Dział w którym znajdziesz pomoc odnośnie oprogramowania antywirusowego.
-

- Mentor

01 lip 2010, 22:39
Uwaga: poniższa lista obejmuje tylko aplikacje mające ochroną rezydentną; lista skanerów antywirusowych dostępna jest pod tym linkiem - Skanery antywirusowe.
Darmowe
Płatne
Antywirusy
- Avira AntiVir Premium (x86 & x64)
- Kaspersky Anti-Virus (x86 & x64, PL)
- ESET NOD32 (x86 & x64, PL)
- Symantec Norton AntiVirus (x86 & x64, PL)
- G Data AntiVirus (x64)
- Panda Antivirus Pro / for Netbooks (x86 & x64, PL)
- VIPRE Antivirus (x86 & x64)
- F-Secure AntiVirus (x86 & x64, PL)
- Avast! Pro (x86 & x64, PL)
- AVG Anti-Virus (x86 & x64, PL)
- McAfee VirusScan Plus (x86 & x64, PL)
- ArcaVir 2010 Home Protection / ArcaVir 2010 Antivirus Protection (x86 & x64, PL)
- BitDefender Anti-Virus (x86 & x64, PL)
-------------------------------------------------------------------------
x86 - architektura 32-bitowa
x64 - architektura 64-bitowa
PL - polska wersja językowa
-

- Nowicjusz
02 maja 2011, 1:10
Antywirusy teraz mają funkcje takie jak: Kontrola Aplikacji, np: jak w comodo Defense+
i teraz moje pytanie: czy da się zainstalować sam taki program: Kontrola Aplikacji? jest coś takiego? bez dodatków oczywiście.
-

- Ekspert
03 maja 2011, 14:49
dodam do powyższych jeszcze np Mamutu
-

- Specjalista
21 wrz 2011, 16:26
Jeszcze dopisek do MSE - PL
-

- Nowicjusz
-

- Nowicjusz
30 wrz 2011, 14:02
Z tego wszystkiego chyba tylko Outpost Security Suite Free i Ad-Aware są warte uwagi:)
-

- Ekspert
-

- Nowicjusz
30 wrz 2011, 16:21
Dzięki za wyprowadzenie z błędu, pamiętam jeszcze stare czasy hmm 4 lata temu jakoś używałem tego softu razem ze spybotem:) Pamiętam, że był wtedy całkiem dobry ale to 4 lata:) dużo się mogło pozmieniać. A z Ashampoo to tylko softu do wypalania płytek używałem był ok ale po jajach nie kopał:)
Jeszcze dodam:
Emsisoft Anti-Malware http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/
Soft tej samej firmy co MAMUTU, lubi czasem kłamać i przesadzać ale warty uwagi. Posiada ochronę rezydentną i dwa skanery: Emsisoftu i Ikarusa.
-

- Redaktor

01 paź 2011, 0:13
kamil10506 pisze:Ad-Adware??

Raczej nie... To jest marniutki sofcik...
Zobacz tu:
test-kilkunastu-programow-do-zabezpieczen-komputerow-t3774-40.html
ii-test-programow-zabezpieczajacych-detekcji-t3862.html
iii-test-programow-zabezpieczajacych-tzw-detekcji-t3882.html
iv-test-programow-zabezpieczajacych-detekcji-t3904.html
vi-test-programow-zabezpieczajacych-detekcji-t4000.html
Ad-Aware to zazwyczaj około 95% skutecznośći na malware, więc to nie "marniutki" soft, kto się nie zaznajomił z moimi testami, zapraszam tutaj
testy-safegroup-f67.html
Warto zwrócić nieraz uwagę, może nie zachwycające, ale rozeznanie będzie jako takie o softach.
-

- Ekspert
01 paź 2011, 0:31
Andrzej, Ad-Adware Free może sprawdzi się sprawdzić jako skaner na żądanie, jako antywirus nie za bardzo. W wersji free nie zapewnia prawie żadnej ochrony rezydentnej. Dotyczy ona jedynie uruchomionych procesów.
Dopiero płatna wersja posiada w pełni działającą ochronę (w tym monitor behawioralny), ale ja bym i tak nie kupił tego antywirusa.
PS. Najlepsze jest, to ze wersja Pro Internet Security nie zawiera firewalla, dopiero w wersji Total Security łaskawie go dodali...
-

- Nowicjusz
05 gru 2011, 18:48
kamil10506 pisze:Ad-Adware??

Raczej nie... To jest marniutki sofcik...
Natomiast Ashampoo A-M jest bardzo dobry. Pewnie o nim nie słyszałeś po prostu

W czym jest taki dobry ten Ashampoo? Ja słyszałem tylko o programie do nagrywania płyt Ashampoo
Wróć do Programy antywirusowe