Tematy związane z aplikacjami pracującymi pod kontrolą systemów Linux / Unix.
-
- Nowicjusz
08 kwie 2011, 15:26
ja wybrałem Ubuntu 10.10 i po sposzczeniu jest ok a nawet bardziej:P
wszystko jest jasne i czytelne
-

- Użytkownik
08 kwie 2011, 15:53
Linux Mint Reminx PL, Ubuntu Remix PL (remix dla początkującego będzie lepszy, język ojczysty, kodeki,flash itp. na start), a z drugiej strony OpenSUSE. Oczywiście pierwsze uruchamiania z LiveCD aby zapoznać się z zasadami działania systemu.
Nie widziałem tego tematu wcześniej, a szkoda.
-

- Nowicjusz
08 kwie 2011, 17:40
Dopoki nie nastapi globalna reklama zachecajaca szerokie grono uzytkownikow o korzysciach jakie daje przejscie z Microsoft Windows na Linux bedzie bardzo trudno przebic sie Linuxom do poziomu chocby 20%.
-

- Nowicjusz
08 kwie 2011, 18:03
Eugeniusz,
Linux to nie jest alternatywa. Wiaze sie to z tym, ze producenci appow nie przywiazuja uwagi (lub w bardzo malym stopniu przywiazuja) do Linuxa i tylko niektore producty sa nan dostepne. Dopoki nie bedzie wszystkich appow dostepnych na obie platformy nie mozna mowic o alternatywie.
-

- Użytkownik
13 lis 2011, 12:36
lukasamd pisze:Ja czekam na nowe Ubuntu. Zmieniony interfejs bardzo mi się podoba, przez co chyba już sobie podaruję Minta

Aha, wiem, mogę przecież sam dorzucić... ale czy chce mi się w to bawić?
Mint zostaje przy klasycznym, ale będzie można się przełączyć na nowe z tego co czytałem. Ja przechodzę na inne środowisko bo mam sporo planów jak samemu sobie spersonalizować wygląd pod siebie. Ja jeszcze czekam tak do wydania 3.2 gnome aby naprawili to czego nie zdążyli oraz by nic mi nie przeszkadzało w testowaniu.
Wróć do Linux / Unix