F-secure 2012 wersja finalna

Kompletne pakiety zabezpieczające system
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 25 paź 2011, 12:29

Dosępna jest finalna wersja produktów f-secure 2012

Według producenta wersja ta ma być jeszcze szybsza i wygodniejsza w użytkowaniu
Udoskonalono także DeepGuard4 technologie wykrywającą złośliwe oprogramowanie na podstawie zachowania
Dodano funkcje zabezpieczającą przed niechcianymi rachunkami za mobilny internet (tylko windows7)

Obrazek

download
F-Secure Internet Security 2012
http://download.sp.f-secure.com/SE/Reta ... LOBAL_.exe
F-Secure Antivirus 2012
http://download.sp.f-secure.com/SE/Reta ... LOBAL_.exe
Awatar użytkownika
ktostam
Redaktor
Redaktor

Post 25 paź 2011, 12:42

Świetnie! Więc pewnie niedługo można się spodziewać kluczy dla beta testerów :D
Awatar użytkownika
PascalHP
Specjalista

Post 25 paź 2011, 14:07

Jest inny interfejs w finalnej 2012. :P
Awatar użytkownika
PascalHP
Specjalista

Post 25 paź 2011, 14:18

Trzeba będzie przetestować, zawsze lubiłem produkty fińskiego producenta :P
Awatar użytkownika
marcan2
Nowicjusz

Post 25 paź 2011, 17:31

Świetny soft. A nie wiecie, czy przed instalacją wersji 2012 trzeba odinstalować 2011?
Awatar użytkownika
Waves97
Malware hunter
Malware hunter

Post 25 paź 2011, 17:45

Ze też nie wiedziałem o Tym temacie :facepalm:
Pobrałem 2011 - pisało 2012 , i z myślą że to lekka pomyłka zainstalowałem 2011. Aktualizuje się. Może po restarcie wrzuci 2012 ?
Awatar użytkownika
PascalHP
Specjalista

Post 25 paź 2011, 19:59

Z tego co zapewniali, wersja 2011 powinna automatycznie zaktualizować się do wersji 2012.
Awatar użytkownika
Waves97
Malware hunter
Malware hunter

Post 25 paź 2011, 21:35

Niestety nie doznałem. Pobrałem już IS 2012 z linków Zorda i jutro powinieniem dać linka do testu FISa 2012.
Awatar użytkownika
PascalHP
Specjalista

Post 02 gru 2011, 0:25

Dostałem dzisiaj powiadomienie od F-Secure, że udostępnili nową betę, która ma między innymi rozwiązać problemy z wyświetlaniem stron w Operze oraz stabilność przy pracy z Windows XP.
Hi,

After a few weeks' break to our normal release cycle, we will release a new Internet Security Technology Preview version to all our users today.

In this TP48 release we have fixes to several issues reported by our beta testers. For instance Opera browser users suffered from broken page layouts - this has now been fixed. We also found an issue which many Windows XP users reported: F-Secure Hoster DLL should not hang any more during the shutdown. List of these fixes can be found in the product release notes.

We have also new functionality in this version:

* Online Safety on Windows XP has new LSPv2, which improves stability and browsing experience for all XP users.
* Firefox 8 and Firefox 9 beta support for Online Safety
* New plugin handling for Firefox that improves the stability and browsing experience for all Firefox users.
* When upgrading from PSC9/IS2011 all Computer Security settings are now kept or migrated to suitable ones.
* One process removed (fsgk32st.exe, "F-Secure Gatekeeper Handler Starter") to improve the memory footprint.
* New F-Secure Support Tool that creates normal ZIPs and uses less CPU.

We would be very eager to hear your feedback about this version. Should you encounter any bugs, please create a bug report to us at https://beta.f-secure.com/ and remember to always include the F-Secure Support tool report with it.

This version will again come as an automatic upgrade to all the F-Secure Internet Security Technology Preview users.

You can find the Release Notes and product installer (needed only for new installations) in the Resources section at https://beta.f-secure.com/.

Kind regards,
F-Secure Beta Piloting Team
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant

Post 03 gru 2011, 9:15

Przed chwilą się tam zarejestrowałem, do tej bety, dostałem kluczyk ale żadnego linka do pobrania?
Edit: doszło na na pocztę: You have been selected to participate in the F-Secure Internet Security 2012 Beta project. Please log in to the beta site (link below) to accept this invitation and to get started.
Awatar użytkownika
alex1155
Dyskutant

Post 06 sty 2012, 14:53

Miałem problemy z wysyłaniem plikow na jakikolwiek serwer ftp przy tym programie. Firewall blokowal. Stał sie bardziej odczuwalny dla systemu niz 2011. Dużo lepsza ochrona Deepguard wyraznie polaczona w swym dzialaniu z firewallem. Zdecydowana czołówka jesli chodzi o wykrywalnosc(bitdefender+ wlasny silnik heurystyczny), choc brakuje piaskownicy i zaawansowanego Hipsa.
Nie do konca rozumiem istote laboratorium F secure SAS. Mozna tam wrzucac niewykryte pliki, sa szybko analizowane, otrzymuja odpowiednia etykietke np."infected",a i tak mija duzo czasu zanim program wykryje je z definicji. Dobra kontrola rodzicielska i ochrona www. Dobrze sprawuje sie na systemach 64bitowych , choc nie ma specjalnie przygotowanej wersji pod takie platformy.
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 06 sty 2012, 15:06

Co do sas mam podobne zdanie, zbieram się już od dłuższego czasu aby zrobić małą batalie na ich community , napisałem chyba z 4 maile do sas z pytaniem jak powinno działać laboratorium ( mimo wykrycia i zanalizowania zagrożenia to po np tygodniu zagrożenie na pc nie było wykrywane).Otrzymałem tickety i cisza; ]
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 06 sty 2012, 15:13

bo oni to do bitdefendera wysyłają i jak bd nie doda sygnaturki to f nie wykryje skanem deepguardem może jedynie zablokować
Awatar użytkownika
alex1155
Dyskutant

Post 06 sty 2012, 15:17

zord pisze:bo oni to do bitdefendera wysyłają i jak bd nie doda sygnaturki to f nie wykryje skanem deepguardem może jedynie zablokować
Tyle,że co to interesuje uzytkownika ,ktory ma na komputerze wirusa i oczekuje od firmy , ktorej zaplacil za licencje natychmiastowej reakcji. A jak dziala laboratorium bitdefendera to chyba wszyscy wiemy:D
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 07 sty 2012, 14:08

No to wychodzi na to, że użytkownik powinien wybrać produkt innej firmy i przed zakupem sprawdzić jak działa produkt którym jest zainteresowany :)
A tak bardziej na serio, w innych programach też to się zdarza. Wystarczy pobrać z malwares starsze paczki i zobaczyć, że co niektóre programy nadal nie wykrywają plików, ale nawet automatycznie ślą je do analizy bo coś im w nich nie pasuje.
Awatar użytkownika
yaslaw
Dyskutant

Post 07 sty 2012, 14:42

A mnie jednak dziwi kiepska reakcja ich laboratorium. Pamiętajcie iż F-secure oprócz silnika Bitdefendera zawiera również swój własny, wobec czego dodanie sygnatur w własnym silniku nie powinno stanowić problemu.
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 07 sty 2012, 14:51

yaslaw pisze:A mnie jednak dziwi kiepska reakcja ich laboratorium. Pamiętajcie iż F-secure oprócz silnika Bitdefendera zawiera również swój własny, wobec czego dodanie sygnatur w własnym silniku nie powinno stanowić problemu.
Dokładnie mam takie samo zdanie.
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 07 sty 2012, 14:52

własny silnik to silnik heurystyczny
jedyne co mogą zrobić to dodać zagrożenie do swojej chmury wtedy deepguard będzie blokował uruchomienie innej możliwości na wykrycie nie ma
Awatar użytkownika
alex1155
Dyskutant

Post 07 sty 2012, 15:06

zord pisze:własny silnik to silnik heurystyczny
jedyne co mogą zrobić to dodać zagrożenie do swojej chmury wtedy deepguard będzie blokował uruchomienie innej możliwości na wykrycie nie ma

To juz cos ,choc F secure zdażalo sie na paczkach posiadac inna defincję wirusa niż bit,ale fakt faktem bardzo rzadko.
Awatar użytkownika
yaslaw
Dyskutant

Post 07 sty 2012, 15:16

F-secure używa z tego co pamiętam własnego silnika który zawiera sygnatury generyczne "(....) Hydra is an in-house engine also signature based for common malware search."
Następna

Wróć do Pakiety Internet Security