F-Secure Client Security 9.30 Beta build 345 Beta

Kompletne pakiety zabezpieczające system
Awatar użytkownika
Street
Dyskutant

Post 01 lut 2012, 14:49

Witam wszystkich:)

Rozumiem że najnowsza stabilna wersja to F-Secure Client Security 9.30 build 381 tak? A co do bety 9.31 build 113 (Release Candidate 2) testował już ją ktoś? Jak się zachowuje? Mam również pytanie czy FS CS rzeczywiście jest lepszy od zwykłego IS2012? Gdy porównywałem interfejs programów zdawało się, że IS był bardziej dopracowany, np w CS 9.30 w zakładce status nie widzę "przełączników" i opcji tak jak na tym obrazku posiada IS2012:
http://www.security-faqs.com/wp-content ... creen1.png
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 01 lut 2012, 16:42

Nie wiem Bardok jakiej wersji używasz , ale wystarczy trochę pogrzebać w programie jaki problem ?
Tu masz miejsce włączenia skanowania ruchu web w wersji 2008.Analogicznie będzie w innych wersjach, tych nowszych .
Obrazek

Dodano: 01 lut 2012, 15:42

Street pisze:Witam wszystkich:)

Rozumiem że najnowsza stabilna wersja to F-Secure Client Security 9.30 build 381 tak? A co do bety 9.31 build 113 (Release Candidate 2) testował już ją ktoś? Jak się zachowuje? Mam również pytanie czy FS CS rzeczywiście jest lepszy od zwykłego IS2012? Gdy porównywałem interfejs programów zdawało się, że IS był bardziej dopracowany, np w CS 9.30 w zakładce status nie widzę "przełączników" i opcji tak jak na tym obrazku posiada IS2012:
http://www.security-faqs.com/wp-content ... creen1.png

F-Secure Client Security to wersja korporacyjna , nie jest lepsza tylko bardziej stabilna i dopracowana , bo w zasadzie jest to wersja IS 2011 ,a nie aktualna 2012 ,więc technologicznie jest starsza.
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 01 lut 2012, 16:50

Stabilna wersja to chyba jest o numerku 9.20 . A co do skanera www (http to w nowych wersjach zwykłych nie ma,wszystko opiera się na toolbarach i ochronie rezydentnej dopiero.)Zaaplikowałem do bety fsecure CS i sprawdzę ten skaner http który znajduje się tam...
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 01 lut 2012, 16:55

Niemożliwe że nie ma skanera web , bo jesli f-secure CS aktualny to posiada , to znaczy że wersja IS też to ma.Kamil też chyba F-secure używa to niech podpowie jak to wygląda , bo ja tego nie używam, a na pamięć nie jestem w stanie podać Ci ścieżki ustawień.
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 01 lut 2012, 17:23

Bylem użytkownikiem 2011, przez cały okres betatesów sprawdziłem każda wersje 2012 is oraz produkt finalny.Jeśli te pakiety mają ochronę www działającą na innych przeglądarkach niż te które działają z toolbarami, to znaczy że coś ze mną "nie teges" i idę na emeryturę;p (w tej dziedzinie).
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 01 lut 2012, 17:28

Zaraz zainstaluje maszynę virtualną i tego FIS 2012 bo nie chce mi się wierzyć ;)

Nawet na screenie widać że jest ochrona sieci .
Obrazek
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 01 lut 2012, 17:31

W client security tak ale dla zwykłych użytkowników fsecure 2012 nie ma : )
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 01 lut 2012, 17:34

Wiesz, spierać nadal się nie będę , bo nie instalowałem wersji 2012 , ale aż nie mogę uwierzyć że okroili wersję IS w stosunku do CS.Instaluje sysytem na VM i zaraz polukam :)
Awatar użytkownika
Street
Dyskutant

Post 01 lut 2012, 17:58

Jeśli chodzi o ochronę www to toolbar działa mi tylko pod IE. Mam również zainstalowane comodo dragon w którym FS CS9.30 b381 nie próbował niczego instalować oraz Firefox 10 którm plugin FS "Browsing Protection 1.10" jest niekompatybilny jak na razie. Mam również zainstalowany dodatek "add-on compatibility reporter" który w tym przypadku nie rozwiązał problemu z kompatybilnością niestety.. Nie wiem jak sie ma sprawa do bety 9.31rc2 oraz IS2012 ale na tym CS9.30 tak to wygląda:)
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 01 lut 2012, 18:01

Ochrona www(skanowanie ruchu http), a toolbar( reputacja stron) to dwie odrębne sprawy, osłona www działa z każdą przeglądarką.
Awatar użytkownika
kamil10506
Ekspert

Post 01 lut 2012, 18:04

facecik pisze:Wiesz, spierać nadal się nie będę , bo nie instalowałem wersji 2012 , ale aż nie mogę uwierzyć że okroili wersję IS w stosunku do CS.Instaluje sysytem na VM i zaraz polukam :)

Naprawdę okroili :( I to mnie bardzo... boli :), bo nawet na Chrom'ie nie ma ochrony.
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant

Post 01 lut 2012, 18:12

Ja tylko dopowiem że jeżeli zapora była ustawiona na dom, nie można było pobierać przez µTorrent. Pomagała zmiana na czas pobierania ustawienie zapory na biuro.
Awatar użytkownika
Street
Dyskutant

Post 01 lut 2012, 18:16

U mnie dodatkowo jeśli zapora jest ustawiona na dom to nie działa comodo dragon :P
Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 01 lut 2012, 18:57

bardok206 pisze:W client security tak ale dla zwykłych użytkowników fsecure 2012 nie ma : )

Bardok, zwracam honor , aż uwierzyć nie mogę, że w wersji 2012 nie ma już ochrony www , bardzo dziwne, bo f-secure znam już od ponad 10 lat i zawsze ta ochrona była.
Ciekawe czy jak wprowadzą nowy silnik do wersji CS to też wykastrują ochronę www.W sumie ta ochrona w dość zauważalny sposób spowalniała wczytywanie stron.
No ale tak czy siak, to dziwny sposób rozwoju tego programu.
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant

Post 06 lut 2012, 12:18

Jedyne co mnie powstrzymywało przed instalacją F-Secure to to że Norton posiadał Sejf tożsamości. Teraz jest już możliwość instalacji Norton Identity Safe. Korzystniej (bezpieczniej) jest zostawić ustawienia z F-Secure i z Nortona tylko sejf ( bez Safe Web) czy odwrotnie, zostawić Nortona a ochronę stron z F-Secure wyłączyć. Która opcja jest lepsza jeśli chodzi o ochronę?
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 06 lut 2012, 12:31

Nie pwoiem ci dokładnie bo jeszcze czekam na przyjecie aplikacji do bety w cs. Ale sprobuj też np połączenia fesucure + ide...safe.. beta.Może na przyszłość będzie to dobre rozwiązanie. (tu masz sejf +safeweb).
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant

Post 06 lut 2012, 15:12

Awatar użytkownika
facecik
Specjalista

Post 29 lut 2012, 0:24

F-Secure Client Security 9.31 RTM
DOWNLOAD

Lista zmian:
What's new in F-Secure Client Security 9.31 Build 118 RTM:
February 15th, 2012

New features and enhancements:
· Device Control – this feature allows you to disable and enable hardware devices on client computers (a single device or a class or subclass of devices) from Policy Manager Console.

Fixed issues:
· The “Configure communication with Policy Manager Server” page in Policy Manager Console installation wizard is not localized.
· Copyright year in Manual Scan reports is not actual.
· F-Secure Client Security Microsoft NAP plug-in remains on the client host after uninstalling Client Security through Policy Manager Console.
· Mistakes in Japanese localization (CTS-82850).
· The Microsoft NAP plug-in requirement “Maximum number of days since the last connection to Policy Manager Server” is not working in F-Secure Client Security (CTS-82866).
· "AusweisApp" (a tool for online identification of German passports) is blocked when an F-Secure product is installed (CTS-81395).
· Size of the FSMA working set increases constantly (CTS-78978).
· Firewall Daemon Shutdown issue (CTS-83258).
· “Unload and continue with current firewall profile” option in F-Icon menu turns F-Secure firewall off (CTS-83308).
· “Force restart without asking the user to save open documents” checkbox in “Select restart options” window of Installation Wizard in Policy Manager Consol doesn’t work as expected on Vista and Windows 7 (CTS-81750)
· F-Secure Automatic Update Agent "connection failed" or 'server error" issues. (CTS-83767)
· Obsolete Browsing Protection update handler with a known crash bug. (CTS-84034)
· Fsnapsha.exe high memory consumption. (CTS-83242)
Awatar użytkownika
niniveh
Nowicjusz

Post 04 mar 2012, 18:41

Czyli teraz można kontrolować urządzenia peryferyjne z poziomu konsoli? Moim zdaniem wielki krok naprzód.
Poprzednia

Wróć do Pakiety Internet Security