Czy jesteś za aktywacją reputacji na forum?

Uwagi, propozycje, komentarze dotyczące bloga.
Awatar użytkownika
adam_993

Post 10 paź 2009, 16:10

Mam pomysł: przywróćmy reputację. W ten sposób można ocenić wypowiedzi użytkownika, docenić jego pracę, wiedzę. Jaki jest wasz głos?
Awatar użytkownika
nero469
Amator

Post 10 paź 2009, 16:26

Uważam ,że to zły pomysł.
Awatar użytkownika
adam_993

Post 10 paź 2009, 16:28

nero469 pisze:Uważam ,że to zły pomysł.

Dlaczego? Ja podałem dlaczego.
Awatar użytkownika
czullo
Użytkownik

Post 10 paź 2009, 16:36

jestem na nie :D bo Jurek by mial bardzo niska reputacje i by wyladowywal swoja frustracje na innych userach
Awatar użytkownika
adam_993

Post 10 paź 2009, 16:38

Eee ja miałem 2+. Ile miałbym teraz!?

Ale takie punkty to też znak że trzeba nad sobą popracować.
Awatar użytkownika
mateusxzz
Moderator
Moderator

Post 10 paź 2009, 16:51

Zagłosowałem na NIE, ponieważ kiedyś reputacja była na forum i większości użytkownikom służyła do tego, aby dać USEROWI minusa bo mu napyskował, pokłócił się etc.

Więc nie widzę sensu włączania funkcji, która prowadzi do niczego.
Awatar użytkownika
adam_993

Post 10 paź 2009, 16:55

Wydaje mi się że reputacja ma sens, ale nie na tym forum. Na przykład na forum ubucentrum użytkownicy są bardzo grzeczni. No i mniej się znają (ale i tutaj nikt nie wie z kim ma do czynienia w 100%).
Awatar użytkownika
zord
Moderator
Moderator

Post 10 paź 2009, 17:32

nie potrzebne to do niczego punkty będą rozdawane według tego czy ktoś lubi osobę którą ocenia czy nie a nie według użyteczności tego co ta osoba napisała
Awatar użytkownika
Meir
Ekspert

Post 10 paź 2009, 18:03

Ja jestem wzorowym userem:D:D:D i nigdy się nie kłócę...miałbym same plusy:)
Awatar użytkownika
lunaticdreams

Post 10 paź 2009, 18:07

Jak to zwykle bywa, z tego typu punktowania innych userów trzeba po prostu umieć korzystać..........ja jestem za ale (pomimo że bym chciał)to i tak to raczej nie przejdzie,zresztą był chyba już taki temat i nie przeszło nawet pamiętam że jakiś mielony pseudo cwaniak napisał mi "to nie koncert życzen,jak chcesz punkty reputacji to zmień forum"(czy coś takiego)

70 promili tego forum po prostu nie potrafi korzystać z punktacji,ewentualnie jakby punkty maiły swój "WIELKI COME BACK"dobrze by było jakby w regulaminie znalazła się odpowiednia instrukcja obsługi odnośnie punktacji
Awatar użytkownika
LikwidatoR
Specjalista

Post 10 paź 2009, 18:29

mi to lotto w sumie:)
Awatar użytkownika
adam_993

Post 10 paź 2009, 18:30

lunaticdreams pisze:
70 promili tego forum po prostu nie potrafi korzystać z punktacji,ewentualnie jakby punkty maiły swój "WIELKI COME BACK"dobrze by było jakby w regulaminie znalazła się odpowiednia instrukcja obsługi odnośnie punktacji

Słuszny postulat. Zakaz agresji i zemsty.
Awatar użytkownika
bierni
Mentor
Mentor

Post 10 paź 2009, 18:50

@adam_993 chciałem zobaczyć czy ta opcja naprawdę działa:)
Awatar użytkownika
Pablosss
Specjalista

Post 10 paź 2009, 18:51

lunaticdreams pisze:70 promili tego forum po prostu nie potrafi korzystać z punktacji,ewentualnie jakby punkty maiły swój "WIELKI COME BACK"dobrze by było jakby w regulaminie znalazła się odpowiednia instrukcja obsługi odnośnie punktacji

Niech najpierw powstanie porządny regulamin, taki z prawdziwego zdarzenia. Co do przywrócenia tej opcji, jestem przeciwny. W większości przypadków służyła by ona głównie do zemsty. Przykładowo: user X odezwał się do usera Y w sposób jaki user Y uznał za niekulturalny. Powodem tego nagrodzenie usera X przez usera Y ujemnym punktem reputacji.
Awatar użytkownika
adam_993

Post 10 paź 2009, 18:53

bierni86 pisze:@adam_993 chciałem zobaczyć czy ta opcja naprawdę działa:)

Ohh ty. Myślałeś że nie zadziała. Dziękuję Ci za opinię.

http://forum.ubucentrum.net/index.php - tu bardzo ładnie to wygląda.
Awatar użytkownika
Plati
Mentor
Mentor

Post 10 paź 2009, 20:15

Jestem przeciw. Była już reputacja na forum, niestety userzy nie umieli z niej korzystać.
Awatar użytkownika
Serafin
Mentor
Mentor

Post 10 paź 2009, 21:02

Jestem na nie. Niektórzy po prostu nie dorośli do tego, żeby z tej funkcji korzystać. Wstawiali sobie nawzajem negatywne opinie s powodu osobistych niechęci. Ofiarami takich praktyk padali również moderatorzy wypełniający swoje funkcje na forum. Niestety na tym forum funkcja reputacji nie sprawdziła się.
Awatar użytkownika
mateusxzz
Moderator
Moderator

Post 10 paź 2009, 21:04

Tak Serafin :D Było by tak jak swego czasu z VENOMxEM
Awatar użytkownika
Plati
Mentor
Mentor

Post 10 paź 2009, 21:05

Nie o to chodzi. Chodz też o akcje ze stalinizmem i te takie.
Awatar użytkownika
lunaticdreams

Post 10 paź 2009, 21:09

Plati pisze:Chodz też o akcje ze stalinizmem i te takie.

stalinizmem?o co biega?

ciemność widzę ciemność,,,,,,,,,:cool::cool::cool::cool:

co do punktacji to jest tak jak pisałem
Następna

Wróć do O blogu