Inne spojrzenie na temat zabezpieczenia systemu.
-

lunaticdreams
17 mar 2009, 12:41
Geswall z tego co oglądałem jest alternatywą dla defensewalla
dziła na podobnych zasadach i w dodatku jest też wersja free
tu macie filmik z testu
http://video.google.ca/videosearch?q=ge ... mb=0&aq=f#
-

lunaticdreams
18 mar 2009, 12:04
Jeszcze tego nie testowałem ale po obejrzeniu tego filmiku jestem jak najbardziej za,musi to być świetny soft może nawet lepszy od defensewalla
-

- Dyskutant
18 mar 2009, 12:39
Zainstalowałem i wszystko ładnie pięknie tylko, że jak uruchamiam np. przeglądarkę to to okienko z pytaniem czy wyizolować aplikację znika tak szybko, że nie mogę nic zrobić, a na dodatek uznaje, że nie należy wyizolować, czy ktoś ma pomysł co z tym fantem zrobić>, wersja 2.8.3.
OK rada dla tych którzy chcieliby odinstalować Geswall, róbcie to w trybie awaryjnym, ja zrobiłem inaczej i nie mogłem się pozbyć tej aplikacji za nic, na szczęście miałem dzisiejszy obraz dysku to przywróciłem i mam spokój.
-

lunaticdreams
19 mar 2009, 16:13
Gnome jak tam testy Geswalla?
-

lunaticdreams
20 mar 2009, 11:42
to dziwne ja wczoraj z ciekawości zainstalowałem Geswalla i wyinstalowałem bezproblemowo(chciałem sprawdzić czy będzie ten problem co u ciebie)
Może dlatego że wyinstalowałem za pomoc ą REVO UNINSTALLER
-

- Dyskutant
20 mar 2009, 11:48
Też odinstalowywałem go za pomocą Revo (a jaki masz system, bo u mnie Vista więc może dlatego) i nie udało się, cóż może coś sknociłem.
No a tak poza tym był ten błąd czy nie?
-

lunaticdreams
20 mar 2009, 12:02
ja mam xp home i soft smigał aż miło,nie miałem zastrzeżen
-

- Użytkownik
23 mar 2009, 2:00
Zastanawiam się nad instalacją tego darmowego Geswalla i tak sobie myślę czy aby konfiguracja tego softu nie nastręcza problemów no i czy mogłoby to u mnie bezproblemowo śmigać razem z Online Armor Free.
-

lunaticdreams
23 mar 2009, 12:25
Program jest świetny,Mogę go polecić z całą odpowiedzialnością,ale jest jedno "ALE"wersja free nie posiada paru opcji
tu możesz zobaczyć jakich
http://www.gentlesecurity.com/professional.html
ja jadę na pro na razie trial jak się skończy to z triala robi się wersja free.
Myslałem nad skopiowaniem całej bazy bezpiecznych aplikacji itd które są w pro i wklejeniu jej do free ale to jak mi się trial skończy,ewentualnie przyblokuję mu datę aby dłużej na pro pośmigać.
-

- Specjalista
23 mar 2009, 14:41
A coś przy nim ustawiałeś czy jedziesz na domyślnym ustawieniach??
-

lunaticdreams
23 mar 2009, 14:56
Jak na razie domyslne ustawienia,program posiada update baz bezpiecznych aplikacji i list oczywiście w wersji pro,w wersji free musiałbyś tworzyć je ręcznie.Na początku myśłałem że skomplikowany jest ten soft ale jednak nie.
Polecam obejrzenie TEGO FILMIKU bo dużo tłumaczy
http://video.google.ca/videosearch?q=ge ... mb=0&aq=f#
-

- Specjalista
23 mar 2009, 16:52
OK dzięki
-

- Użytkownik
23 mar 2009, 17:21
Tak. Mam system plików FAT32 i zdaje się że o to właśnie chodzi.
Dosłowne tłumaczenie tego co jest na pierwszym screenie brzmi mniej więcej: " Do instalacji (w domyśle programu) wymagany jest system plików NTFS".
-

- Specjalista
23 mar 2009, 17:22
tak o to po prostu program ten nie obsługuje tego typu plików!
Wróć do Programy typu: HIPS, SandBox