Kompletne pakiety zabezpieczające system
-

- Dyskutant
04 lut 2012, 17:02
Witajcie,
czy ktos z was zauwazył problem z tym pakietem na Windows XP?
Mianowicie zainstalowałem go na trzy komputery (dwa z Windowsem xp, jeden z siódemka). Wszystkie systemy swiezo zainstalowane. O ile na siódemce nie ma żadnego problemu z działaniem , o tyle na XP ten program niemiłosiernie tnie Youtuba. Filmiki ładują się do połowy i koniec:D
Wiecie jak może pozbyć sie tego problemu?
-

- Redaktor

04 lut 2012, 17:05
alex1155 pisze:o tyle na XP ten program niemiłosiernie tnie Youtuba. Filmiki ładują się do połowy i koniec:
A czy przed instalacją F-Secure miałeś takie problemy, sprawdzałeś to ?
-

- Dyskutant
04 lut 2012, 17:32
andrzej76 pisze:Ale czy włączałeś Youtube przed instalacją F-Secure ? Nie musi on być przyczyną problemu. Odinstaluj na jednym z komputerów gdzie jest XP F-Secure, sprawdź czy nie tnie filmów na YT , jeśli tnie nadal to nie jest problem związany z programem zabezpieczającym, jeśli nie będzie ładowało filmów do końca - pewnikiem jest tu winowajcą F-Secure.
PS: Aktualizacje wszystkie są ? Service Packi do XP też ?
Wystarczy wyłaczenie składników Computer security, a youtube dziala ok, stad pytam : jak to naprawic? Musi byc ten soft, bo jest kupiona licencja.
-

- Specjalista
04 lut 2012, 17:33
na każdej przeglądarce?
-

- Dyskutant
04 lut 2012, 17:38
bardok206 pisze:na każdej przeglądarce?
Tak, do tego jest osobny problem z Opera, pliki nie pobieraja sie do konca. Trzeba recznie wznawiac.
-

- Specjalista
04 lut 2012, 17:40
wyłącz firewalla i sprawdź
-

- Dyskutant
04 lut 2012, 17:49
Pomaga:( Ale firewall jest w trybie normalnym. Da się go jakoś przestawić? Jak nie to wgran może wersję 2011
-

- Specjalista
04 lut 2012, 17:52
Spróbuj inne tryby sprawdzić, i sprawdź logi. Jest jeszcze taka opcja włączenia dokładnych logów firewalla , masz w opcjach , potem będziesz mieć plik tekstowy i tam będzie wszystko pisać. Może coś blokuje itp to powinno pokazać.
-

- Ekspert
21 lut 2012, 18:29
Jak to jest z tymi betami u F-Secure? Ciągle wychodzą nowe wersje, ale czy stabilne wersje są uaktualniane? Czy to jest tak, że te zmiany, które były w becie, będą wprowadzone dopiero w wersji 2013?
-

- Specjalista
21 lut 2012, 19:33
Myślę że wersje chyba teraz jest tp 52, wejdzie jako większa aktualizacja jak to było w przypadku 2011 10.50-1. Jakiś super zmian nie ma, głównie naprawa bugów i stabilność,wywalenie 1 procesu ,update sterowników do modułów. Raczej to nie jest zabawa do wersji 2013...
-

- Ekspert
21 lut 2012, 19:51
Dzięki. Pamiętasz może, kiedy wyszła ta wersja 10.50-1, tzn. ile od premiery wersji 2011?
-

- Specjalista
21 lut 2012, 19:54
kamil10506 pisze:Dzięki. Pamiętasz może, kiedy wyszła ta wersja 10.50-1, tzn. ile od premiery wersji 2011?
Nie mam zielonego pojęcia.
-

- Ekspert
23 lut 2012, 16:11
Kompletnie zapomniałem o tym napisać na forum. Otóż F-Secure wydał Service Release 1 dla wersji Internet Security 2012. Jest to zbiór poprawek. Pakiet aktualizacji zwiększa stabilność produktu i usprawnia jakość przeglądania Internetu.
SR1 instaluje się automatycznie
Dokumentacja i lista poprawek
http://www.f-secure.com/static/doc/home ... enotes.rtf
I druga wiadomość - Firefox 10 nadal nie jest wspierany. Wystąpiły jakieś problemy...
http://www.f-secure.com/pl/web/home_pl/ ... ity%202012
-

- Nowicjusz
25 lut 2012, 15:05
A to bardzo dziwne, ja mam u siebie Firefoxa 10 i nie mam żadnych problemów z tym pakietem.
-

- Ekspert
25 lut 2012, 22:13
niniveh pisze:A to bardzo dziwne, ja mam u siebie Firefoxa 10 i nie mam żadnych problemów z tym pakietem.
Działa Ci toolbar?
Dodano: 25 lut 2012, 21:13
Czy mi się wydaje, czy FIS blokuje pobieranie przez utorrenta? Przed zainstalowaniem jego, ściągało się normalnie, a w następnym dniu, poz zainstalowaniu, nie pobiera w ogóle.... Dodałem utorrenta do zaufanych, otworzyłem port, wyłączyłem zaporę, i nic. Ktoś to może sprawdzić?
-

- Specjalista
25 lut 2012, 22:19
To przypadłość ich firewalla, trochę z tym walczyłem kiedyś jak używałem F-Secure, i bez skutku.
-

- Ekspert
25 lut 2012, 22:23
Nic sie z tym nie da zrobic?...
-

- Specjalista
25 lut 2012, 22:25
Powiem Ci Kamil , że długo kombinowałem, i nie dało, jedynie przestawienie firewalla na biuro otwierało port , ale to były starsze wersje , nie wiem czy jest taka opcja w tej nowej wersji 2012.
Wróć do Pakiety Internet Security