O wszystkim i o niczym ;-)
-

- Amator
22 lis 2011, 19:53
Lucasamd, robisz bardzo ładne zdjęcia, do tego dobrałeś bardzo dobrą muzę.
Mateusxzz, Twoje zdjęcia też są ładne.
Ichito, Twoje zdjęcia też są fajne, najładniejsze jest zdjęcie maków.
Amatorsko robię zdjęcia, przeważnie moim kotom, mojej Mamie, kwiatom. Powinnam wyjść z aparatem na miasto i trochę popstrykać...
Oto kilka moich starych zdjęć:

Jak widać, jestem amatorem.
-

- Amator
23 lis 2011, 21:52
Mój slideshow z wędrówek:
http://www.youtube.com/watch?v=po9x2yD-9_E
-

- Mentor

20 gru 2011, 17:18
Aparat to kwestia drugorzędna. Dobre zdjęcie można zrobic nawet pudełkiem po zapałkach (z dziurką i klisza w środku) można też zrobić kompletnie pozbawione piękna zdjęcie najdroższą na rynku lustrzanką. Liczy się dobre oko, zmysł estetyczny, pomysł na zdjęcie - które ma być obrazem chwili naszkicowanym grą światło-cienia, obrazem który dla innych w okół nas może być niezauważalny z prostej przyczyny - innego patrzenia/kąta/punktu odniesienia...
Nie sposób nie posłużyć się tutaj pewną anegdotą o kucharzu i fotografie:
K: Kucharz, F: Fotograf
'K: "znam pana zdjęcia, naprawdę niesamowite, podziwiam je od dawna ...musi mieć pan dobry aparat"
F: milczy, zjadł spokojnie i mówi do kucharza, " bardzo smaczne, musi mieć pan dobre garnki "
... taka jest prawda, a potwierdza to zrealizowany niedawno filmik o Warszawie za 500 tys. zł. Autorzy chwalili się rozpisując sie o technikach jakie przy jego kręceniu zostały użyte, HD Blueboxy, etc, etc... ale co z tego w zestawieniu z innym filmikiem którego budżet był o ponad 10 razy mniejszy - ten ultra wypasiony wypada wręcz tragicznie. Obejrzyjcie sobie sami reklame HTC Detour wg. mnie o niebo lepsza od tego drogiego gniota
-

- Moderator

Wróć do Pogaduchy