Comodo Programs Manager

Aplikacje pracujące pod kontrolą systemów rodziny Microsoft Windows.
Awatar użytkownika
lukasamd
Administrator
Administrator

Post 08 wrz 2011, 11:15

Kolejna spora wada programu: jak nie ma jakiejś aplikacji w bazie, to pozwala tylko na całkowite usunięcie, które czasami nie działa prawidłowo. W moim wypadku przy próbie usuwania jDownloader'a chciał również usunąć .Net Framework 4 + jego aktualizacje, a przecież ten pakiet jest używany i przez innego aplikacje... Żadnego innego wyboru nie zaoferował (ot chociażby zwykła deinstalacja taka jak z panelu sterowania / wbudowany deinstalator). Na razie wracam do Revo, muszą jeszcze nieco dopracować Programs Mangera.
Awatar użytkownika
bardok206
Specjalista

Post 08 wrz 2011, 11:31

Tak miałem podobna sytuacje : chciałem odinstalować comodo dragon, to chciał tylko wraz z thunderbridem.
Awatar użytkownika
Piotrex44
Specjalista

Post 16 wrz 2011, 13:24

zord pisze:nie lubie jak coś działa niepotrzebnie w tle do tego łączy się z internetem a blokowanie w firewallu to nie rozwiązanie powinno w programie to dać się wyłączyć

no niestety jak zablokujesz CPM w firewallu to program staje się bezużyteczny :P
Obrazek

Dodano: 16 wrz 2011 13:01

morphiusz pisze:Ashampoo usunąłem, w rejestrze nic, ani śladu , Piotrek, nie siej paniki, bo się naczyta jeden z drugim i później wiesz

@Morphiusz nikt nie sieje paniki ;) a co do tego Ashampoo to też brał udział w moim teście na który serdecznie zapraszam :lol:
komentarze mile widziane :P

Spoiler:
Awatar użytkownika
morphiusz
Mentor
Mentor

Post 16 wrz 2011, 17:31

A co to za śmieszna modyfikacja Windowsa?
Trudno mi tu się wypowiedzieć, u mnie na "normalnej" siódemce nie byłó śladu po Ashampoo :>
Awatar użytkownika
tachion
Malware hunter
Malware hunter

Post 16 wrz 2011, 17:38

morphiusz windows JG x32
Awatar użytkownika
morphiusz
Mentor
Mentor

Post 05 paź 2011, 18:35

Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 06 paź 2011, 8:23

morphiusz pisze:Comodo Programs Manager 2.0 BETA1!
Co nowego?
- dodano funkcje skanowania w poszukiwaniu pozostałości...

Nie rozumiem tego...przecież ten program "miał to mieć" od samego początku...Morphiusz już w kwietniu tak opisywał CPM (podkreślenie moje)
morphiusz pisze:A możliwości programu są lepsze niż taki Revo. Przede wszystkim jest dokładniejszy.

Monitoruje program podczas instalacji i później rejestr/pliki/wartości są usuwane całkowicie czyli nie ma problemu z częściowo usuniętymi aplikacjami itd.
Awatar użytkownika
morphiusz
Mentor
Mentor

Post 06 paź 2011, 8:36

krotko:
-monitoruje zmiany,
-dodano skan w poszukiwaniu pozostalosci jak revo, dla prog. niemonitorowanych.
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 06 paź 2011, 12:19

morphiusz pisze:krotko:
-monitoruje zmiany,
-dodano skan w poszukiwaniu pozostalosci jak revo, dla prog. niemonitorowanych.

Rozumiem jeszcze mniej, a szczególnie to że dopiero teraz ma skanowanie pozostałości po programach, których instalacji nie monitorował...czyli co - korzystał z deinstalatora wbudowanego w usuwany program i...i tyle? :}
Awatar użytkownika
morphiusz
Mentor
Mentor

Post 06 paź 2011, 15:06

Trochę późno się obudziłeś, bo wlasnie o tym gadalismy przez 8 stron tematu.. dawalem nawet tlumaczenia obrazkowe, wiec tak.
Korzystal tez z globalnej bazy - teraz zostalo doposazony w skanowanie.
Wiec jest to:
- monitorowanie programow,
-korzystanie z globalnej bazy monitorowanych programow,
-skanowanie, jesli program nie byl monitorowany.

Oficjalna informacja:

Hello,
A third uninstall method based on a scan (Revo like) and clean system was introduced in this release.
It's an heuristic method which consists of scanning the system for certain predefined information ( application name, install location, application version etc. ) and all the disk and registry entries found, related to the specific application, will be marked for deletion. The Scan will be applied before running the application's own uninstaller. Exactly as the standard method, the scan uninstall is available for every application installed, unlike the other two methods ( monitored app. uninstall and database app. uninstall ) which applies only for monitored and database monitored applications. The new method will act as a more light uninstall method compared with the other two.
Awatar użytkownika
ichito
Redaktor
Redaktor

Post 07 paź 2011, 12:01

No nie wiem, czy zauważyłeś, ale też brałem udział w dyskusji, a ostatnie pytanie wywołały "zmiany" w funkcjach najnowszej wersji programu, które ponoć były już na samym początku...to tyle w temacie.
Awatar użytkownika
szulcu
Amator

Post 04 lis 2011, 21:56

Czy Comodo Programs Manager przestanie kiedyś proponować deinstalację programów, które w ogóle nie są związane z aktualnie odinstalowywaną aplikacją?
Przykład z ostatniej chwili:
01.11.2011 zainstalowałem TortoiseSVN, a dzisiaj (04.11.2011) jedną grę. Przy próbie deinstalacji tejże gry CPM informuje, że TortoiseSVN zostanie odinstalowany, ponieważ zależy od tej gry. No po prostu paranoja! Zdarza mi się to nie pierwszy raz.
Awatar użytkownika
morphiusz
Mentor
Mentor

Post 04 lis 2011, 22:19

Ten problem był zgłaszany m. in. tez w tej becie,moze poprawią.
Awatar użytkownika
szulcu
Amator

Post 13 lis 2011, 12:24

Dobrze wiedzieć, bo jest to naprawdę wkurzające. Nawet dodając głupią opcję w stylu "Kontynuuj deinstalację bez usuwania powiązanych aplikacji" mogliby prosto rozwiązać problem.
Awatar użytkownika
rafikrafiki
Dyskutant

Post 24 sty 2012, 22:58

Mnie też wpieniają tego typu komunikaty, aby odinstalować kilka programów, bo są ze sobą powiązane. :wall:
Awatar użytkownika
slawektor
Dyskutant

Post 19 kwie 2012, 17:34

Tą betę wcięło, bo pokazała się wersja Comodo Programs Manager 1.3.2.30. Czy numeracja idzie inaczej?
Poprzednia

Wróć do Rodzina systemów Windows