu Start się zacina? A czemuż do cholery? Weź przed instalacją OA wyczyść kompa CCleanerem, potem Glary Utilities - Moduły/Naprawa skrótów wybierz najpierw domyślne czyszczenie z Menu Start i pulpit, a potem drugi raz zaznacz wszystkie dyski i raz jeszcze wyczyść...u mnie pomagało. Kurde nie mam innego pomysłu, choć przycinanie kreatora na *.lnk to znany z różnych forum mankament OA.
Awatar użytkownika
severus
Nowicjusz

Post 09 cze 2011, 15:51

tak, na każdym. Przy czym nie są to błędne skróty.
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 09 cze 2011, 16:33

Ok:
1. Usuń OA programem Revo Uninstaller w trybie zaawansowanym. Usuń wszystkie pozostałości, które znajdzie.
2. Przeczyść komputer programem Ccleaner (rejestr też) i Glary Utilites
3. Zainstaluj ponownie. Wyłącz przedtem najlepiej wszystkie programy.
Awatar użytkownika
morphiusz
Mentor
Mentor

Post 09 cze 2011, 16:38

Oj.. jak ja odinstalowywałem OA Revo to później internet nie chciał wstać.
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 09 cze 2011, 16:40

Morphiusz, jakim cudem? :P
Awatar użytkownika
marsellus
Dyskutant

Post 09 cze 2011, 18:24

Ja bym nie polecał odinstalowywania softu zabezpieczającego programami typu uninstaller. Tak jak pisze morphiusz potem bardzo często zdarzają się kłopoty (po prostu usuwają za dużo :P ).
Najlepiej używać programów od producenta lub odinstalowywać w trybie awaryjnym.
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 09 cze 2011, 18:28

Ech, ja od zawsze używam Revo do odinstalowywani wszystkiego i nie mam żadnych problemów.
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista

Post 09 cze 2011, 22:46

Dobrze wnioskuję po słowach "lenovo", że autor postu ma laptopa/notebooka?
To też trzeba wziąć pod uwagę, żeby go nie zamulić, chyba że masz zestaw petardę :)
Awatar użytkownika
tachion
Malware hunter
Malware hunter

Post 09 cze 2011, 22:57

ja normalnie odinstalowywalem i to nie raz OA i sie tez net posypal dokladnie sterownik karty sieciowej
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 10 cze 2011, 8:01

Też raczej nie zalecam używania uniwersalnych uninstalerów do usuwania zabezpieczeń. Nie ma reguły, że zadziałają poprawnie...na tym samym komputerze raz się uda, a raz nie. Poza tym nie jestem przekonany czy dają radę z wyłączaniem wszystkich usług, czy usuwanie plików z integrowanych z systemem a tak w większości zabezpieczenia się instalują. Znane są przypadki błędów systemowych, odcinania sieci, niemożności usunięcia jakiś zablokowanych plików czy wpisów w rejestrze. Jak się tylko da to najlepiej dedykowanym narzędziem albo unistalerem zabezpieczenia i to w trybie awaryjnym.
Co do tego przypadku z OA u Severusa...skoro to laptok z oprogramowaniem producenta, które w większości jest tak naprawdę niepotrzebne, to może spróbować zdiagnozować go za pomocą SlimComputer i ewentualnie potem coś wyciąć
viewtopic.php?f=50&t=4093
Awatar użytkownika
severus
Nowicjusz

Post 10 cze 2011, 8:21

Owszem, mam lapka, lecz system jest czysty, bez crapware'u, stawiany od nowa. Config:
Procesor: C2D t6600 2,2 Ghz
Ram: 3 GB DDR3
dysk: 320 5400 RPM
Grafika: GF G210M 512 MB
Awatar użytkownika
tommy504
Specjalista

Post 10 cze 2011, 8:38

Jak czysty system, to zainstaluj sobie wszystkie swoje tam programy i zrób backup/obraz dysku i sobie przetestuj różne AV/IS + jak chcesz osłony dodatkowe typu SS, MBAM i wtedy będziesz wiedział najlepiej.
Na moim lapku (ale używa kobita) jest Kaspersky PURE (PL) i to się sprawuje bardzo dobrze na laptopach, dużo lżejszy jest niż KAV/KIS 2011/2012.
Mówię, potestuj i wybierz samemu :)
Awatar użytkownika
severus
Nowicjusz

Post 10 cze 2011, 8:40

Puki co testuję cis. Zobaczę jak będzie chodził.
Poprzednia

Wróć do Dobór zestawu