Fałszywe antywirusy rozsyłane na forach

Wszelkie inne tematy związane z bezpieczeństwem komputerowym.
Awatar użytkownika
marek_arcabit
Amator
  • Posty: 66

Post 11 lut 2010, 17:37

Awatar użytkownika
Meir
Ekspert
  • Posty: 2513

Post 11 lut 2010, 17:38

Koobface...mój ulubieniec:P...Norton go wykrywa...
Awatar użytkownika
lunaticdreams

Post 11 lut 2010, 17:38

Ciekawe ciekawe:)
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista
  • Posty: 2080

Post 11 lut 2010, 17:40

Kobbface każdy Av wykrywa, tylko odmian tego szkodnika z tej rodzinny są tysiące więc nie wiem czy wszystkie jakie są wykrywa;)
Awatar użytkownika
krzysiekx
Użytkownik
  • Posty: 540

Post 11 lut 2010, 22:29

marek_arcabit ja tam nigdy takich maili nie czytam ;) Na mojej spamskrzynce (GMail) nie ma żadnego nowego maila o takiej treści. A jak już jesteśmy w tym temacie to kiedyś pogrywałem w World of Warcraft, na prywatnych serverach ofc, nigdy na oficjalnym. A teraz cały czas na oba (!) maile przychodzą mi wiadomości z blizzarda o moim domniemanym koncie którego nigdy u nich nie zakładałem.
Awatar użytkownika
prz3m3k
Dyskutant
  • Posty: 239

Post 12 lut 2010, 1:23

krzysiekx pisze:marek_arcabit ja tam nigdy takich maili nie czytam ;) Na mojej spamskrzynce (GMail) nie ma żadnego nowego maila o takiej treści. A jak już jesteśmy w tym temacie to kiedyś pogrywałem w World of Warcraft, na prywatnych serverach ofc, nigdy na oficjalnym. A teraz cały czas na oba (!) maile przychodzą mi wiadomości z blizzarda o moim domniemanym koncie którego nigdy u nich nie zakładałem.


Zakładałeś konto na Curse.com?
Tak btw. Gra na priv serwerach to jakieś nieporozumienie:)
Awatar użytkownika
krzysiekx
Użytkownik
  • Posty: 540

Post 12 lut 2010, 7:20

Nie, z curse bodajże tylko addony brałem, nie przypominam sobie abym kiedykolwiek zakładał tam konto ;)

Przed chwilą otworzyłem sobie takiego maila żeby zobaczyć co w nim ciekawego. Patrzę a tam informacje o tym, że nie przestrzegałem kilku punktów regulaminu i zostanie przeprowadzone śledztwo - a na dole informacja z spreparowanym na moje oko linkiem do logowania. Jacyś złodzieje kont. Gdy chciałem sobie tą wiadomość to wyskoczył mi na czerwono napis Ostrzeżenie: Nadawcą tej wiadomości może być w rzeczywistości inna osoba niż ta, która została podana. Wystrzegaj się korzystania z linków przesłanych w tej wiadomości lub udostępniania nadawcy informacji osobistych. Dowiedz się więcej. W większości tych maili w któych ktoś się podszywa pod blizzarda chcą wyłudzić dane do mojego domniemanego konta. Można to gdzieś zgłosić?
Awatar użytkownika
prz3m3k
Dyskutant
  • Posty: 239

Post 13 lut 2010, 14:22

Chyba tylko do Blizzarda. Tak na przyszłość... nawet nie otwieraj takich maili:)
Awatar użytkownika
krzysiekx
Użytkownik
  • Posty: 540

Post 13 lis 2011, 12:11

Nigdy nie otwieram takich rzeczy, tylko teraz tak do sprawdzenia co w sumie się tam czai ;)

Wróć do Inne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający ten temat: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość