andrzej76 pisze:wersja Free - nic nie chroni, zwyczajna beznadziejna atrapa i tyle... Moja wersja się sprawdziła i pokryła z wersją Zorda - dziurawy jak ser szwajcarski i puszcza wszystko... nie radzę tego instalować, szkoda zachodu, zwyczajny bubel.
Edit; Za taką oszukańczą politykę w wersji free,( kompletne zero ochrony) faktycznie, powinni go rozdawać w wersji Pro za darmo i dokładać jeszcze kasiorę, za szkody poniesione w wyniku użytkowania wersji darmowej.( za tzw. format)
jeszcze jak rozmawiałem z władzą na początku roku to usłyszałem hasła typu: "oj będą wielkie zmiany" no i chyba są ale nie w tą stronę
pytam na jakiej podstawie forumowy HEAD OF AV'S TESTS określa GW mianem bubla etc.? na podstawie jednej, nazwijmy to wpadki? pomijam to, że jak pokazał Meir problem dotyczy wersji free. nie jestem specjalistą jeśli chodzi o umowy licencyjne ale logiczne jest chyba to, że korzystając z wersji free nikt nie musi dać Ci żadnej gwarancji a co więcej na pewno zostawili sobie tylne drzwi dodając wpis typu: "wersję free używasz na własne ryzyko". poza tym w wersjach darmowych gdzie obok dostępne są wersje płatne występują utrudnienia z supportem etc. dla przykładu podam choćby polski SpyShelter gdzie na zakładce download jest wyraźnie napisane, że pomoc techniczna nie jest dołączona do zakupu a czas odpowiedzi nie jest gwarantowany także drogie panie nie róbmy jaj.używam geswall od 2 lat bez przerw. najpierw używałem wersji Free a następnie Pro. nigdy nic nie złapałem. nie jestem fanboyem tego programu uważam jednak, że pełni swoją funkcję doskonale i jest elastyczniejszy od DW