Uwagi, propozycje, komentarze dotyczące forum.
-

- Użytkownik
14 maja 2011, 14:05
Gorzej na Win po tym jak sobie ustawiłem pod Linuksem mam problemy gdy patrzę jak brzydko to wygląda.
Zgraj sobie najpopularniejsze czcionki z Windowsa do Linuksa - najlepsze wyjście do folderu /home/użytkownik/.fonts będziesz miał kompie na później. Ja tam zgrywam czcionki do filmów, seriali, jakieś egzotyki co znajdę, a programy same odnajdują nowe czcionki.
Pobaw się ustawieniami jeśli coś nie pasuje, to jeden z powodów dla którego lubię Minta.
-

- Użytkownik
14 maja 2011, 14:53
Też tak robiłem, ale powiem szczerze lepiej przekopiować więcej, bo czasami brakuje tych dodatkowych.
-

- Użytkownik
13 lis 2011, 12:38
lukasamd pisze:No ale ile osób tak zrobi? Nie każdy wie o tym pakiecie, nie każdy zresztą będzie dział go instalować.
Dlatego wolałbym na całym forum zmienić czcionkę, aby na różnych systemach wyglądała tak samo.
Tobie chodzi o forum jako całość (czyt. na każdym systemie), ja miałem na myśli wygodę w odniesieniu do danego systemu. Mało osób tak korzysta, tak samo jak z oddzielnej partycji /home, a szkoda bo ułatwia to bardzo życie.
Ja mam ustawione swoje czcionki, bo już się do nich przyzwyczaiłem i ciężko by było mi się przestawić.
Wróć do O forum